TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saatçilik Tarihine Ne Katmış ki International Olmuş!!! IWC

Mesaj Efe » 07 Tem 2010, 13:29

VINTAGE COLLECTION: All inhouse.

SPECIALITIES: All inhouse.

PORTUGUESE: Inhouse apart from Ref. 3714xx (Portuguese Chrono-Automatic).

DA VINCI: Inhouse apart from Ref. 4523 (Da Vinci Automatic).

INGENIEUR: Inhouse apart from Chronos and Midsize models.

PILOTS: ETA-based apart from BIG Pilot models (the ones with power reserve).

AQUATIMER: All ETA-based.

PORTOFINO: All ETA-based.

İşte IWC'nin bence en can sıkıcı kısmı koyu yazılanlar.
Time is running out for us,
But you just move the hands upon the clock.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Fergus » 07 Tem 2010, 16:58

Foruma yeni katıldım, baktım konu ilginç söylecek bir kaç sözüm var bende katılayım istedim ,

Bir IWC kullanıcısıyım ve markayı yakından takip ediyorum , Markalar ile ilgili teknik bilginin ve başka markalar ile çoğunlukla yüzeysel karşılaştırmaların çok ötesinde önemli bir şey varki , Saati sevenlerin bu markalara bu paraları harcayanların IWC markası ve ürünü ile ilgili hissettikleri;

Geçen gün bir bayide konuşurken , Satışcı dedi ki , IWC diğer tüm sattığımız markaların çok üstünde talep alıyor , çok popüler oldu ve herkes çok memnun bir saat sattığımız kişilere diğer serilerinden ikinci üçüncüleri satmaya başladık. Kaldı ki bende 2. IWC için geziniyordum ortalıkta ...

IWC 'nin saat tarihine ne kattığını savunamayacağım ama özetle söyleyebilirim ki , 3000 Eurodan yüzbinlerce EUroya ulaşan fiyatlarla , her segmentten , iddalı saatler üretip , gün geçtikce popüler olan bir marka olduğu kesin... Ayrıca Rolex e bulaşmak için söylemiyorum ama çalıştığım reklam sektöründe neredeyse standart aksesuar olmuş markaların yanında bir fark yarattığıda kesin ,
Rolex GMT IIc 116710 BLNR
Seiko Presage SARX009
Kullanıcı avatarı
Fergus

Mesaj Modern60 » 07 Tem 2010, 23:41

Sayın efe FHS in 1990 kayıtlarına bakarsanız Rolex'in 20 sene önceki üretim adetinin 340 000 olduğunu göreceksiniz. Dikkat ederseniz 2004 yılında 1040000 adet kronometre sertifikası almış yani bu kadar saat üretmiş. Sizin dediğiniz gibi 13 sene öncesinde 70 bin adet üretmiş olsaydı 1990 yılındaki 340 bin adet rakamı yanlış demektir. Bence Rolex hakkında ciddi araştırma yapmanız daha doğru olacak. IWC Portuguese değil ama Ingenieur benim favori modellerimden, bir gün alıp takarmıyım??? Olabilir de ama bir Rolex alıp takmam çok daha az bir ihtimal(bir milgauss 1969 yada 1995 ve yeşil bezel submariner hariç). Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.Sayın fergus sizcde hoş geldiniz. 3000 euroya sattığı hangi modelinde hiç olmazsa kendisine ait bir makine var IWC'nin. O yüzden ben Temption aldım ve çok memnunum. O da Vlajoux 7750 makineye sahio IWC de. Benim saat 100 mwra sahip, Big pilot krono 60 metre wr valjoux makine ve 3500 euro. Temption 2300-2500 eurolarda. Üstelik kolumda insanlar bir daha bakıyorlar hangi marka diye. Kısacası IWC iyi ben de çok seviyorum, Chronos'ta çalıştığım 4 ayda 5 saatini satmıştık. Ama koleksiyon olarak alınacak saatleri, koleksiyonerleri tatmin edebilecek kadar üst düzey değiller. Sadece kendi tasarımı(JLC ile geliştirdikleri makineler)makineleri bu gün talep almakta ve o saatler de 8000 ve üzerinde. Sağlamlık, kalite, kullanım derseniz elbet ki ciddi bir marka. Kısacası Rolex'i bir başka kefede tartarsak daha isabetli atış yapmış oluruz.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Modern60 » 07 Tem 2010, 23:52

Breitling vs Rolex??? İlginç bir rekabet örneği sevgili cant? Acaba şu güne kadar hangi Breiling saat eski olarak açık artırmada 150 bin dolar etti??? İlginç bir rekabet örneği???Acaba hangi Breitling modeli yakın tarihli üretim olup ikinci elde %35-40 eksiğine müşteri buldu??? Soru işaretlerim belki hani bilmediğimiz bir şeyler vardır diye sakın yanlış anlamayın!!!!
En son Modern60 tarafından 07 Tem 2010, 23:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Efe » 07 Tem 2010, 23:56

modern60 yazdı:Sayın efe FHS in 1990 kayıtlarına bakarsanız Rolex'in 20 sene önceki üretim adetinin 340 000 olduğunu göreceksiniz. Dikkat ederseniz 2004 yılında 1040000 adet kronometre sertifikası almış yani bu kadar saat üretmiş. Sizin dediğiniz gibi 13 sene öncesinde 70 bin adet üretmiş olsaydı 1990 yılındaki 340 bin adet rakamı yanlış demektir. Bence Rolex hakkında ciddi araştırma yapmanız daha doğru olacak. IWC Portuguese değil ama Ingenieur benim favori modellerimden, bir gün alıp takarmıyım??? Olabilir de ama bir Rolex alıp takmam çok daha az bir ihtimal(bir milgauss 1969 yada 1995 ve yeşil bezel submariner hariç). Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.Sayın fergus sizcde hoş geldiniz. 3000 euroya sattığı hangi modelinde hiç olmazsa kendisine ait bir makine var IWC'nin. O yüzden ben Temption aldım ve çok memnunum. O da Vlajoux 7750 makineye sahio IWC de. Benim saat 100 mwra sahip, Big pilot krono 60 metre wr valjoux makine ve 3500 euro. Temption 2300-2500 eurolarda. Üstelik kolumda insanlar bir daha bakıyorlar hangi marka diye. Kısacası IWC iyi ben de çok seviyorum, Chronos'ta çalıştığım 4 ayda 5 saatini satmıştık. Ama koleksiyon olarak alınacak saatleri, koleksiyonerleri tatmin edebilecek kadar üst düzey değiller. Sadece kendi tasarımı(JLC ile geliştirdikleri makineler)makineleri bu gün talep almakta ve o saatler de 8000 ve üzerinde. Sağlamlık, kalite, kullanım derseniz elbet ki ciddi bir marka. Kısacası Rolex'i bir başka kefede tartarsak daha isabetli atış yapmış oluruz.

bir karışıklık olmuş, 13 sene önce 70 bin dediğim marka iwc'nin
ben de siz 770 bin satış derken iwc'yi kast ettiğinizi düşünüyordum.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Modern60 » 08 Tem 2010, 00:08

IWC nin 13 sene önceki üretim adedi 20 bin civarındaydı. Bu gün ise 40 bin e yükseldi. Bu üretimin %65 'i ETA temelli saatlerden oluşmakta efe. 2001 temmuz da IWc deydim ve teslimatları 6 aydı. Bazı saatlerde ise 1 yılı buluyorlardı. Zamanla ETA nın iyi müşterisi oldular. O yüzden inhouse denen kalibre üretimleri hariç, saatlerin tamamı ETA dır(bir kaç ciddi modifikasyon yapılmış olarak)ve fiyatları da bence pahalı. Size bir tavsiyem temption'un sitesine girin ve özel elde üretilmiş alman saatlerine bakın. IWC den de ucuz ve çok sağlam, kaliteli, zarif üstelik tamamen elde üretimler, makineleri ETA, ETA SOPROD,VALJOUX 7750,7751. mODELLER İSE GERÇEKTEN DİKKATE DEĞER. Neden IWC almaktan vazgeçtim anlayabilirsiniz. Üstelik yılda sadece 700 adet üretiliyorlar ve herkesin kolunda değiller. Burada bana Rolex'i neden savunduğumu sorabilirsiniz: ben de Rolex'in istisna bir marka olduğunu söylerim. O yüzden sordum ya 770 bin -adet üretiyorsunuz ve hala revaçtasınız. Yani orta sınıf gibi üretim ama haute-horlogerie sınıfında yer alma. Bu işler gerçekten zordur.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj Efe » 08 Tem 2010, 00:18

Öteki konuda 13 sene önceki üretimleri 70 bin küsur olarak gözüküyor IWC'nin. O yüzden bu rakamı baz aldım.
Bir de benim düşündüğüm IWC in-house makine olduğu için çok kafama takılan bir mevzu değil açıkçası.
Kullanıcı avatarı
Efe

Mesaj Cant » 08 Tem 2010, 09:50

modern60 yazdı:Breitling vs Rolex??? İlginç bir rekabet örneği sevgili cant? Acaba şu güne kadar hangi Breiling saat eski olarak açık artırmada 150 bin dolar etti??? İlginç bir rekabet örneği???Acaba hangi Breitling modeli yakın tarihli üretim olup ikinci elde %35-40 eksiğine müşteri buldu??? Soru işaretlerim belki hani bilmediğimiz bir şeyler vardır diye sakın yanlış anlamayın!!!!

benim kastettiğim reklam bütçesi konusunda rakibi breitling olduğu yolundaydı. yanlış hatırlamıyorsam breitling bütçesi 2009 da 24m USD.
diğer yandan da, evet, ben rolex-breitling-tag heuer markalarını bir blok olarak görüyorum, rolex bu grubun en üstünde.
sevgili modern60, bir markanın değerlendirilmesinde 2. el ederi bir rol oynar doğal olarak ama bunun kriterlerden sadece birisi olduğunu da kabul etmeliyiz.
Kullanıcı avatarı
Cant

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 207 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners