Bg17 » 09 May 2015, 03:54
Yase yanlis anliyorsun...kinaye, mecaz falan yapmiyorum, acik acik gorusumu soyluyorum.
Benim basima gelenleri ve cevremdiklerin saatlerinde cikan sorunlarin hepsini yazsak saat sektorunun cirosu duser...20k 30k usd lik saatlerdeki uretim hatalari, makenizma disi hatalar, hepsi oluyor. Hatta beklenenden tahmin edilendrn cok cok fazla. (Alakasiz ama rolex in gucu bu noktada cikiyor, 1 milyon saat uretip de bu kadar az uretim hatasi yapabilecek baska bir marka yok, ki pp ceo da bunu bir roportajinda teyit etmisti)
Tamamen tahmin, ama senin saatinde ciddi bir sorun oldugunu dusunmuyorum... Kadin saatleri nispeten daha yavas satiliyor, uzun sure calismayan saatlerij normali bulmasi vakit aliyor...
Acikcasi forumda saatlerle ilgili bir kadin (alinma, bayan kelimesini kullanmiyorum ben) olmasi cok guzel birsey. Kesinlikle cicek acti aramiza, renk geldi.
Demeye calistigim, bu hobinin keyifli kismiyla ilgilenmek varken bunaltici kismiyla ilgilenmemek lazim, yoksa takinti oluyor...keyfi kaciyor...
Muhendis kimliginle hesapla istersen, kendini uzdugun 10 15 saniye yuzde kac hataya denk geliyor, hangi mekanik aley bu kadar yuksek bir accuracy ile calisiyor?
Chronometer, geneve seal, cogs gibi olcumler aslinda marka degeri yaratmanin parcasi...
Herkes farkli seylerden keyif alir, bu hobide de dogru bu. kimi buyuk iri saatleri gorunur kullanmayi seviyor, kimi saat makenizmalari hakkinda arastirip ogrenmeyi, isleyislerini izlemeyi, kimi daha fazla saat deneyimlemeyi, kimi koleksiyon yapmayi.
Diyorum ki, keyif aldigin alacagin kismina odaklan, seni uzecek kisma degil...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...