Önceki Planet Ocean serisini de beğenirdim, tanıtımı yapılan yeni nesil Planet Ocean'ı da beğendim. Metal bilezikli modellerde orta baklaların parlak olmasını ben de çizilmeye karşı riskli buluyorum. Diğer taraftan modeli geliştirirken metalurji uzmanları ile bir araya gelerek, hem çizilmez, hem de parlak bir bir malzeme temin edip kullandılarsa o zaman durum değişir tabi ki.
Yeni nesil Planet Ocean'ın; özellikle No-Date Submariner için sıra beklemek istemeyen potansiyel alıcılara yönelik geliştirildiğini; ayrıca da Rolex'in Tudor'u Omega'nın karşısına konumlandırma stratejisine karşılık olarak Omega'nın da yeni nesil Planet Ocean'ı, No-date Submariner rakibi olarak lanse etmek suretiyle aslında rakibinin Tudor değil Rolex olduğunu yönünde bir hamle olduğunu düşünüyorum.
Zira helyum valfinin, tarih penceresinin kaldırılması; mekanizmanın göründüğü arka kapağın olmaması, klipsin olduğu geniş baklanın da Rolex benzeri olması bana bunu düşündürdü. Belki de orta baklaları parlak yaparak; No-date Submariner ile aynı olmayan, ancak büyük oranda onu anımsatan şekilde tasarladılar.