TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sat覺 Temsilcileri Hakk覺nda

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Sat覺c覺lar覺 Hakk覺nda

Mesaj sedir » 17 May 2010, 16:36

ziyaliv yazd覺:...art覺k nerdeyse seiko 5 lerin yedek par癟alar覺 bile kalmad覺 piyasalarda...

Bu konuda sorun yaanm覺yor diye biliyorum.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Modern60 » 17 May 2010, 23:03

Seiko 5 ile ilgili par癟a sorunu yok sedir.Ben her zaman bulanlar覺 biliyorum.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Kay覺t: 02 Mar 2010, 01:40

Mesaj 2fast4u » 17 May 2010, 23:56

sukurler olsun saat覺m覺n p覺llerle alakas覺 ve bence sadece mekan覺k saat ureten f覺rmalar覺n ulkeler覺 taraf覺ndan korunmas覺 desteklenmes覺 gerek覺r.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullan覺c覺 avatar覺
2fast4u

Kay覺t: 11 Ara 2009, 11:50

Mesaj eFeNdY » 18 May 2010, 13:00

modern60 ben ilk 繹nce alt segment saatlerin sat覺 dan覺manl覺覺n覺 yapt覺m daha sonra 羹st segment(rolex,cartier.chopard)saatlerin eitimini ald覺ktan sonra sat覺a ge癟tim istinyeparkta,imdi ise as覺l sekt繹re toptandan girmi daha sonra perakendede ilerleme kateden bir firmaday覺m.Belliki bilgi ve g繹rm羹l羹k a癟覺s覺ndan benden daha deneyimlisiniz bu beni sevindirdi eminim sizler sayesinde daha ileride 繹renmem gerekenleri daha h覺zl覺 繹renme ans覺m olucak:)
Kullan覺c覺 avatar覺
eFeNdY

Kay覺t: 15 May 2010, 16:33

Mesaj Modern60 » 18 May 2010, 15:04

Ben de umuyorum ve asl覺nda hak ettiiniz sat覺 kapasitesi ve tezgah覺na da sahip olmad覺覺n覺zdan emin olarak size destek veriyorum. Maalesef buradaki patronlar saat satman覺n ne kadar ciddiye al覺nmas覺 gerektiinden habersizler. Bir g羹n sen ve gelecekte o kadar iyi sat覺 dan覺manlar覺 olacak ki, patronlar覺 onlar y繹netecek. imdi de patronlar覺 y繹neten sat覺c覺lar var ama patronlar bo olduklar覺ndan. Ben memlekitimizde 癟ok ileri markalar覺 l羹ks t羹ketime sunan bir m羹cevher ve saat irketinde etim ve genel marka y繹netimi de yapt覺m. Ama arkamdan sava 癟覺k覺nca istifa ettim ki patron zarar g繹rmesin. u anda da memlekette bana ihtiyac覺 olan o kadar 癟ok saat m羹messili ve perakendeci var ama bunu fark覺nda deiller maalesef. 襤i 羹st羹n k繹r羹 yapt覺r覺p ucuz paralara l羹ks satt覺racaklar覺na inan覺yorlar. Satan satc覺 deil markalar oluyor. Eitim ald覺覺n覺 s繹yledin ama ben memlekette bu eitimi verebilecek d羹zeyde dan覺manlar覺n olmad覺覺n覺 癟ok iyi biliyorum. 襤te bundan hak ettiiniz eitimi ve tezgah覺 alam覺yorsunuz dedim. 襤 hayat覺nda g繹n羹lden baar覺 dileklerimle.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj eFeNdY » 18 May 2010, 17:30

Size sonsuz derecede kat覺l覺yorum.Eitim yada ald覺覺m覺z m羹nazara eitimlerini genek bak覺ta baar覺l覺 bulsamda daha detayl覺 inceleme yap覺ld覺覺nda konunun yada konular覺n 羹st羹nk繹r羹 yap覺ld覺覺n覺 farkettim.
Kullan覺c覺 avatar覺
eFeNdY

