TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Güç Rezervi Sizin İçin Önemli mi?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Güç Rezervi Sizin İçin Önemli mi?

Mesaj zgrzr » 23 Tem 2019, 19:03

Güzel bir bakış açısı aslında. Bir sonraki saatimde 72 saat+ rezerv olmazsa takvik ya da gün özelliği olmaya bir model tercih edeceğim, Explorer tarzı.

sieger yazdı:Benim icin hic sorun degil, genelde tek saat kullanmaya ozel gosteren biriyim, koleksiyon yapmayi tabi severim ama, saati yeni takinca, sifirdan kurmak, ayarlamak falan cok da hosuam gidiyor. Ancak 48 yerine 72 olmasini tercih ederim, cuma aksam cikartip pazartesi sabah takabilmek asiri bir rahatlik (yani kafada rahat, yoksa o kadar gun saatsiz ben adim atmam). o yuzden rolexlerin 48 saati, benim icin hic de sorun degil net olarak.

Bunu dert edersem tek sebebi senelik takvimleri falan olan, ay takvimi olan saatler icin olabilir, onlar icin de kesinlike winder gerekecegi kanaatindeyim, o kadar komplike saatler genelde cok degerli oluyorlar, ve hergun kolumda gezdirmek istemem, haftasonlari aston martini ile gezen dede misali :) :champ:
Kullanıcı avatarı
zgrzr

Mesaj debra » 23 Tem 2019, 19:40

Benim alıp kurmak hoşuma gidiyor mesela.:)

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj kiwi21 » 23 Tem 2019, 21:48

Ben de saati alıp güç rezervini doldurmayı, ardından saati ayarlamayı sevenlerdenim. Benim de konudan bağımsız rahatsız olduğum şöyle bi nokta var; saat yönünün tersine kurulan saatler kurarken büyük rahatsızlık veriyor :roll:
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Mesaj sentez42 » 23 Tem 2019, 22:06

Swatch Sisem51 90 saatlik rezerviyle gerçekten beni çok mutlu ediyor. Her saati kurarken onu bekletiyorum :D 9-10 saate falan çıkınca kurma işi çok can sıkıyor artık hergün.
Kullanıcı avatarı
sentez42

Mesaj KadirSeiko » 23 Tem 2019, 23:09

sentez42 yazdı:Swatch Sisem51 90 saatlik rezerviyle gerçekten beni çok mutlu ediyor. Her saati kurarken onu bekletiyorum :D 9-10 saate falan çıkınca kurma işi çok can sıkıyor artık hergün.
Bende de sistem 51 var hocam rezervi bitmiyor saatin. Haftada en fazla 2 gün kullanıyorum. Arada bir denk gelirse de biraz kurup bırakıyorum durmuyor mübarek [emoji3] Bir de zaman tutması beni çok şaşırttı. Tam bir hesaplama yapamadım ama neredeyse sapma yok diyeceğim.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
KadirSeiko

Mesaj zgrzr » 23 Tem 2019, 23:50

Sistem 51'in bir kaç sene içinde rezervi 50-60 saate düşüyor ve zaman tutması bozuluyor diye okumuştum bir kaç yabancı sitede. Acaba sizin de öyle mi yoksa ilk seriler için mi geçerliydi bu?

sentez42 yazdı:Swatch Sisem51 90 saatlik rezerviyle gerçekten beni çok mutlu ediyor. Her saati kurarken onu bekletiyorum :D 9-10 saate falan çıkınca kurma işi çok can sıkıyor artık hergün.
Kullanıcı avatarı
zgrzr

Mesaj MrPandül » 24 Tem 2019, 00:27

ben her gün saat değiştiriyorum ve saatlerimi kurmayı çok severim bazen her yeri sessiz hale getirip ışıkları da kapatınca ortaya çıkan ses bana orkestra gibi oluyor :) hepsinin sesi birbirinden farklı ve onları dinlemek güzel :)
Kullanıcı avatarı
MrPandül

Mesaj Xhantos » 24 Tem 2019, 01:05

srknsntrk85 yazdı:ben her gün saat değiştiriyorum ve saatlerimi kurmayı çok severim

Aslında ben de saatlerimi elle kendim kurmayı çok seviyorum, her gün belli saatte hepsini tek tek elime alsam kursam okşasam baksam sevsem...

Ama saatlerimin yüzde 90ı diver ve vidalı tepe, ayar için de, kurma için de önce açmak gerekiyor ve aman yalama olur, vidanın dişini yersin saat pert olur diye çok korkutmuşlar beni, tepeyi eskitmemeye çalışıyorum.

Halbuki pek sevdiğim Seikolarımın mekanizmalarının kurma hissini (ne çok sert ne çok yok gibi, düzgün, yumuşak ama tam ayarında bir sürtünme) muadil ETAlardan (denediğim/bildiğim kadarıyla) daha çok beğeniyorum.

OPun (yani original poster zgrzr'ın, OPun Türkçe'sini bilmediğimi farkettim) saati Seiko5 ve daha önceki paylaşımlarından 7S26c mekanizmalı olduğunu biliyoruz, 40 saat civarı rezerv kapasitesi var ama elle kurması yok! Yani hergün belli saatte bir ritüelim olsun, saatlerimi kurayım istese bile, mümkün değil... Seiko'nun artık 7S mekanizmayı emekli etmesi lazım, en düşük modellerde bile 4R35/36ya geçmeli ki aslında bunu yapıyorlar ama herşey çok yavaş oluyor. Adamların üretimi durdurdukları saatin piyasada bitmesi, eksikliğinin hissedilmeye başlaması 3 yıl sürüyor...
En son Xhantos tarafından 24 Tem 2019, 18:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Xhantos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners