TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tag Heuer Carrera - Kalite olarak değerlendirir misiniz ?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tag Heuer Carrera - Kalite olarak değerlendirir misiniz

Mesaj azizkaya » 04 Şub 2018, 15:28

alihoca yazdı:Tag kalitelidir işçiliği güzeldir. Carrera 12 Maymun dizisinde kullanılmıştı. Pek çok sahnede ön planda idi.(bu da iligisiz bir ayrıntı oldu ama aklıma geldi söylrdim)

Farkettim. Bir noktada diziyi değil saati takip ettim hatta.

Ankthas yazdı:İlla İsviçre olacak şartı yoksa Seiko - Sarb035 bence görsel olarak benzer, fakat daha başarılı fiyat olarak da çok daha uygun bir alternatif olabilir.

Sarb033 ve 35 Türkiye'de bulunmuyor diye biliyorum. Seiko alternatifleri de aynı tadı vermiyor sanki. Srpb69 ve 71 benzer özellikleri olan ancak lumesi olmayan daha dress modeller yine spb035 ve 37 Arabi rakamlı kadranı ve lume'si olmayışı ile ve srpb69'a kıyasla 2 kat fiyatı ile yarışta geri kalıyor bence.
Tissot'da benzer modeller var ama yine lume açısından geri kalıyor. Tissot'yu öne çıkaran titanyum versiyonu oluşu, mesela Seiko'da titanyum otomatik bir model yok.
Hatta şunu söyleyebilirim; titanyum, safir camlı, otomatik, en az 100m su geçirmez, day ve date özellikli, lume'li bir spor dress saat Türkiye'de yok.
Her şey Orient President modelinin altın kollarının, indislerinin, cyclops'unun ve yivli bezelinin gözüme fazla klasik ve fazla dj vari gözükmesi ile başladı.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj Tgm » 04 Şub 2018, 15:51

Tag Heuer f/p anlamında çok iyi olmayabilir buna katılmakla beraber Sarb035 ne bilezik kalitesiyle, ne klips kalitesiyle, ne satinaj kalitesiyle ne de finishing’i ile carreranın rakibi olamaz.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj alihoca » 04 Şub 2018, 15:53

Seiko modellerinin aynı tadı vermeyeceği görüşüne ben de katılıyorum. Nihayetinde biz bu saatleri haz almak için takıyoruz. İsviçre saatlerinin en büyük hazzı da marka değeri ve arkasındaki tarihi mirasıdır. Kadrandaki swiss made ibaresi bile pek çok şey anlatır ve beni mutlu eder. Japonların tarihi markaları olmakla birlikte bana aynı mutluluğu vermiyor. Şunun da altını çizmeliyim ki bana göre her saat severin koleksiyonunda bir Seiko da olmalıdır.
Tempus erit auri pretium!
Kullanıcı avatarı
alihoca

Mesaj zodiac » 04 Şub 2018, 16:58

Ben sarb035 kullandım gayet de sevdim ancak sonra hediye ettim :) Güzel bir saat ancak bilezik kaliteleri alakasız carrera ile, sarb'ın en büyük eksiği buydu bana göre, daha iyi bilezik olsaydı diyor insan sürekli takarken :)

Japon ile karşılaştıracaksak 750$ fiyatlı sarx033 var, onu da göremedim canlı olarak ancak 40,8 mm olması beni biraz uzaklaştırıyor görmeden almak konusunda...

Carrera'nın tasarımı çok beğendim ne yalan söyliyeyim :) Böyle içime sinen daha uygun fiyatlı ve yakın kalitede bir hamilton yok mesela

Tag Heuer'in marka bilirliği ve imajı da daha uygun fiyatlı olarak gösterilen saatlerden daha yüksekte, ama $1750 eder mi bilemiyorum :)
Kullanıcı avatarı
zodiac

Mesaj mturann » 04 Şub 2018, 19:45

Lumesi yok mekanizma olarak tartışılıyor ama 400 Dolarlık fiyatıyla ve tasarımıyla alternatif olabileceğini düşünüyorum.

Tissot T086.408.11.031.00

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj azizkaya » 04 Şub 2018, 20:16

Hala daha ucuza aynı kalite ya da aynı fiyata daha kalite bir saat önerisi gelmediği gibi konudan da uzaklaştık sanki.
Kendi adıma eğer büyük eleştirilere maruz kalmayacaksam, skx sahibi olup 24 saat kullanıp kesinlikle konforsuz olduğunu düşündüm ve 2. kez takmadan satışa koydum.
Sarb serisinde de benzer bir çekincem var. Forumda hala satışta olanlara dönüp dönüp bakmam ancak tetiği bir türlü çekemem bundandır.
Yine seiko ve tissot harici bir öneri geleceğini zannetmiyorum. Çünkü bunlar dışında çoğu marka bu seviyede bir saat üretmiyor ya da uygun fiyata satmıyorlar.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alınca ya da satınca pişman olmadığım bir saat olmadı.
Kullanıcı avatarı
azizkaya

Mesaj Ankthas » 04 Şub 2018, 21:10

Sarb0 önerisi fazla light geldiyse Rado - Coupole ve Oris - Artelier serilerine bakılabilir:

https://www.jomashop.com/oris-artelier-mens-watch-633-7544-4051ls.html

https://store.us.rado.com/coupoleclassic-automatic-l-r22860015.html

Bir de Frederique Constant'ın pek bilinmeyen ama benim uzaktan uzaktan çok fena kestiğim bir modeli var, sizin Tag'e benziyor ama marka olarak Tag dövecektir tabi ki yine de bilek fotoğraflarında çok güzel gözüküyor Türkiye'de denenebilir:

https://frederiqueconstant.com/watch-finder/classics/classics-index-fc-303s5b6/
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj eraslani » 04 Şub 2018, 21:11

Bu kasa Carrera olarak beğendiğim (daha doğrusu ilgilendiğim) modeller calibre 5 değil calibre 6 olanlar,
Resim
Açık renk kadranlıları pek tutmuyorum ama konuda belirtilen kriterler için,
Resim
Resim
Önerilen diğer alternatifler Tag heuer ile karşılaştırılması çok doğru olmayan marka ve modeller bence.
Kullanıcı avatarı
eraslani

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners