TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Uygun Fiyatlı TAG Heuer Nerede Var?

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Uygun Fiyatlı TAG Heuer Nerede Var?

Mesaj Eterna » 18 Haz 2010, 20:30

Selam değerli dostlar,

Bir süredir eskiden taktığım bir saati düşünüyorum. Arkadaşımın saatiydi 1-2 hafta kolumda kalmıştı. Tag heuer di ama modelini hatırlamıyorum. Sanıyorum şu F1 modellerindendi. Benim henüz sizler gibi pilli/otomatik hassasiyetim yok. Çok beğenerek ve severek pilli saatleride alabilir ve koluma takabilirim. Umarım çok kötü birşey söylemedim :) Zamanla okuyarak öğrenek belki fark eder.
Efendim sözün kısası çok sevdiğim o tag heuer marka saatten almak istiyorum. Zaten fiyat olarakta en uygun olanlar f1 serisi.

Bugun Tag Heuer satan bir mağazaya gittim. Beğendiğim bir F1 modelin fiyatını sordum 1650 TL dedi. İnternetten incelediğim kadarı ile 550 -600 usd civarı yurt dışında. Aradaki fark bana çok geldi. Tam çıkacaktım arkadaş eline aldı hesap makinasını size peşin 1300 tl ye bıralırım dedi. Yani ben sağlam bir pazarlığa bile oturmadan hatta teklif bile etmeden % 20 indirim yaptı. Burası Nişantaşı citys alışveriş merkezinden ki mağaza.

Geçen gün de saat&saat mağazasında 2500 tl lik bir saati neredeyse 2000 tl ye bıraktılar. Hal böyle olunca kar marjlarını düşündün bugün. Maşallah güzel para var galiba bu işte. Sonra endişe ettim acaba biraz kaba bir tabirle kazık mı yiyorum saat alırken diye...

Her neyse anladım ki isteyen bayağı bir indirim yapıyor. Siz değerli dostlarında çok tanıdıkları veya bildiği yerler vardır. Bana bir iyilik yaparda İstanbulda en uygun Tag heuer alabileceğim bir yer söylerseniz çok sevinirim. Tabii üzerinden geçelim fiyat olarak en uygun olan ve koluma takıp çok sevdiğim f1 modellerinden bahsediyorum. Diğer çokk beğendiğim ve istediğim modeller şu an beni aşar.O yüzden ilk göz ağrım olan uygun fiyatlı olan Formula 1 saatlerinden alacağım.

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Re: Uygun Fiyatlı TAG Heuer Nerede Var?

Mesaj Cant » 20 Haz 2010, 08:45

türkiye distribütörü lpi'nin, sene sonlarında yakın çevresine yüzde 50'lik bir indirim sunduğunu biliyorum. bunun dışında tüm tag heuer bayilerinin indirim oranları yüzde 30'a kadar dayanıyor, bu noktada sanıyorum önemli olan o bayinin satıcısı değilde kendisi ile muhatap olmak çünkü o esnekliği ancak o yapabiliyor. bunun dışında galleria sami'de tag heuer satıldığını hatırlıyorum, rahatça aklınızdaki rakamı söylebilmek için uygun bir yer...
Kullanıcı avatarı
Cant

Mesaj Eterna » 21 Haz 2010, 17:04

Sn. cant,

İlginiz için çok teşekkür ederim. Ben ertesi gün henüz kimseden cevap gelmemişti çıktım gittim. Bir tane beğendiğim Formula 1 aldım. Eskiden kısa bir süre taktığım saate benzettim. Ve çok severek takıyorum. Umarım uzun seneler böyle memnun bir şekilde kullanırım.

Sevgiler,
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Frax » 21 Haz 2010, 21:32

Eterna fazlasıyla hızlısınıız, saat trafiğiniz çok yoğun bu sıralarda :) Hayırlı olsun.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 21 Haz 2010, 22:15

Bunu daha önce yazmıştım yanlız o gün sunucuda bazı işlemler yapıldı o arada sanırım gitmemiş bu mesaj. Cacheden kopyaladım, belki biraz agresif bir mesaj ama olsun :D

Hiç kötü birşey söylemediniz. Arada bu tarz söylemler oluyor kısa bir açıklama yapma gereği duydum. Burası Türkiye Saat Forumu, otomatik saat forumu değil. Forumda birçok kişide Quartz saatlerde var. Bu bir tercih meselesidir, insanlara asla dayatma yapılamaz. Kullanım alışkanlıklarına ve seçimine göre Quartz saatide olabilir bir kişinin, otomatikte, kurmalıda. 10 sene sonra nano tech yoğunlaştırılmış sıvı akımı veya nano tech ısı değişiklikleri ile çalışan pilsiz ve elektronik devresiz saatlerde üretilebilir, otomatik saatlerin pabucu damada atılabilir. Çoğu imrenilen swiss otomatik saatin mekanizması $ 40-400 US'lik arası satılan basit fabrikasyon bir mekanik sistemdir. Seiko 5'ler de kullanılan otomatik mekanizma ise $ 10-15 lık gene fabrikasyon basit bir mekanizmadır. In-house mekanizmalar veya geliştirilmiş özel otomatik mekanizmalardaki işçilik sanat ve teknolojiye hayranlık ayrı olaydır. Basit bir 7S36 otomatik mekanizmalı saat kullanıp sonra otomatik mekanizma fanatizmi yapmak ise oldukça komik benim şahsi düşünceme göre. Diğer yabancı ciddi forumlarda da sahte ve kopya olmayan her cinsten saate önem veriliyor, inceleme yapılıyor, bilgi veriliyor yeni teknolojiler için paylaşım yapılıyor. Alttaki gibi otomatik mekanizma olur o zaman anlarım :)

Resim

Birde kullanım alışkanlıkları bilinmeyen kişilere direk olarak otomatik saat alın diye dayatma yapmak yada diğer teknolojilerle üretilen saatleri kesin olarak kötülemek kişileri saatlerden ve saat kullanımından daha merakları başlamadan soğutabiliyor. Birçok yeni saat kullanan kişinin saatin durmasından ve sürekli ayarlanmasından şikayet ettiğinede sahit oldum ve duydum. Hatta sadece saati ayarlayıp tarihi ayarlamadan kullanan bir sürü kişide biliyorum. Bu yüzden herkese karşı objektif olmak ve bu durumu açıklamak bence daha önemli. Zaten kişiler forumu okuyunca otomatik saatin özelliklerini ve önemli olan durumunu anlayacaklardır ve zamanla bu hobiyi daha zevkle yaşayacaklardır.

Kar marjları konusuna girmek istemiyorum ama İstanbulda kaliteli müşteri hizmetleri ve uygun fiyatlarla satan bayiilerin olduğuna eminim. Daha önce bazı arkadaşlarımız TAG Heuer modelleri iyi şartlarda satın aldılar.

Ekleme: Cantta bilgi vermiş bu arada size. Yeni saatinizi güle güle kullanın zevkle kullanın, bende yıllar önce bir F1 modeli kullanmıştım oldukça güzel kombinasyonları var. Her durumda rahatça kullanılan bir saatir ve TAG Heuerlede özleşmiş bir modeldir. En önemliside sizin zevkle takmanızdır zaten. Hangi modelini aldınız? Daha sonra inceleme kısmında resimlerini ve kısa kullanıcı yorumunuzu paylaşırsanız memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Eterna » 21 Haz 2010, 22:27

Sn. Frax,

Nasıl anlatsam bilmiyorum. Aslında biliyorum ama insanın karşısında çok bilgili çok hassas dostları olunca bazı duygusallıkları anlatmakta zorluk çekiyor.

Şimdi bir bakalım. 1-2 hafta önce bir eterna 1935 ve bir raymond weil parsifal arasında kalan birisi var. Ama iki gün sonra bir tissot ile dönüyor. Aradan 3-5 gün geçiyor bir wenger alıyor. Bir hafta sonra Tag Heuer alıyor.

Bunu nasıl açıklarız.... Aslında gözüktüğü kadar karışık değil. Saat seçiminde neler önemlidir. Saatin özellikleri, markası, kalitesi, kordonu, ağırlığı, genişliği, segmenti vs. Daha fazlası vardır herhalde. Üstadlar bilgi verir.

Ama bunlar benim için geçerli değil. Ben o kadar prof. değilim. Ben duygusalım, ben bir görüşte aşka inanırım :) Bekar ve yaşım daha genç iken istediğimi alır istediğimi satardım. Ama insan evlenip çoluk çocuğa karışıp orta yaşı geçince maddi manevi duruluyor. Bende epeydir durgundum. Son 4 senede uygun fiyatlı 2 tane saat almıştım kendime.

Günlerdir vaktinin gldiğini biliyordum. Bir saat alacaktım. Gördüğüm bir eterna ateşledi beni. Sonra bir mağazada gördüğüm tissot'u çok beğendim ve satın aldım. Ama bu değil aradığım dedim. Sonra bir wenger gördüm distribütör firmasında evet bu dedim onuda aldım. Ama yine olmadı. Ve en son istediğim Tag Heuer i aldım ve evet bu dedim. Sanmayın ki canım her sıkıldığında istediğim saati alıyorum falan. Yok öyle birşey. Böyle gelişti olaylar bu sefer. Aldığım saatleri satacağım. Evet zarar edeceğim ama yapabileceğim birşey yok. Rüyalarıma girer yoksa almak zorundaydım o saatleri. Zor oldu ama kolumda çok sevdiğim bir saat var şu anda.

Neyse hikaye uzun oldu. Biraz da amatörce oldu :) Ama en azından içimden geldiği gibi paylaştım sizlerle.

Sn. Bond,

Yazınızı şimdi okudum. Açıklamalar ve içtenliğiniz için teşekkürler. Umarım bende aynı şekilde cevap verebilmişimdir. Tüm değerli dostlarımızın olduğu gibi sizinde yazılarınızı ilgi ve alaka ile takip ediyorum.

Saygılarımla,

Aldığım saat aşağıda. Hatta o mağazaya gittim Adnan beyden aldım.

http://www.edipsaat.com/default.asp?git=9&urun=258626
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Bond » 21 Haz 2010, 23:04

En güzel designlı ve sade modeli bence aldığınız. Bezel super. Hayırlı olsun. Bende size içten yazınız için teşekkür ederim. Diğer modellerin ilanını gördüm satılıkta. :) 1000m Wenger benzer model sayılır yapı olarak, umarım çok zarar etmeden satarsınız.

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Frax » 22 Haz 2010, 00:12

Eterna 1935'i alıp keşke diyebilirdiniz istediğiniz saati alarak mutlu olmanız sevindirici. Kolunuzda hangi saat var bölümüne bekliyoruz sizi ayrıca :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Sonraki

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 57 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners