TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hublot Classic Fusion Black Magic İncelemesi

İsviçre ve Avrupa Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, İsviçre Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği İsviçre ve Avrupa Üretimi Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hublot Classic Fusion Black Magic İncelemesi

Mesaj MertYe » 12 Ara 2015, 02:54

Bg17 :champ:

Clk :champ: Açıkçası dediğim gibi kendi tercih edeceğim bir marka olmasada fırsat varken ufak bir inceleme yapayım dedim :D
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj hozburun » 12 Ara 2015, 10:46

MertYe inceleme için teşekkürler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj eyimen » 12 Ara 2015, 11:09

Inceleme icin tesekkurler, ama herhalde 8K'ya tercih edilecek son saat olur :D
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj o2o » 12 Ara 2015, 11:23

Güzel inceleme, emeğinize sağlık.
Kullanıcı avatarı
o2o

Mesaj Hellhound » 12 Ara 2015, 12:20

MertYe inceleme için teşekkürler :champ: Kimselerin esamesini okumadığı modellerin incelemesini görünce seviniyorum.

Horoloji bir bilim dalı olarak kabul ediliyorsa ve Horoloji tutkunu insanlar tamamen gönüllü olarak paylaşım için bir araya geldiyse basmakalıp yargıların da aşılması gerektiği düşüncesindeyim. Forumda açık ve net bir şekilde Hublot karşıtlığı var. Hatta bu öyle bir boyutta ki muhtemelen kolunda hiç denememiş, modellerini yakından incelememiş üyeler bile bilinçaltında "o paraya bu saat alınmaz" düşüncesinde.

Parfüm konusunda bana en sık sorulan soru kalıplarından biri "xxx parasını hak ediyor mu?" şeklinde. Bu soruyu her duyduğumda tatlı sert bir üslupla "alt tarafı kokulu sıvıya verdiğin 100TL'nin üzerindeki hiçbir bedel rasyonel değil" cevabını veriyorum. Kullanıcıyı iyi hissettiriyorsa ve maddi durum da uygunsa bir parfüme verilen 1800TL bile parasını hak eder. Sadece rasyonel bir karar değildir. Tıpkı 150TL'ye parfüm almanın da rasyonel olmaması gibi...

Saat mevzusunun daha farklı olduğu aşikar. Marka tarihi, işçilik, mekanizma ve ikinci el değeri Horoloji meraklılarının tüketim kalıplarını belirleyen en önemli etkenler. Bu bağlamda da ortaya rasyonalize edilmeye çalışılmış bir "fiyat aralığı" tablosu çıkarmak da oldukça normal. Zira niteliksel sıralamayı belirledikten sonra objektif olan nicel değerler girdi olarak alındığında herhangi bir sayısal proglama algoritması da benzer sonuçlar verecektir. Ancak nihai tercihte herşeyden önemli bir etken var ki, bu da forumda sürekli atlanan husus olan "kişisel beğeni" ve buna bağlı olarak kullanıcıya mutluluk verme hadisesi.

Umarım forumda basmakalıp düşüncelerle oluşan kalıpların dışına çıkıldığını daha çok görürüz, daha fazla saati yakından tanıma fırsatı buluruz. Hublot'nın Classic Fusion serisini, özellikle de Blue Chronograph ve Blue'sunu çok beğendiğimi de eklemek isterim.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj MertYe » 12 Ara 2015, 14:02

hozburun :champ:

eyimen :champ:

o2o :champ:

Hellhound :champ: Bu kadar uzun yazıdan sonra diyecek birşey kalmamış zaten. Farklı marka ve model incelemeyi kullanmayı seviyorum ben genel olarak. Açıkçası tek korkum bu tip saatlerden uzak durmaya çalışıyorum genelde satın alma evresinde. Hala saat zevkimin tam olarak oturmadığını düşünüyorum. Ufaktanda bir maymun iştahlılıkta olunca bu tip riskli modeller alıp degistirmek isteyince zarar etmemek pek mümkün olmuyor. Ama böyle deneme şansı çıkınca karşıma tabiki değerlendirdim iyide yapmışım herşeyden önce farklı bir marka/model.

Hublot benimde önyargılı olduğum bir markaydı kaldı ki gerçekten saati çok beğenmeme rağmen bu önyargım kırılmadı.Benim bu önyargımın sebebi birçok markadan fazlaca esinlenmesi ve kendini çok üst düzey gösterip ciddi reklamlarla saati AP gibi firmaların fiyatlarına satmaya çalışmaları.

Burda gerçekten Biver'e hakkını vermek lazım adam bu markayı buralara taşıdı. Bu fiyatlara dediğim gibi kendim tercih etmem ve genel olarak düşünürsek 10k usd üzeri fiyatlarda eta kullanılması pek doğru karşılanmıyor. Eta ne kadarda iyi olsa sonuçta o kadar para verip 1000 dolarlık saatte de kullanılan mekanizmayı kullanması sadece optik için verilen ekstra para olarak geliyor banada.

Böyle diyorum ama kendi Ulysse Nardin'imde de etadan alınma mekanizma olduğunu ve duygusal sebeplerden aldığımı söyledim. Hublot içinde kimileri için tasarımı beğenme kimi için reklamlardan etkilenme gibi etkenler mevcut olabilir tabi.

4-5 gündür kolumda bu saat. Görenler saat meraklısısın sonunda Hublot da almışsın hayırlı olsun gibi tepkiler veriyor. Bu durumda Biver'i bir kere daha reklam başarısından ötürü tebrik ettim açıkçası. Adam gerçekten nasıl bir algı yarattıysa insanların algısı kimi zaman Rolex'in bile üzerinde tutuyor Hublot'yu.
Kullanıcı avatarı
MertYe

Mesaj eyimen » 12 Ara 2015, 14:09

MertYe yazdı:4-5 gündür kolumda bu saat. Görenler saat meraklısısın sonunda Hublot da almışsın hayırlı olsun gibi tepkiler veriyor. Bu durumda Biver'i bir kere daha reklam başarısından ötürü tebrik ettim açıkçası. Adam gerçekten nasıl bir algı yarattıysa insanların algısı kimi zaman Rolex'in bile üzerinde tutuyor Hublot'yu.

Harika tespit, ustune birsey soylenmez :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Cct » 12 Ara 2015, 14:33

MertYe :champ: :champ: İnceleme için çok teşekkürler :thumbup:

Hellhound yazdı:MertYe inceleme için teşekkürler :champ: Kimselerin esamesini okumadığı modellerin incelemesini görünce seviniyorum.

Horoloji bir bilim dalı olarak kabul ediliyorsa ve Horoloji tutkunu insanlar tamamen gönüllü olarak paylaşım için bir araya geldiyse basmakalıp yargıların da aşılması gerektiği düşüncesindeyim. Forumda açık ve net bir şekilde Hublot karşıtlığı var. Hatta bu öyle bir boyutta ki muhtemelen kolunda hiç denememiş, modellerini yakından incelememiş üyeler bile bilinçaltında "o paraya bu saat alınmaz" düşüncesinde.

Parfüm konusunda bana en sık sorulan soru kalıplarından biri "xxx parasını hak ediyor mu?" şeklinde. Bu soruyu her duyduğumda tatlı sert bir üslupla "alt tarafı kokulu sıvıya verdiğin 100TL'nin üzerindeki hiçbir bedel rasyonel değil" cevabını veriyorum. Kullanıcıyı iyi hissettiriyorsa ve maddi durum da uygunsa bir parfüme verilen 1800TL bile parasını hak eder. Sadece rasyonel bir karar değildir. Tıpkı 150TL'ye parfüm almanın da rasyonel olmaması gibi...

Saat mevzusunun daha farklı olduğu aşikar. Marka tarihi, işçilik, mekanizma ve ikinci el değeri Horoloji meraklılarının tüketim kalıplarını belirleyen en önemli etkenler. Bu bağlamda da ortaya rasyonalize edilmeye çalışılmış bir "fiyat aralığı" tablosu çıkarmak da oldukça normal. Zira niteliksel sıralamayı belirledikten sonra objektif olan nicel değerler girdi olarak alındığında herhangi bir sayısal proglama algoritması da benzer sonuçlar verecektir. Ancak nihai tercihte herşeyden önemli bir etken var ki, bu da forumda sürekli atlanan husus olan "kişisel beğeni" ve buna bağlı olarak kullanıcıya mutluluk verme hadisesi.

Umarım forumda basmakalıp düşüncelerle oluşan kalıpların dışına çıkıldığını daha çok görürüz, daha fazla saati yakından tanıma fırsatı buluruz. Hublot'nın Classic Fusion serisini, özellikle de Blue Chronograph ve Blue'sunu çok beğendiğimi de eklemek isterim.

+1

Üzerine bir kaç ekleme yapayım dedim, yapamadım. O kadar net idafe etmişsin düşüncelerimi :champ:

Eleştriler haksız demiyorum ama spesifik örnekler üzerinden yapılacak eleştrilerin daha doğru olduğunu düşünüyorum.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF İsviçre Saat Kullanıcı İncelemeleri - Swiss Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: fiz334 ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners