2.089'dan varimi yokumu dolara yatirdim, simdilik dogru bir hamle yapmisim gibi gorunuyor

Fakat kactan satmam gerektigini bilmiyorum, simdilik 2.15 seviyesi satmak icin ideal gorunuyor. Tabi satsam da secim sonrasi dolar bir miktar (istikrar dusuncesi ile) dusecek olsa da bu dususun kalici olacagina inanmiyorum (2.10 civarlarinda biraz oyalanir o kadar). iste bu noktada tekrar doviz almayi ve kendimce ongordugum ekonomik dalgalanmaya dovizde yakalanmayi planliyorum. Yani kisa vadede ufak dalgalanmalardaki al-sat'lar ile ufak kazanimlar pesindeyim sadece..
Ote yandan 2014 sonuna dogru tr ekonomisinde bir silkelenme olacagini, borsanin dusup (sisen balonun sonumlenip olmasi gereken degerlere gelecegini) dolarin ciddi yukselecegini ongoruyorum kendi adima. Son donemlerde Ali Babacan'in aciklamalarinin ardindan sanayici is adamlarindan da benzer aciklamalar geliyor. Yani ekonomimiz uretime/sanayiye dayali degil de daha cok ranta odakli buyuyor ve bu da bir yerde tikanmaya yol acacak. uretmeden buyumek bir yere kadar gelir ve patlar, arsa/insaat ranti ile ekonomi yurutmek bir yere kadar sonucta.. Bu dusunceler artik yuksek sesle dillendirilmeye basladi buyukler tarafindan.. Amerikan merkez bankasi da faiz artirimi yaparsa tr'den sermaye cikisinin hizlanacagini da ongorerekten dolarin yukselecegini dusunuyorum.
Hatta komplo teorim bana diyor ki Erdogan cumhurbaskani olduktan bir sure sonra ekonomi bozulmaya yuz tutacak ve erdogan da sahneye cikip "bakin goruyorsunuz icra'nin basinda ben olmayinca ulke nasil da kotuye gidiyor, en iyisi ben baskanlik sistemini getireyim ve herseyi eskisi gibi ben kontrol edeyim, o zaman ekonomi yine eskisi gibi iyi olacak" propagandasi yapacaktir. Bu sekilde ekonominin kotuye gittigini goren halk erdogan'a destek verecektir (Erdogan'in yerine gececek pasif basbakanin anlami burada ortaya cikiyor). Yani ekonomi'nin kotuye gitmesini de firsata/kazanima cevirecektir Erdogan. Normal sartlarda ekonomi bozulunca iktidarin oy kaybedip degismesi beklenir ama bizde bu olmayacaktir bu yazdigim komplo teorisinden dolayi.
Kisisel fikirlerimdir, yatirim tavsiyesi degildir. Bana guvenip de batmanizi istemem