TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Omega Seamaster Planet Ocean Serisi

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: new omega seamaster planet ocean

Mesaj Archimed » 19 Kas 2025, 11:49

Önceki Planet Ocean serisini de beğenirdim, tanıtımı yapılan yeni nesil Planet Ocean'ı da beğendim. Metal bilezikli modellerde orta baklaların parlak olmasını ben de çizilmeye karşı riskli buluyorum. Diğer taraftan modeli geliştirirken metalurji uzmanları ile bir araya gelerek, hem çizilmez, hem de parlak bir bir malzeme temin edip kullandılarsa o zaman durum değişir tabi ki.

Yeni nesil Planet Ocean'ın; özellikle No-Date Submariner için sıra beklemek istemeyen potansiyel alıcılara yönelik geliştirildiğini; ayrıca da Rolex'in Tudor'u Omega'nın karşısına konumlandırma stratejisine karşılık olarak Omega'nın da yeni nesil Planet Ocean'ı, No-date Submariner rakibi olarak lanse etmek suretiyle aslında rakibinin Tudor değil Rolex olduğunu yönünde bir hamle olduğunu düşünüyorum.

Zira helyum valfinin, tarih penceresinin kaldırılması; mekanizmanın göründüğü arka kapağın olmaması, klipsin olduğu geniş baklanın da Rolex benzeri olması bana bunu düşündürdü. Belki de orta baklaları parlak yaparak; No-date Submariner ile aynı olmayan, ancak büyük oranda onu anımsatan şekilde tasarladılar.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Re: new omega seamaster planet ocean

Mesaj danGerfuLL » 19 Kas 2025, 12:12

Beğenmedim desem linç yer miyim acaba? :)

Bezel kasaya göre fazla büyük kadranin okunabilirliğini azaltmış. Bir de benim için önemli olan tarih yok. Tarih şart benim için saatte.

23049PCD8G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
danGerfuLL

Re: Yeni Omega Seamaster Planet Ocean Serisi

Mesaj MehmetKaratürk » 19 Kas 2025, 13:33

Bu saati alacak olsam ilk yapacağım iş kasa hariç parlak kısımlarını fırçalatmak olurdu sanıyorum :D
onun haricinde saati beğenenlerden biriyim
Olmadı diye üzüldüğün dua'ya, gün gelir sevinirsin
Kullanıcı avatarı
MehmetKaratürk

Mesaj cash » 19 Kas 2025, 13:54

eski kasa planet ocean bilezik konusunda çok iyidi zaten o bilezik üzerinden devam edilseydi kanımca daha iyi olurdu diye düşünüyorum. büyük ihtimalle ağırlığı biraz daha düşürmek ve dengeli hale getirmek için bu tarz bir bilezik tarzına geçildi yapı olarakta entegre duruyor zaten. zamanla büyük ihtimalle gözler buna da alışacak ve seveni de çok olur. youtube horobox kanalında saatin detaylı incelemesi yapılmış ve çok iyi yorumlar da almış. tahminim 300m diver modelinde de değişiklikler olur gibi helyum valfi gider ya da moonwatch bilezikler kullanılır mesela. omega önümüzde ki yıl radikal değişiklikler yapacak gibi.
Kullanıcı avatarı
cash

Mesaj Bahas » 19 Kas 2025, 14:12

Planet ocean dendiğinde aklıma ilkin helyum valfi gelir. Saatin alametifarikası oydu zaten iptali hoş olmamış. Eski yumuşak hatların keskinleşmesi de hoşuma gitmedi. Saatte takvim penceresini işlevsel olması nedeniyle ve diskin kadran renginde olması halinde severim ama mümkünse 6 pozisyonunda. Hiç olmaması ise daha tercih edilesi benim için. Yepyeni bir seri gibi düşünülseydi güzel gelebilirdi ama Planet ocean olarak beğenmedim.
Kullanıcı avatarı
Bahas

Mesaj ahmetemin » 19 Kas 2025, 14:15

Helyum valfi bence yakışıyordu bu saate. Kasada kurma koluna asimetrik konumlandırılan kollar benim hoşuma gidiyor. Kasadaki asimetrinin aksine kadranda da simetrik olmasını daha çok beğendiğimden tarih penceresinin olmayışı bence yakışmış. Kasayı çok keskin hatlı buldum. Kordon çoğunluğun aksine bana kötü gelmedi. Gidip alacak olsam önceki modelle kıyasladığımda eskisini seçerdim gibi geliyor bana.
Kullanıcı avatarı
ahmetemin

Mesaj depechemode » 19 Kas 2025, 15:00

Bezel bence de çok büyük duruyor.
Kullanıcı avatarı
depechemode

Mesaj hizliomer » 23 Kas 2025, 15:39

MehmetKaratürk yazdı:selamlar
Yeni omega seamaster planet ocean serisi tanıtıldı
omega saatlerde sevmediğim kaçış valfi sonunda kaldırılmış oldu böylece
saatin 42 mm çap ve 13.7mm kalınlığı var
mekanizma gözükmüyor
tarih çarkı yok
çok güzel bir simetriye sahip olmuş
herşey buraya kadar çok güzel
yalnız saatin bilezik orta kısmı ve kilit mekanizması son derece parlak
bu da kolay şekilde kılcal çizikler olacağı anlamına geliyor
bu arada şunu söylemeden edemeyeceğim.
daha evvel diver saatlerde oris aquis smp 300 bb58 ve son olarak planet ocean 43.5 mm kullandım
diyebilirimki ağırlığını ve yüksekliğini bir kenara koyarsak kullandığım en mükemmel saat planet ocean dı diyebilirim.

sizlerin düşüncesi nedir bu konuda...

Tarih çarkı olmaması sizi rahatsız etmedi mi? Bence büyük eksiklik

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
hizliomer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 257 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners