TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Cortebert...Cortébert...Aman Dikkat ve Bilgilendirme

Tüm Genel Saat Konuları Üzerine Paylaşımlar
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Genel Saat Sohbeti Bölümümüzde Saatlerle İlgili Diğer Spesifik Konu Başlıklarımız Haricideki Sohbet ve Paylaşımlarınızı Yapabilirisiniz. Düzenli ve Anlaşılabilir Bir Ortam Olması Amacı ile Lütfen Mesajlarınızı Yazım Kurallarına Uygun Formatta Yazmaya Gayret Ediniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Cortebert...Cortébert...Aman Dikkat ve Bilgilendirme

Mesaj ismail » 12 Tem 2011, 11:25

Merhaba,
25 yıl önce kadar saatçiden kutusunda aldığım , çok sevdiğim ,ince, zarif sade gösterişten uzak , kurmalı bir cortébert marka saatim vardı, onu çok severek kullanıyordum, sonra otomatik model başka saatlere geçtiğim için onu çekmeceme koydum, ama yine ara sıra takıyor, onun gönlünü alıyor bu arada ben de eski dostumla beraber olmaktan memnun oluyordum,bu arada 25 yılda Cortebert marka saatlar ortadan kalktı, izlerine bir daha rastlayamadım
Geçen yıl, Sirkecide dolaşırken bir de göreyim, Cortebert yine gelmiş, hem de eski o sevdiğim kasa ve 1950 1960 yıllarına ait dizaynlarla, üstelik otomatik ve deri kayışlı, ve de akrep yelkovanı saat çizgileri nokta fosforlu, fiat da 250-275 tl, heyecandan nefesim tutuldu, o saati mutlaka almalıydım, satıcı kuyumcu değil, saatçi, garanti belgesi var, swiss made yazıyor, biraz pazarlıkla 230' a indirdim, garanti belgesine kaşeler vuruldu, aşık olduğum corteberti ( kolumdaki tissot le codeyi çıkarıp çekmeceme koyarak ) kullanmaya başladım...
Saatimi herkes beğendi, babanın saati mi, 40-50 senelik mi diye soranlar oldu, onunla mutluydum, hele gece karanlığında fosforlu kadranını seyretmeye doyamıyordum, zaten o fosfor gönlümü çelmiş tissotumu terketmiştim ya...
Bu rüya ta bu siteyi keşfedene, bilgi sahibi olana kadar sürdü, acı gerçeği anladım, Fabrika çoktan kapanmıştı, saatim çinde üretilmişti, ve swiss mode yazıyordu, bir harf beni rüyadan uyandırmıştı, sadece bir harf...Ve akşam eve gidip çekmecemden kurmalı gerçek cortébertimi çıkarıp iki saati büyüteçle incelediğimde yeni şoklar yaşadım..
Arkadaşlar :Replika cortebert markası gerçekte cortébert, yani çekmecemdeki cortébertim şapkalı é ile yazılmış ve arka kapağa kazınmıştı...çakmalarda e şapkasız yazılıyor....

Dikkat Dikkat ve Bilgi...Satıcılar eski cortébert markasının garanti kartını ( Swiss made ) yeni çakma cortebert de kullanmakta sakınca görmüyor ve biz saat hastalarını kolaylıkla avlıyorlardı, tabi bilgisiz, büyüteçsiz olup bir an evvel o saate ulaşma arzumuz olunca ağa yapışıyor ve kandırılıyorduk..
İsmail...
Kullanıcı avatarı
ismail

Re: Cortebert...Cortébert...Aman Dikkat ve Bilgilendirme

Mesaj herofb » 12 Tem 2011, 14:04

çekmiş olsun en azından 230 TL'ye geçmişe dönük çok güzel yolculuğa çıkmuşsınız , şuradan 200 km yere o paraya gidiyoruz siz yılları dolaşmışsınız :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj nickynick » 12 Tem 2011, 14:16

herojd11 yazdı:çekmiş olsun en azından 230 TL'ye geçmişe dönük çok güzel yolculuğa çıkmuşsınız , şuradan 200 km yere o paraya gidiyoruz siz yılları dolaşmışsınız :)

herojd müthiş bir bakış açısı gerçekten :thumbup:

İsmail, bu tecrübeni bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj razz » 12 Tem 2011, 14:34

Bu mevzu sadece Cortebert için geçerli değil aslında.. Sonuçta pekçok firma 80li yıllarda İsviçre'de yaşanan kriz sonucu battı, kapandı vs. ama isim haklarına ulaşmak hala mümkün.. Konyalı ( ki hiç sevmem.. ) Nacar ile aynı mevzuyu gerçekleştirdi ve sağlam pazarlama ağı, başarılı teknik servisi ve Türk insanının aklında yer etmiş marka seçimiyle hala basit uzakdoğu saatlerini Nacar ismiyle başarılı bir şekilde satıyor.. En azından özgün denebilecek dizaynları da olduğu için gözardı edilebilir bir durum ( Carrera taklidi Nacar'ı unutmadık sevgili Konyalı ).. Bunun yanında Hislon acımasızca imitasyon üretimi yapan firmalara kendi markası ile ürün sipariş edip adeta Homage bir koleksyon yaratmıştı.. Sikeci'deki Konyalı'nın vitrininde Hislon marka bir Navitimer, Diagono, Tank Francaise görmek gayet mümkün..

Yarın birgün uyanığın biri çıkıp Vialux, Technos, Singer, Omax, Rigi, Zentra gibi bir isim alıp yine Çin malı saatlerle pazara giriş yapabilir.. Memleketin durumu da müsait zaten böyle girişimcilere(!).. E bir de bu markaların " çöp, cenaze, hurda, parça amaçlı " gibi sıfatlar yerine " çil, sandık, nadir, koleksyon parçası " olarak listelenen örneklerine hala itibar edildiği düşünülürse hiç de fena bir fikir gibi durmuyor değil mi..?

Bu arada saatiniz için üzülmeye gerek yok.. Eğer çelik ( kaplama değil ) bir saatse ve garantisi de varsa zevkle kullanın derim..

herojd11: sakın mevzuyu benzin parasına getirme rica ediyorum, ben Alfa Romeo kullanıyorum.. :( :? :evil: Bilmem anlatabildim mi..?
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj Clk » 12 Tem 2011, 15:19

Razz, yine de STI'nin ACC'yi sömürdügü kadar degildir :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj nickynick » 12 Tem 2011, 15:22

clk yazdı:Razz, yine de STI'nin ACC'yi sömürdügü kadar degildir :D

:D İstanbul-Ankara tek gidiş 4 depo muydu ?
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Archezia » 13 Tem 2011, 00:02

NickyNick yazdı:
clk yazdı:Razz, yine de STI'nin ACC'yi sömürdügü kadar degildir :D

:D İstanbul-Ankara tek gidiş 4 depo muydu ?

NE?!!
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj mrhappy » 11 Ağu 2011, 14:37

Bende var Elit Cortebert malesef şapkasız :?
4 sene önce bir arkadasım hediye etmişti Chrono'lu ve Quartz bir saat ,Tarih göstergeside mevcut.Çelik ve kauçuk içiçe kemerli.
50m WR var yazdıgına göre..
Yalnız bugüne kadar bir sıkıntı yasamadım..
Daçkalı..
Kullanıcı avatarı
mrhappy

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Genel Saat Sohbeti - General Watch Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: onurkoseoglu ve 229 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners