TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Saat Sevdas覺n覺n Muhasebesi

T羹m Genel Saat Konular覺 zerine Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz. Genel Saat Sohbeti B繹l羹m羹m羹zde Saatlerle 襤lgili Dier Spesifik Konu Bal覺klar覺m覺z Haricideki Sohbet ve Payla覺mlar覺n覺z覺 Yapabilirisiniz. D羹zenli ve Anla覺labilir Bir Ortam Olmas覺 Amac覺 ile L羹tfen Mesajlar覺n覺z覺 Yaz覺m Kurallar覺na Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Sevdas覺n覺n Muhasebesi

Mesaj sedir » 03 Au 2011, 11:40

Zaman zaman bir k覺sm覺 akl覺mdan ge癟en d羹羹nceleri yazmadan okumu oldum.
襤nsanlar覺n 癟eitli nedenlerle hobilere y繹nelmesi ger癟ektir, gereklidir, faydal覺d覺r.
Ancak beeni ile b羹t癟elerin uyumu her seviye gelir i癟in iyi dengelenmelidir.
Denge bozulursa ben bunu neden yapt覺m pimanl覺覺na d羹mek ka癟覺n覺lmaz.
Anl覺k olmayan, d羹羹n羹lerek yap覺lm覺 tercihlerle sahip olunan saatlerin uzun s羹re (bence 繹m羹r boyu) saklanmas覺 ama癟 olmal覺 diye d羹羹n羹yorum.
En az覺ndan benim g繹r羹羹m b繹yle.
S覺k癟a saat deitiren ve 癟ok g羹zel saatler kullanan arkadalar覺m覺z da var ama bence bir saati aylarca kullanmad覺ktan sonra tekrar kolunda g繹rmek yeniden sat覺n almak gibi bir his. stelik para 繹demeden!
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj Bond » 03 Au 2011, 12:39

Onuratamer g羹zel bir yaz覺 olmu, emeine sal覺k :thumbup: Bu derecede ilgi ve merakla orant覺l覺 olarak sahip olduun saatlerle ilgili daha 癟ok payla覺m yapman dilei ile ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Bond
Administrator

Ya: 51
Kay覺t: 14 Eki 2009, 21:36

Mesaj asymptote » 03 Au 2011, 13:05

Onuratamer g羹zel bir yaz覺, fakat ge癟mite sanki biraz maymun itahl覺 davranm覺 g繹rd羹m sizi :)
Zaman i癟inde zevkler, beeniler, beklentiler deiebilir; buna bal覺 olarak ge癟mite ald覺覺m覺z baz覺 saatlerimiz bize eskisi kadar 癟ekici gelmeyebilir, dostluumuzu bitirmek isteyebiliriz.. Bu sebeple eer koleksiyoner deilsek kolay ayr覺labileceimiz saatleri almamam覺z gerekir diye d羹羹n羹yorum. Zira saati dakikay覺 ve g羹n羹 bildirmenin d覺覺nda saatler ger癟ekte bizlere iyi k繹t羹 an覺lar覺m覺z覺 hat覺rlat覺rlar ve bu sebeple kal覺c覺 olmal覺d覺rlar, yoksa cep telefonundan da zaman覺 繹renebiliyoruz deil mi? :D
sedir yazd覺:bence bir saati aylarca kullanmad覺ktan sonra tekrar kolunda g繹rmek yeniden sat覺n almak gibi bir his. stelik para 繹demeden!

alt覺na 覺slak imzam覺 at覺yorum :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj menekseymm » 03 Au 2011, 13:12

ellerine sal覺k g羹zel yaz覺 olmu bir nevi hepimize bir nasihat vermisiniz teekk羹rler
Kullan覺c覺 avatar覺
menekseymm

Kay覺t: 01 Haz 2010, 10:08

Mesaj razz » 03 Au 2011, 13:39

Ben onurtamer'e al覺m/sat覺m mevzusundaki tutumundan 繹t羹r羹 kat覺ld覺覺m覺 belirtmek isterim.. Manevi deer elbet 繹nemli, kabul ediyorum.. Ancak ( ve eer ) 癟覺tay覺 biraz y羹kselttiyseniz maneviyat覺n yerini maddiyat al覺yor..羹nk羹 insan -her hobide olduu gibi- saat hobisinde kendini s羹rekli gelitiriyor, beeni eii deiiyor, '' b羹t癟enin elverdii en iyi saat '' arzusu a覺r basmaya bal覺yor..

Saatlerin doas覺 gerei manevi deerler ta覺mas覺ndan daha makul birey olamaz.. Ancak bunu kendi 繹zelimde 繹rneklendirmek istersem eer u ekilde bir senaryo 癟覺kar; Diyelim ki dededen bir saat kald覺 bana.. Markas覺 Omax, Technos, Singer, Rigi, Hislon, Nacar, Yema, Zentra, Vialux veya akl覺ma gelmeyen baka bir dip seviye hurda.. E imdi bu saatin k覺ymeti max. 20,00 TL. Ben de bu 20,00 TL.'lik saati ne gittigidiyor'da '' il, Nadir, Sand覺k, Koleksyoner par癟as覺.. '' diye ilana koyarak ne de 覺naralt覺'nda mendilden tezgah yap覺p 羹st羹ne sererek keriz avlayacak yap覺da bir insan deilim 癟ok 羹k羹r .. Eh, kals覺n o zaman.. Manevi deeri var ;)

Ama gittim, b羹t癟emi -mant覺k dahilinde- sonuna kadar zorlayarak 癟elik bir Submariner ald覺m diyelim.. E aradan 羹癟 ay ge癟ti.. B羹t癟e m羹sait bir upgrade i癟in.. G羹zel de bir alternatif var.. Tertemiz bir 癟elik/alt覺n, mavi kadran Submariner.. 8-) Bu durumda ben 癟elik Submariner'覺 '' 3 ayd覺r gece g羹nd羹z beraberiz.. manevi deeri var art覺k.. '' :? diye takmaya devam edip 癟elik/alt覺na bak覺p kalmaktansa ve takas etmeme gerek kalmadan o saate de sahip olaca覺m g羹nlerin hayalini kurmaktansa 癟elik olana hi癟 ac覺mam, fark覺n覺 veririm 癟elik/alt覺n覺 al覺r覺m.. :thumbup:
-Ee.. maneviyat..? :?:
-Ben almayay覺m, teekk羹rler.. ;)

襤in muhasebe k覺sm覺 farkl覺 bir durum.. TR 繹zelinde ikinci el saat piyasas覺 hem sat覺c覺 hem de al覺c覺 a癟覺s覺ndan malesef ac覺nacak halde.. Sat覺lan saatlerde kondisyon kavram覺n覺n hala yerlememi olmas覺 itibar覺yle orijinallii bozulmu, kurcalanm覺, polisajdan erimi 羹r羹nler.. Sertifikal覺, eksiksiz 羹r羹n konusunda 覺srarc覺 olmay覺 bir t羹rl羹 anlayamayan al覺c覺lar.. Bu iin ticaretini yapan kaynaklardan olabilecek en y羹ksek son kullan覺c覺 fiyat覺yla ald覺覺 mal覺 al覺veri portallar覺nda karla satmaya 癟al覺an traji komik tekrar-sat覺c覺lar.. Bu tekrar-sat覺c覺lara istedikleri fiyat覺n 1/10'u -ancak mesajla.. aramak yemiyor pek..- teklif eden akut nekrofili'den muzdarip hastalar.. ve daha iyisini almak i癟in elindekini zararla esnafa geri verip takas yapan merakl覺lar.. :shock:

TimeZone Sales Corner ve Show Case d羹zenli olarak takip ettiim sayfalard覺r.. Adamlar覺n kendi aralar覺nda 100,00 USD'lik farklarla y羹zlerce saat deitirmelerini g覺ptayla izler ve '' acaba TR'de de olur mu..? '' diye hala d羹羹n羹r羹m.. Bu gidile zor g繹r羹n羹yor..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj sedir » 03 Au 2011, 14:37

襤te bak覺 a癟覺s覺 fark覺 bu.
Kat覺lsam da kat覺lmasam da (burada benim i癟in ge癟erli olan bu se癟enek 8-) ) kendi i癟inde tutarl覺 bir d羹羹nceyi temsil ediyor Razz.
Ayn覺 soruna benim 癟繹z羹m羹m, eer 癟elik submariner deil de 癟elik-alt覺n submariner beni mutlu edecekse, bekleyip dorudan 癟elik-alt覺n olan覺 almak olurdu. 羹nk羹 癟elik-alt覺n olan覺 ald覺ktan sonra gayet iyi durumda bir alt覺n submariner de 癟elik-alt覺n olan覺n pabucunu dama atacakt覺r (san覺r覺m Razz'da da b繹yle oluyor). Bu da s羹rekli bir al覺m sat覺m durumu getirir ki bu "bana" uymaz. Ama bir bakas覺 bu deitirmelerden zevk bile al覺r. 襤nan覺r覺m.
Vakit nakittir.
Kullan覺c覺 avatar覺
sedir

Ya: 62
Kay覺t: 07 Nis 2010, 21:03

Mesaj razz » 03 Au 2011, 14:56

sedir yazd覺:襤te bak覺 a癟覺s覺 fark覺 bu.
Kat覺lsam da kat覺lmasam da (burada benim i癟in ge癟erli olan bu se癟enek 8-) ) kendi i癟inde tutarl覺 bir d羹羹nceyi temsil ediyor Razz.
Ayn覺 soruna benim 癟繹z羹m羹m, eer 癟elik submariner deil de 癟elik-alt覺n submariner beni mutlu edecekse, *bekleyip dorudan 癟elik-alt覺n olan覺 almak olurdu. 羹nk羹 **癟elik-alt覺n olan覺 ald覺ktan sonra gayet iyi durumda bir alt覺n submariner de 癟elik-alt覺n olan覺n pabucunu dama atacakt覺r (san覺r覺m Razz'da da b繹yle oluyor). Bu da s羹rekli bir al覺m sat覺m durumu getirir ki bu "bana" uymaz. Ama bir bakas覺 bu deitirmelerden zevk bile al覺r. 襤nan覺r覺m.

@Sedir Hoca'm;
* -Beklemeye hi癟 gelemem.. ;)
** -Gayet baar覺l覺 bir tahmin.. 8-)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullan覺c覺 avatar覺
razz

Ya: 48
Kay覺t: 18 Ara 2009, 16:05

Mesaj sadice83 » 03 Au 2011, 15:28

癟ok g羹zel bir d羹羹nce razz sayende bii daha 繹rendik(TimeZone Sales Corner ve Show Case d羹zenli olarak takip ettiim sayfalard覺r) hemen inceliyorum
Kullan覺c覺 avatar覺
sadice83

Ya: 42
Kay覺t: 14 Kas 2010, 03:26

ncekiSonraki

D繹n TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners