Clk

MertYe yazdı:4-5 gündür kolumda bu saat. Görenler saat meraklısısın sonunda Hublot da almışsın hayırlı olsun gibi tepkiler veriyor. Bu durumda Biver'i bir kere daha reklam başarısından ötürü tebrik ettim açıkçası. Adam gerçekten nasıl bir algı yarattıysa insanların algısı kimi zaman Rolex'in bile üzerinde tutuyor Hublot'yu.
Hellhound yazdı:MertYe inceleme için teşekkürlerKimselerin esamesini okumadığı modellerin incelemesini görünce seviniyorum.
Horoloji bir bilim dalı olarak kabul ediliyorsa ve Horoloji tutkunu insanlar tamamen gönüllü olarak paylaşım için bir araya geldiyse basmakalıp yargıların da aşılması gerektiği düşüncesindeyim. Forumda açık ve net bir şekilde Hublot karşıtlığı var. Hatta bu öyle bir boyutta ki muhtemelen kolunda hiç denememiş, modellerini yakından incelememiş üyeler bile bilinçaltında "o paraya bu saat alınmaz" düşüncesinde.
Parfüm konusunda bana en sık sorulan soru kalıplarından biri "xxx parasını hak ediyor mu?" şeklinde. Bu soruyu her duyduğumda tatlı sert bir üslupla "alt tarafı kokulu sıvıya verdiğin 100TL'nin üzerindeki hiçbir bedel rasyonel değil" cevabını veriyorum. Kullanıcıyı iyi hissettiriyorsa ve maddi durum da uygunsa bir parfüme verilen 1800TL bile parasını hak eder. Sadece rasyonel bir karar değildir. Tıpkı 150TL'ye parfüm almanın da rasyonel olmaması gibi...
Saat mevzusunun daha farklı olduğu aşikar. Marka tarihi, işçilik, mekanizma ve ikinci el değeri Horoloji meraklılarının tüketim kalıplarını belirleyen en önemli etkenler. Bu bağlamda da ortaya rasyonalize edilmeye çalışılmış bir "fiyat aralığı" tablosu çıkarmak da oldukça normal. Zira niteliksel sıralamayı belirledikten sonra objektif olan nicel değerler girdi olarak alındığında herhangi bir sayısal proglama algoritması da benzer sonuçlar verecektir. Ancak nihai tercihte herşeyden önemli bir etken var ki, bu da forumda sürekli atlanan husus olan "kişisel beğeni" ve buna bağlı olarak kullanıcıya mutluluk verme hadisesi.
Umarım forumda basmakalıp düşüncelerle oluşan kalıpların dışına çıkıldığını daha çok görürüz, daha fazla saati yakından tanıma fırsatı buluruz. Hublot'nın Classic Fusion serisini, özellikle de Blue Chronograph ve Blue'sunu çok beğendiğimi de eklemek isterim.
Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews
Bu forumu gezen kullanıcılar: ayıldırım ve 29 misafir
|