Kay覺t: 15 May 2010, 16:33

Mesaj Modern60 » 18 May 2010, 17:58

Hakl覺s覺n. Ben de maalesef ki bunu ima ettim. Oysa sat覺覺n覺z markalar hakk覺nda 羹st羹n k繹r羹 bilgilerinizin bile bir m羹teriden 癟ok daha ileri olmas覺 gerektiriyor. Olacak, patronlar覺n bu g羹nk羹 pembe r羹yalar覺 yak覺nda kara bulutlarla kaplanacak ve b羹t羹n bu eitimleri hakk覺yla yapt覺rmak ve m羹messilliklerini ya da perakende maazalar覺n覺 olmas覺 gerektii gibi y繹netecek ekipleri kuracaklar. 羹nk羹 kendileri hem sahada hem kalede hem savunmada oynay覺p aa覺l覺k komplekslerini tatmin ederler. Oysa i yapmak ciddi hesap ve vizyonlar覺 gerektirir. Vizyon yoksa i de b羹y羹k dalgalarda kalan k羹癟羹k tekneler gibi savrulur. Bu sayede, 羹st d羹zey markalar覺 satacak olan sat覺c覺lar覺n覺n da , hayatlar覺nda rahat ,keyifli yaay覺p kendilerini gelitirebilecek, sosyal faaliyetlere kat覺labilecek ve genel k羹lt羹rlerini art覺rabilecekleri maalar覺 verecekler. Ancak o zaman elite ve nezih butiklere ula覺lacak. Yoksa bu g羹nk羹 gibi d覺覺 g羹zel i癟i eften p羹ften maazac覺l覺kla, l羹ks ve 羹st d羹zey markalar biraz zor. Dedim ya baar覺lar dilerim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Modern60
Contributor

Mesaj Ziyaliv » 18 May 2010, 18:02

burada bir saat sekt繹r羹nde imdi bir patron olarak yaz覺yorum ve eitimlerinize g羹veniyorsunuz peki neden piyasada bu moda markalar覺 geziyor ve en 癟ok sat覺lan onlar oluyor sizce? Ben cevaplayay覺m bunun nedeni, kabahati hepimizde o kadar giyim markalar覺na dukun hale geldik ki art覺k g繹rg羹s羹zl羹k derecesinde, 15 y覺l 繹nce lacoste nin ya da tommy hilfiger in saati mi vard覺, olaya sadece saat saat覺c覺lar覺 ve patronlar覺 a癟覺s覺ndan bakmay覺n, piyasa ekonomisi gereksimidir bu ve bu bir ger癟ektir, ben zaman覺da seiko, citizen, omega, zenith sat覺yordum, o zaman m羹teri saat beenme gibi l羹ks羹 yoktu ne varsa onu al覺rd覺 ve ald覺覺 saat markas覺 olurdu, ne tommy ne lacoste vard覺.imdi ne oldu gen癟lerden yal覺lara herkeste bir marka tutkunluu balad覺 yeri geliyo 癟in 羹retimi yeri geliyo abd 羹retimi giyim markalar覺n覺n s覺rt覺 d羹nya t羹keticisi taraf覺ndan o kadar s覺vazland覺 ki adamlar saat bile 羹rettirdiler. Bunun kabahatlisi biraz t羹keticidir yani taleptir, d羹nya ekonomisinin 癟ok k羹癟羹k bir k覺sm覺 arz g繹re yol al覺r, u zamanlarda dunya ekonomisini talep belirliyor ve bu talepde bilin癟siz bir talep ve saat firmalar覺n覺nda biraz kabahati var, eskiden bir zenith i bugunun paras覺 ile 1.000 tl ye alabilirdiniz peki imdi ne oldu bir zenith oldu 12,000 usd e bu durumda t羹keticiyi nereye d繹nd羹 moda markalar覺na, eskiden biz kastamonu da omega satard覺k imdi bir omega oldu 4000 chf kim alacak bu fiyatlara peki seiko alay覺m deseniz en basitinden bir sportura almak isteseniz verecek 1,000 tl lik bir bedel, d羹羹n羹n beyler bizim ekonomiz halk覺m覺z daha saat markalar覺na para verebilecek bilin癟te deil gelir durumuna sahipte deil, ama yava yava geliiyor sat覺c覺larda, 癟al覺anlarda, t羹keticide ama en az bu sekt繹r羹n saat markalar覺na odakl覺 dinamik bir piyasa olmas覺 i癟in 6-7 y覺l var. en iyi eitim ise maazada patron bile olsan m羹steri ile muhatap olacaks覺n, m羹teri kap覺dan giresiye analiz edebileceksin, ve insanlar deiiyor h覺zl覺 beklentiler, talepler deiiyor. Ben longines bayisiyim yakla覺k 8 ayd覺r ve daha 8 tane anca sat覺ld覺 ama dier yani sizin sevmediiniz markalar ise dkny tommy gibi yakla覺k 500 adet satt覺 belki de daha fazla (1 y覺ll覺k periyotta ve sadece maaza sat覺lar覺d覺r, ulusal sat覺覺m hari癟) peki sadece saat markas覺 satsam ve min 1,000 tl olan bu saatlerden ka癟 tane sataca覺m ki y覺lda iletmeler gelir elde edecek ve t羹ketici bir saat al覺p takabilecek koluna.
"Saat, Saat癟iden Al覺n覺r...."
Kullan覺c覺 avatar覺
Ziyaliv

Kay覺t: 21 Eki 2009, 00:26

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: casio42, Eterna, kogan ve 204 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners