Merhaba,
25 yıl önce kadar saatçiden kutusunda aldığım , çok sevdiğim ,ince, zarif sade gösterişten uzak , kurmalı bir cortébert marka saatim vardı, onu çok severek kullanıyordum, sonra otomatik model başka saatlere geçtiğim için onu çekmeceme koydum, ama yine ara sıra takıyor, onun gönlünü alıyor bu arada ben de eski dostumla beraber olmaktan memnun oluyordum,bu arada 25 yılda Cortebert marka saatlar ortadan kalktı, izlerine bir daha rastlayamadım
Geçen yıl, Sirkecide dolaşırken bir de göreyim, Cortebert yine gelmiş, hem de eski o sevdiğim kasa ve 1950 1960 yıllarına ait dizaynlarla, üstelik otomatik ve deri kayışlı, ve de akrep yelkovanı saat çizgileri nokta fosforlu, fiat da 250-275 tl, heyecandan nefesim tutuldu, o saati mutlaka almalıydım, satıcı kuyumcu değil, saatçi, garanti belgesi var, swiss made yazıyor, biraz pazarlıkla 230' a indirdim, garanti belgesine kaşeler vuruldu, aşık olduğum corteberti ( kolumdaki tissot le codeyi çıkarıp çekmeceme koyarak ) kullanmaya başladım...
Saatimi herkes beğendi, babanın saati mi, 40-50 senelik mi diye soranlar oldu, onunla mutluydum, hele gece karanlığında fosforlu kadranını seyretmeye doyamıyordum, zaten o fosfor gönlümü çelmiş tissotumu terketmiştim ya...
Bu rüya ta bu siteyi keşfedene, bilgi sahibi olana kadar sürdü, acı gerçeği anladım, Fabrika çoktan kapanmıştı, saatim çinde üretilmişti, ve swiss mode yazıyordu, bir harf beni rüyadan uyandırmıştı, sadece bir harf...Ve akşam eve gidip çekmecemden kurmalı gerçek cortébertimi çıkarıp iki saati büyüteçle incelediğimde yeni şoklar yaşadım..
Arkadaşlar :Replika cortebert markası gerçekte cortébert, yani çekmecemdeki cortébertim şapkalı é ile yazılmış ve arka kapağa kazınmıştı...çakmalarda e şapkasız yazılıyor....
Dikkat Dikkat ve Bilgi...Satıcılar eski cortébert markasının garanti kartını ( Swiss made ) yeni çakma cortebert de kullanmakta sakınca görmüyor ve biz saat hastalarını kolaylıkla avlıyorlardı, tabi bilgisiz, büyüteçsiz olup bir an evvel o saate ulaşma arzumuz olunca ağa yapışıyor ve kandırılıyorduk..
İsmail...