TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: Yazım Gereçleri / Writing Instruments

Mesaj Turkmen » 01 Mar 2012, 19:06

retrograde yazdı:İnadına nostalji :thumbup:

Bende Ankara-Kızılay'da Lamy'nin kaligrafi takımını beğenmiştim, hoş kalemler. Nerede üretildikleri konusunda bir bilgim yok hali hazırda kaligrafi modeli kalemlerim olduğu için edinmeyi pek düşünmedim. Kaligrafiye yeni başlayacaklar, genelde birçok kırtasiyede rastlanan Çin malı ürünlerle başlıyorlar. Bazı eski kırtasiyelerin vitrinlerinde hala Amerika üretimli Sheaffere rastlamak mümkün. Alırken kalemin üzerinde yazan ibarelere dikkat etmeniz gerekli, mutlaka USA yazısını okumalısınız. Sirkeci'de bu kalemlere rastlayabilirsiniz. Altın kaplamalı olanların da Çin'de üretilebileceklerine ihtimam vermiyorum. Eskişehir'de eski bir kırtasiye vitrininde Pelikan takımına rastladım, epey hoş bir takım, sedef işlemeli. Eski üretim olduğu için Çin olma olasığıda yok. Fiyatının yüksekliğinden ötürü çok kişi alamayıp, geri gönmüş. Kapağında Germany ibaresi var ve F uçlu. Sizde böylelikle bir kalem bulabilirsiniz. Ben en son 2007 yılında Faber Castell marka dolma kalem almıştım. Germany ibaresine güvenerek aldım fakat kalemin herhangi bir yerinde Çin'de üretilen bir parça kullanılıp, kullanılmadığını bilmiyorum. Bu sebeple olsa gerek, tasarımını çok beğendiğim Crosslara yaklaşamıyorum. Benim için kalem Vintage ve takım halde olmalı. Bu sebeple eski kırtasiye vitrinlerinde yıllarca alıcısına kavuşamayan kalemleri tercih ederim.

Gelelim hikayelerimize, ilk hikayemizin kahramı Eskişehir eski milletvekili Mail Büyükerman. Ankara'ya başbakanlık bursunu almaya gittiğinde, işlemler için gerekli evrakların imzalanma sırasında kendi kalemini vermek istiyor (o zamanlar bir nevi prestij pekiştirme eylemi gibi düşünülebilir) fakat kaleminin pahalı bir Sheaffer olduğunu hatırlayıp vermekten vazgeçiyor. Kendisiyle ilgilenen Başbakanlık personelinde 30 TL'lik Sheaffer olduğunu görüyor, fakat kendi cebinde 65 TL'lik Sheaffer olduğunu söylüyor. O zamanın parasıyla epey para ediyor bu fiyat. Büyükerman'a o kalem aynı bende ki altın kaplama gibi aile yadigarı olarak kalmış.

İkinci hikayeyi ise Deniz Basımevi Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Donanmasının Kuruluşu Sırasında 60 Yıl Hizmet isimli kitabından okumuştum sanırım. E. Tüma. Büyüktuğrul'un anıları arasında geçiyor. Ama hikayenin kahramanlarını hatırlayamayacağım. Komutanının Scrikss'i yazmaya nazlanınca, gene rütbeli bir subayımız Sheafferini veremiyor. :) Eskiden böyle bir görgü kuralı varmış.

Not: Telefon trafiğinden ötürü gecikmeli ileti.
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj retrograde » 01 Mar 2012, 19:42

Hikayeler için sağolun. :champ:

Tavsiyelerinize uyacağım. Bulunduğum yere yakın büyük bir kırtasiye vardi fakat cadde üzerinin birden bire genişleyip kiralarının artması sebebiyle yer değişikliği yaptılar bende sık sık mürekkep ve kartuş için ziyaret ederdim bir defasında -hala toplayamamışlardı etrafı- tozlu raflarda kutu kutu kalem görmüş fakat aceleden iceleyememiştim şimdi iletinizle aklıma geldi, yakın bir zamanda uğrarım dediğiniz gibi kalemler varsa ucuza da alacağımı düşünüyorum. Ayrıca Sirkeci'de de bir gezinti yaparım. Bendeki kalemler sağdan soldan topladığım bu sebeple kutusı olmayan kalemler (kaç defa kalem yerine saat yazıp siliyorum :D ) Bunlar içinde kutu bakıyorum antik pazarlarında bir iki bulmuş fakat alamamıştım. Ayrıca vintage olarakta çok kalem vr dediğim bu yerlerde fakat oldukça pahalıya satıyorlar.

Değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj bulenty » 29 Mar 2012, 19:19

Bu topiği yeni gördüm ve çok sevindim.Paylaşacak çok şey varmış.Benim bir ilgi alanımda budur.Deneyimlerimi ve kolleksiyonumu en kısa sürede beğenilerinize sunmaya çalışırım.

Bu arada hemen bir katkıda bulunayım;Mont Blanc lara bizim ülkemizde dünya para bayılmayın.Bir yerlerde gözüme çarptı 164 tavsiyesi,,,

Sanıyorum bu forumda ebay kullanıcısı çok az,,,herneyse ilerleyen günlerde konuşmak için vaktimiz olacak.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj onurozbek » 29 Mar 2012, 21:46

@Turkmen hocam zahmet olmazsa Parkerlarınızıda görebilir miyiz? ;)
Kullanıcı avatarı
onurozbek

Mesaj bulenty » 31 Mar 2012, 00:11

Yazmak ve araçları eskiden beri ilgilendiğim bir konudur.

Rahmetli babamdan kalan masa,sandalye ve ondan hatıra çakmak,tütün tabakası ve saat ile başlıyayım.
Masa masif ceviz olup,tahta çiviler kullanılarak 1940 lı yıllara aittir.Sandalye yine o yıllarda Maraşlı ustalarca yapılmıştır.

İlk iki fotoğraftan sonra gelenler ise benim nacizane dizaynım olup zaman zaman ,kalemler,mürekkepler,kaligrafi ve malzemeleri husunda paylaşımda bulunurum.

Resim

Uploaded with ImageShack.us

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj razz » 31 Mar 2012, 01:55

Minyatür bir müze özeniyle tertiplenmiş, şık bir koleksyon.. :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj asymptote » 31 Mar 2012, 15:29

Harika! :champ:
Resim
Bu fotoğraftaki çakmağı çocukluğumda büyük amcamda falan görürdüm. Çok eski ve nostaljik bir çakmak. Bunun aynısından İstanbul'da bir işportacıda gördüm ve aldım ama pek dayanıksız çıktı. Çarkı falan bozuldu, dağıldı hemen. Şimdi sigara içmiyorum ama bu çakmağın sağlam ve orjinal olanından bulsam kesinlikle alırım. Hatırası var, ayrıca çok klasik, eski ve hoş bir çakmak. Böyle şeylere bayılıyorum.. :super:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj nickynick » 31 Mar 2012, 15:39

Muhtar çakmağı ;)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 88 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners