srknsntrk85 yazdı:ben her gün saat değiştiriyorum ve saatlerimi kurmayı çok severim
Aslında ben de saatlerimi elle kendim kurmayı çok seviyorum, her gün belli saatte hepsini tek tek elime alsam kursam okşasam baksam sevsem...
Ama saatlerimin yüzde 90ı diver ve vidalı tepe, ayar için de, kurma için de önce açmak gerekiyor ve aman yalama olur, vidanın dişini yersin saat pert olur diye çok korkutmuşlar beni, tepeyi eskitmemeye çalışıyorum.
Halbuki pek sevdiğim Seikolarımın mekanizmalarının kurma hissini (ne çok sert ne çok yok gibi, düzgün, yumuşak ama tam ayarında bir sürtünme) muadil ETAlardan (denediğim/bildiğim kadarıyla) daha çok beğeniyorum.
OPun (yani original poster zgrzr'ın, OPun Türkçe'sini bilmediğimi farkettim) saati Seiko5 ve daha önceki paylaşımlarından 7S26c mekanizmalı olduğunu biliyoruz, 40 saat civarı rezerv kapasitesi var ama elle kurması yok! Yani hergün belli saatte bir ritüelim olsun, saatlerimi kurayım istese bile, mümkün değil... Seiko'nun artık 7S mekanizmayı emekli etmesi lazım, en düşük modellerde bile 4R35/36ya geçmeli ki aslında bunu yapıyorlar ama herşey çok yavaş oluyor. Adamların üretimi durdurdukları saatin piyasada bitmesi, eksikliğinin hissedilmeye başlaması 3 yıl sürüyor...