TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yatırım Klübü

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Yatırım Klübü

Mesaj ErkGS » 19 Haz 2014, 14:43

Serdar Bey yatırımı limited edition saatlere yapıyor özellikle Jumbo :lol: :lol: :lol:
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

Mesaj Cct » 19 Haz 2014, 14:54

OnatOzer yazdı:Ben olsam Çelik daytona alırım :evil:

:lol: :lol: :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj serdarfb » 19 Haz 2014, 17:27

Paran mı var derdin var.. :super:

(Drk den alıntıdır. :champ: ) 8-)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj drk » 19 Haz 2014, 19:19

Aynen öyle :champ: Dertsiz başa dert almayalım :)

Başlıktaki en beğendiğim öneri :thumbup:
Cct yazdı:Bence en büyük yatırım çok çalışmak, çok kazanmak. En azından benim için böyle :)

Ve ikinci en iyisi :D
OnatOzer yazdı:Ben olsam Çelik daytona alırım :evil:
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Terasus » 19 Haz 2014, 19:48

Yastik altinda ceyrek altin biriktirir gibi çil çil altin saatlerinden bahset biraz @drk :lol:
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj onuratamer » 19 Haz 2014, 23:26

Sifir 16600 Seadweller bulunur, kutu ve tum icerikleriyle kasaya konur. 50 sene sonra kasadan cikarilir, karsiliginda alinan yazlik balkonunda saatin alinis hikayesi torunlara anlatilir.
Bunun disinda 15-20 yil vadede gayrimenkul, 5-10 yil vadede doviz cinsi eurobond, 3-5 yil vadede usd mevduat, 1 yildan kisa vadede ise TL mevduat dusunulebilir.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj Archimed » 20 Haz 2014, 13:23

@Terasus; çok değişik yorum ve öneriler gelebilecek bir başlık açmışsın; tebrikler :thumbup:

İş hayatıma bankacılık alanında başladım. Daha sonra reel sektöre geçtim. Kariyerimi iç denetim, finansal kontrol, finans yöneticiliği alanında geliştirdim. İşletme eğitiminin yanı sıra finans üzerine mba ve phd yaptım. 2 yıl öncesine kadar bir şirkette finans direktörü olarak çalıştım; şimdi kendi yağımla kavrulmaya çalışıyorum. O yüzden hem teorik, hem pratikteki pek çok öneriyi yorumlayabilecek kadar bilgi sahibiyim.

Öncelikle yatırımı uzun vadeli ve kısa vadeli olarak ayırmakta yarar var. Kısa vadeli yatırım ile; ihtiyat amaçlı olarak sahip olduğun atıl fonun değerlendirilmesi söz konusu. Bir de uzun vadeli yatırım ile; bugün veya geçmişte sahip olduğun bir yatırımın/enstrümanın gelecekte sağlayacağı/sağlayabileceği rant/katma değer ile yüksek gelir sağlama söz konusudur.

Ülkemizde gündem sık sık değiştiği için; ayrıca ttk/bankalar kanunu ile medeni hukuk sağlıklı işlemediği için önümüzü uzun vadede görmek kolay değil; günümüzü kurtarmaya çalışıyoruz. Bu nedenle pek çok kişi/yatırımcı döviz/mevduat/emtia yatırımı ve türev piyasalardan güzel getiri sağlayabileceğini düşünüyor. Bana göre kısa vadede yatırımdan kar sağlamak yerine katma değer yaratan işlere yatırımda bulunmak gerekir. Bir esnaf/üretici dükkanında/firmasında satışları nasıl artıracağını, tahsilat koşullarını nasıl iyileştireceğini, genel giderlerin nasıl düşürüleceği yerine falanca şirket hissesini alıp haftaya şu kadar primli satsam veya döviz artışından şu kadar getiri sağlasam hesabına girerse zaten işine gerekli özen göstermeyeceği için uzun vadede işinden kar sağlaması ve ayakta kalması zorlaşır. O yüzden en iyi kısa vadeli yatırımın işimize yatırım olduğunu düşünüyorum.

Türkiye şartlarına göre uzun vadeli yatırım olarak da özellikle imara açılmamış yerlerde; büyük şehirlere yakın, bir şekilde istikbali olabilecek yerlerde arsa yatırımı olduğunu düşünüyorum. Ancak arsayı alıp boş bırakırsanız birileri sahiplenebilir, hakkınızı ararken paranızı mahkeme masrafları ve avukatlara harcayabilirsiniz. Arsayı çevirmeniz, içine ufak da olsa baraka yapsanız, arada arsanızda boy göstermeniz yararlıdır. Yine Türkiye koşullarında endeks düştüğü zaman kurumsal şekilde yönetilen şirket/banka/holding hisselerine yatırım yapmak da mantıklı olabilir. Eğer yurtdışına açılmayı düşünüyorsanız teknoloji (yazılım ve donanım), tıp, çevre ve enerji alanında yatırım yapan ve ürünleri dünya çapında bilinen şirketler sizi kolay kolay üzmezler, uzun vadede mutlu eder.

Son yıllarda sanat eserlerine yatırım ciddi boyutlarda arttı. Pek çok zengin kişi itibar oluşturmak, toplum genelinde sanat dostu olduğu itibarını oluşturmak için sanat eserlerine yatırıma başladı. Özellikle Rus ve Çinli zenginler piyasayı bayağı şişirdiler. Sonuçta sanat piyasasındaki eserlerin arzı, talep kadar kuvvetli artmadığı için fiyatların arttığını düşünüyorum. Ancak sanat yatırımı ciddi bir uzmanlıktır; işi bilmeden yatırım yapanlar paralarını sahtekarlara kaptırabilir.

Eğer üretime hammadde veya kısa vadeli ticaret kaygısıyla emtia piyasasına giriyorsanız, değerli maden/gıda/demir-çelik vs ürün teslim ve türevlerinden iyi para kazanabilirsiniz. Ancak bu yatırımların ve kontratlarının uzun vadeli getiri amacıyla tutulmasını yararsız buluyorum.

Konut ise dünyada da, Türkiye'de de önemli bir yatırım. Tek başınıza veya ailenizle yaşamak için alım gücünüze uygun bir konut, buna ek olarak yazlık ev/bağ evi makul bir yatırım olabilir. Ancak sermayeyi kiraya vermek için bir sürü konuta aktarmayı doğru bulmuyorum. Bu bana kaynak israfı geliyor. Mesela şehrin gelişen bir yerinde ev aldınız veya gecekonduda yaşıyorsunuz. Yaşadığınız yerin değeri arttı. Diğer yerlerdeki emlak fiyatlarındaki artıştan daha fazla bir artış söz konusuysa ve siz konutu satıp nakde çevirip hayat standardınızı yükseltirseniz kar ettiniz. Değilse; sadece rakamlar değişiyor, hayat standardınız aynı düzeyde ise rakamların artıp azalması bir balonun şişip inmesinden ibarettir. Kiraya vermek amacıyla ikinci bir konut sahibi olmak makul olsa da; kirasını sorunsuz ödeyen kiracı, kiralanan evin çıkarttığı masrafın kira gelirine oranı, net kira gelirinin konut değerini kaç yılda çevirdiği de önemli parametrelerdir.

Kısa vadede getiri amaçlı olarak ikinci el araç/daire/dükkan alıp satmak da bir iş modeli olmasına rağmen şans faktörü önemli oluyor. Zira satıcının da , tüketicinin de bilgi seviyesinin artması nedeniyle pek çok bilinçli tüketici kusursuz/ayıpsız malı ederinden ucuza satmıyor, pahalıya da almıyor. Eğer bariz göze çarpmayan bir malı/değeri kusurundan ötürü ucuza kapatıp kusursuzmuş gibi değerinde satabiliyorsanız para kazanırsınız. Arada düşeş bir şey alıp kısa vadede satarak elinize bir şeyler geçebilir, ancak bu işten kimse ciddi servet elde etmemiştir. Emlakçılardaki satılık ilanlarını, 2. el oto galerilerini inceleyin, ne demek istediğimi anlarsınız. Pek çok galeride aynı araçlar aylarca durmasına rağmen satış hızı düşük. Oysa galericinin satışları hızlandırıp sermayesini döndürmesi ve yeni araçlar satarak gelirini artırması gerekir; ancak günümüz koşullarında bu o kadar kolay değil.

Bireysel emeklilik (bes) aslında yatırım fonlarına yatırım olduğu, aslında gerçek bir yatırım yerine yatırım fonlarına ve hisselere yatırım yapan türev bir piyasa olduğu, bes şirketlerinin de genel yönetim giderlerini bes yatırımcılarına yansıttığı gerçeğiyle bes'e çok sıcak bakmıyorum. Ancak devletin bes primlerine %25 oranında katkı yapması olumlu bir gelişme. Devlet bunu tabi ki vatandaşa hayır olsun diye yapmıyor; borçlanma enstrümanlarına uzun vadeli finansör aradığı için bu yolu tercih ediyor. Dolayısıyla bordrolu çalışan arkadaşlara bes uygun bir yatırım olabilir.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj mvurucu » 20 Haz 2014, 13:55

finans para pul işlerine hiç kafası basmayan
para gelir gider işlerinden hiç anlamayan birisi olarak sadece düz mantıkla karşıdan borsaya bakışım ile
ben olsam
ramazan geliyor diye ülker coca cola ve bilahare gıda şirketlerinin hissesini alırım
ramazan bitmeden de efes hissesi alırım ki bayramda herkes kendini içkiye vurunca hisseler yükselir .):)

nasıl mantık ama

not:bu kafayla hala batmadım yaşamaya devam ediyorum:)
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 95 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners