TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Rolex Oyster Perpetual No Date 116000 Kutu A癟覺l覺覺

襤svi癟re ve Avrupa Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, 襤svi癟re Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii 襤svi癟re ve Avrupa retimi Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Oyster Perpetual No Date 116000 Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj Yase » 09 May 2015, 00:57

Bir de 繹yle bir durum var akl覺mdan ge癟enleri komple yaz覺yorum buraya. Bunun nedeni de niye bu kadar takiyor kafaya vs gibi garipseme c羹mleleri duymayaca覺m覺 d羹羹nmem asl覺nda. 羹nk羹 mantiken burada 8-10 saat geciren insanlarin zaten saatini cok seviyor olmasi,diger insanlarin saat konusundaki mutluluk/endiselerini anlamasi ve saat konusunda biraz tak覺nt覺l覺 olmas覺 gerekiyor :) tek takintili benim demek ki. Her g羹n ayn覺 eyleri yaz覺yor da olabilirim. Su kadar sapti falan diye napiyim yani benim de s覺k覺nt覺m bu :) yazacak baska bir yer de yok bunlari konusacak insan da, ki deli derler arkamdan. Burada garipsemeler karsisinda zaman zaman kendimi savunmak durumunda hissediyorum ve bundan yoruluyorum. Ben buyum saati seviyorum,izlemek, incelemek,ogrendigim yeni seyleri uygulamaya calismak yeniden incelemek,endisem varsa paylasmak ve surekli saat hakkinda konusmaktan keyif aliyorum ve bunun icin gunde 6-7 saat buradayim.
Yase

Kay覺t: 21 Eyl 2014, 17:19

Mesaj MertYe » 09 May 2015, 01:29

繹yle bir durum var insanlar覺n binlerce lira vererek ald覺覺 bir saatten beklentisinin y羹ksek olmas覺n覺 anlayabilirim. Bu bir癟oumuz i癟in b繹yle. Yaln覺z telefonunuza ald覺覺n覺z notlara dayanarak s繹yl羹yorum 1 hafta boyunca kullanip 繹l癟羹n denmesinin sebebi uzun s羹reye yayilinca sapma oranlar覺n覺 daha iyi tespit edebilmek.

Siz bunu yine hergun tek tek test edince art覺k bunun biraz fazla rahats覺z etmesi nornal. 羹nk羹 tahminimce olay yine d羹n 3 sn ileri gitmiti bugun niye 7 sn ileri gitti olay覺na geliyor. Hal b繹yle olunca haftal覺k 繹l癟羹m羹n bir 繹neminin kalmad覺覺n覺 d羹羹n羹yorum. Surekli akliniza bug羹n niye fazla geri kaldi diye tak覺l覺r diye d羹羹n羹yorum. En az覺ndan ben herg羹n not alsam kesinlikle takarim bu ie.

Bu konuda benin size ahsi tavsiyem bir tane watch winder al覺n at覺yorum pazartesi aksam yatarken bileinizden 癟覺kar覺n tam olarak atomik saate veya neyi referans al覺yorsan覺z ona gore ayarlay覺n winder a koyun. Akam dememin sebebi power reserve de full olur akl覺n覺zda soru iareti kalmaz. Haftaya pazartesi g羹n羹ne kadar winderda kals覺n.

Yeni al覺nm覺 bir saatin veya herhangi bir aksesuar, nesne, eyay覺 1 hafta kullanmadan bir kenarda bekletmenin sadece sizin icin deil herkes icin zor olduunu biliyorum veya en az覺ndan d羹羹n羹yorum fakat b繹yle kafaya takmaya devam ederseniz saatten fazlas覺yla souyacaks覺n覺z kanaatindeyim.

Iyi forumlar.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

Mesaj Bg17 » 09 May 2015, 03:54

Yase yanlis anliyorsun...kinaye, mecaz falan yapmiyorum, acik acik gorusumu soyluyorum.

Benim basima gelenleri ve cevremdiklerin saatlerinde cikan sorunlarin hepsini yazsak saat sektorunun cirosu duser...20k 30k usd lik saatlerdeki uretim hatalari, makenizma disi hatalar, hepsi oluyor. Hatta beklenenden tahmin edilendrn cok cok fazla. (Alakasiz ama rolex in gucu bu noktada cikiyor, 1 milyon saat uretip de bu kadar az uretim hatasi yapabilecek baska bir marka yok, ki pp ceo da bunu bir roportajinda teyit etmisti)

Tamamen tahmin, ama senin saatinde ciddi bir sorun oldugunu dusunmuyorum... Kadin saatleri nispeten daha yavas satiliyor, uzun sure calismayan saatlerij normali bulmasi vakit aliyor...

Acikcasi forumda saatlerle ilgili bir kadin (alinma, bayan kelimesini kullanmiyorum ben) olmasi cok guzel birsey. Kesinlikle cicek acti aramiza, renk geldi.

Demeye calistigim, bu hobinin keyifli kismiyla ilgilenmek varken bunaltici kismiyla ilgilenmemek lazim, yoksa takinti oluyor...keyfi kaciyor...

Muhendis kimliginle hesapla istersen, kendini uzdugun 10 15 saniye yuzde kac hataya denk geliyor, hangi mekanik aley bu kadar yuksek bir accuracy ile calisiyor?

Chronometer, geneve seal, cogs gibi olcumler aslinda marka degeri yaratmanin parcasi...

Herkes farkli seylerden keyif alir, bu hobide de dogru bu. kimi buyuk iri saatleri gorunur kullanmayi seviyor, kimi saat makenizmalari hakkinda arastirip ogrenmeyi, isleyislerini izlemeyi, kimi daha fazla saat deneyimlemeyi, kimi koleksiyon yapmayi.

Diyorum ki, keyif aldigin alacagin kismina odaklan, seni uzecek kisma degil...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullan覺c覺 avatar覺
Bg17

Kay覺t: 27 Oca 2012, 07:42

Mesaj kremlin » 11 May 2015, 23:53

30 sn sapma yapt覺覺 bir g羹n olduysa hele ki siz 繹l癟erken bu tabi ki s覺k覺nt覺, fazla s覺k覺nt覺 yap覺p kendinizi 羹zmeyin ama 癟ok hakl覺s覺n覺z. sonu癟ta bi saate y羹ksek bir mebla verip al覺yorsunuz, ee o zaman bu saatin ii zaman覺 da tutmak deilse ne? bu renault'a ge癟ilen bir bmw m3'e benziyor, gitmeyecekse ne i yap覺yor bu araba? fakat 羹lkemiz renault'lar覺n 癟ouna ge癟ilecek m g繹r羹n羹ml羹, m paketli bmw 3.16 lar 5.16 lar ile dolu.

bence zaman 繹l癟mesine takman, bu kadar tak覺k olman iyi deil, ama yine de ger癟ek bir saatsever olduunu g繹steriyor. saat hobisi deiik biey, zaman覺 繹l癟mesi ve mekanik baar覺s覺 deil de ne bileyim instagramda pahal覺 markalar覺 kolunda paylamay覺 seven de var, ki ben utan覺r覺m millet hava atmaya 癟al覺an tip mi der derim, yada ger癟ekten model baz覺nda sevip sevmediklerini bilmiyorum ama hayal gelen sembol markalar覺n giri modelllerini al覺p, ---sonunda diye kolunda seyretmesini seven de.
Kullan覺c覺 avatar覺
kremlin

Kay覺t: 10 May 2015, 23:41

Mesaj Yase » 12 May 2015, 09:21

30 deil de ilk hafta +22yi g繹rm羹l羹羹m var. 襤lk bata tak覺yordum daha fazla u an oluruna b覺rakt覺m. Hatta u an sapmay覺 yazm覺yorum farkettiyseniz :lol:
Ben herkesin saat sevgisine sayg覺 duymaktan yanay覺m. 襤steyen mekanik sevgi isteyen prestij, hava atmak, koluna tak覺p izlemek, instagram'da paylamak vs vs i癟in als覺n, herkes g羹le g羹le kullans覺n. :champ:
Yase

Mesaj kremlin » 12 May 2015, 12:38

Yase yazd覺:30 deil de ilk hafta +22yi g繹rm羹l羹羹m var. 襤lk bata tak覺yordum daha fazla u an oluruna b覺rakt覺m. Hatta u an sapmay覺 yazm覺yorum farkettiyseniz :lol:
Ben herkesin saat sevgisine sayg覺 duymaktan yanay覺m. 襤steyen mekanik sevgi isteyen prestij, hava atmak, koluna tak覺p izlemek, instagram'da paylamak vs vs i癟in als覺n, herkes g羹le g羹le kullans覺n. :champ:

amerikada yaayan ukraynal覺 bi tan覺d覺m vard覺, ben saatleri seviyorum ama g繹sterisiz modelleri deyince bile art覺k sevgiyle mi yoksa ezerek mi bilemedim bu senin su癟un deil, ukrayna da 繹le, t羹rkiye ukrayna gibi 羹lkeler- san覺r覺m gelimemi kastediyor- k覺yafetler, arabalar, saatler oralarda 癟ok 繹nemlidir burada deil, insanlar 繹le deil, hatta biraz show ka癟覺yor demiti. yoksa l羹ks t羹ketimin psikolojik sebeplerine hele ki bu ortamda hi癟 girmemek laz覺m.

bu forumda resim payla覺lmas覺 癟ok 癟ok doal, yanl覺 anla覺lmas覺n, hatta instagramda benim de paylaas覺m geliyor fakat kadranda iyi bir marka g繹r羹n羹nce insanlar yanl覺 anlar m覺, ne d羹羹n羹rler diye 癟ekiniyorum. mesela bi k覺z paylam覺t覺 cartier, alt覺na bi arkada direk ---sebep? yazm覺.
Kullan覺c覺 avatar覺
kremlin

Kay覺t: 10 May 2015, 23:41

Mesaj Yase » 12 May 2015, 13:49

Bakalar覺n覺n d羹羹ncelerine g繹re saat almak/ yaamak i癟in hayat 癟ok k覺sa herkes mutlu olduu hayat覺 yaas覺n. ;)
Yase

Mesaj Yase » 18 May 2015, 13:22

Saatim 1. ay覺n覺 doldurmas覺yla beraber sapmas覺 +4.5 a inmi durumdad覺r yard覺mc覺 olan herkese 癟ok teekk羹r ederim.
Benim gibi acemiler de panik yapmas覺n bir 癟ok kiinin de s繹yledii gibi 1 ay dolmadan saat kendine gelmiyormu :D
Yase

ncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    G繹r羹nt羹leme
    Yazar

D繹n TSF 襤svi癟re Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: selfwinder ve 265 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners