TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Yatırım Klübü

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Yatırım Klübü

Mesaj betreyal » 19 Tem 2014, 12:29

İmarsız arsa ve hisse senedi haricinde hiçbir şeye yatırım yapmıyorum en kısa vadeli yatırımım 3 yıl . YT DEĞİLDİR. :D :D :D (Çok takılmışız forumlara)
Kullanıcı avatarı
betreyal

Mesaj Terasus » 22 Tem 2014, 16:14

Dolar sert dusuyor su siralar, 2.10'un altina gerilerse bir miktar almayi dusunuyorum sahsen..
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Terasus » 30 Tem 2014, 17:59

2.089'dan varimi yokumu dolara yatirdim, simdilik dogru bir hamle yapmisim gibi gorunuyor :) Fakat kactan satmam gerektigini bilmiyorum, simdilik 2.15 seviyesi satmak icin ideal gorunuyor. Tabi satsam da secim sonrasi dolar bir miktar (istikrar dusuncesi ile) dusecek olsa da bu dususun kalici olacagina inanmiyorum (2.10 civarlarinda biraz oyalanir o kadar). iste bu noktada tekrar doviz almayi ve kendimce ongordugum ekonomik dalgalanmaya dovizde yakalanmayi planliyorum. Yani kisa vadede ufak dalgalanmalardaki al-sat'lar ile ufak kazanimlar pesindeyim sadece..

Ote yandan 2014 sonuna dogru tr ekonomisinde bir silkelenme olacagini, borsanin dusup (sisen balonun sonumlenip olmasi gereken degerlere gelecegini) dolarin ciddi yukselecegini ongoruyorum kendi adima. Son donemlerde Ali Babacan'in aciklamalarinin ardindan sanayici is adamlarindan da benzer aciklamalar geliyor. Yani ekonomimiz uretime/sanayiye dayali degil de daha cok ranta odakli buyuyor ve bu da bir yerde tikanmaya yol acacak. uretmeden buyumek bir yere kadar gelir ve patlar, arsa/insaat ranti ile ekonomi yurutmek bir yere kadar sonucta.. Bu dusunceler artik yuksek sesle dillendirilmeye basladi buyukler tarafindan.. Amerikan merkez bankasi da faiz artirimi yaparsa tr'den sermaye cikisinin hizlanacagini da ongorerekten dolarin yukselecegini dusunuyorum.

Hatta komplo teorim bana diyor ki Erdogan cumhurbaskani olduktan bir sure sonra ekonomi bozulmaya yuz tutacak ve erdogan da sahneye cikip "bakin goruyorsunuz icra'nin basinda ben olmayinca ulke nasil da kotuye gidiyor, en iyisi ben baskanlik sistemini getireyim ve herseyi eskisi gibi ben kontrol edeyim, o zaman ekonomi yine eskisi gibi iyi olacak" propagandasi yapacaktir. Bu sekilde ekonominin kotuye gittigini goren halk erdogan'a destek verecektir (Erdogan'in yerine gececek pasif basbakanin anlami burada ortaya cikiyor). Yani ekonomi'nin kotuye gitmesini de firsata/kazanima cevirecektir Erdogan. Normal sartlarda ekonomi bozulunca iktidarin oy kaybedip degismesi beklenir ama bizde bu olmayacaktir bu yazdigim komplo teorisinden dolayi.

Kisisel fikirlerimdir, yatirim tavsiyesi degildir. Bana guvenip de batmanizi istemem :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj tarkani » 06 Ağu 2014, 15:26

Terasus, söz bir daha seni dinleyeceğim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tarkani

Mesaj cagatay1903 » 06 Ağu 2014, 16:13

şiddetli artışın sebebi basiretsiz demeçler:)

ekonomi bakanı'na ek olarak akp genel başkan yardımcısının Moody's cuma günü Türkiye'nin notu konusunda eksi yönlü beklentilerinin olduğunu söyledikleri andan itibaren hızlı yükseliş oldu.

Bugün laflarını "eksi yönde beklentimiz negatif not indirimi değil mevcudun devam edeceği de olabilir" şeklinde evirip çevirmeye çalışsalarda şu anda 2.16 ya yakın.

Cuma not indirimi olmazsa aynı hızla da durulur diye düşünüyorum ama uzun vadede beklentim artması yönünde.

Ek olarak bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi - TİM 'in açıklamasında yıl sonu kur hedefi 2.13 olarak belirtilmiş.

Not: Faiz düşerse kur artar enflasyon artar. Hepsini ayarında yapmak lazım.
Kullanıcı avatarı
cagatay1903

Mesaj Terasus » 14 Eyl 2014, 08:13

Eksisozluk'te komik bir tespit vardi, 31 dolarin 69 tl ediyor olmasi diye. Simdi yine o duruma gelmek uzereyiz, dolar su anda 2.215 duzeyinde.. Ben su anda dolardayim ve ne yapacagimi kestiremiyorum, yani ne zaman hangi yuksek kurdan bozdurmam gerektigini ongoremiyorum. volatilite (oynaklik) su anda yuksek ve onumuzdeki gunlerde turk dis politikasi acisindan zorlu gececege benziyor, amerika bunun sinyallerini veriyor. ustune bir de fed'in faiz artirimi gelirse saglam bir turbulans olur ekonomide.

Bir amator olarak gorduklerim bunlar, profesyonellerden de yorumlarini bekliyorum :)
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Terasus » 04 Şub 2015, 09:46

Halen dolarda mıyız arkadaşlar? :)

Bir süredir (yaklaşık 2 aydır) borsayı takip edemedim, Adel kalemcilik yakın markajımdaydı ve 45-50tl arasında salınırken alıp almama konusunda git-gel'ler çok yaşadım. Borsa'yı fazlaca şişkin bulduğumdan ve merkez bankasına yapılan 'faiz indir' baskısının ters tepebileceğine olan inancımdan borsa'dan uzak durdum. Fakat Adel gayet güzel prim yapmış ben takip etmediğim dönemde :shock: Ben halen borsa'dan uzak durulması taraftarıyım, şu anki değerin balon olduğuna inancım devam ediyor.
Kullanıcı avatarı
Terasus

Mesaj Archimed » 05 Şub 2015, 19:07

Terasus yazdı:Halen dolarda mıyız arkadaşlar? :)

Bir süredir (yaklaşık 2 aydır) borsayı takip edemedim, Adel kalemcilik yakın markajımdaydı ve 45-50tl arasında salınırken alıp almama konusunda git-gel'ler çok yaşadım. Borsa'yı fazlaca şişkin bulduğumdan ve merkez bankasına yapılan 'faiz indir' baskısının ters tepebileceğine olan inancımdan borsa'dan uzak durdum. Fakat Adel gayet güzel prim yapmış ben takip etmediğim dönemde :shock: Ben halen borsa'dan uzak durulması taraftarıyım, şu anki değerin balon olduğuna inancım devam ediyor.

Borsadaki değerlerin balon olmasına katılıyorum.

Zira; herhangi bir borsada işlem gören herhangi bir hisse senedi; ya hisse senedinin bağlı olduğu firmanın büyüme potansiyeli, ya kar potansiyeli, ya da iş modeline bağlıdır. Ülkemiz koşulları göz önüne alındığında; genel durum parlak görünmüyor. Döviz kurlarındaki artış er geç enflasyon rakamlarına, buradan da faiz oranlarına yansıyacaktır. Hal böyleyken; Arap ülkeleri ve Ruslar'dan gelen sıcak para da kesilince dahi çok özel büyüme potansiyeli olan veya piyasa koşullarına rağmen ciddi kar artışı potansiyeline sahip olan bir şirket bilmiyorum veya göremiyorum. Maalesef ülkemizde Apple, Samsung, Facebook, Booking.com gibi dünyaya mal ve hizmet satan, yeni iş modeli üreten şirketler de olmadığı için İstanbul Borsası'nda bence en makul yatırım stratejisi; belli derinliği olan, belirli bir kurumsallığa sahip olan ve belli piyasa payına sahip olan bazı şirketlerin kağıtlarını endeks düşünce alıp endeks yükselişine bağlı olarak gelir sağlamaktır. Örneğin İş C, Koç Holding, Sabancı Holding, vs.
Kullanıcı avatarı
Archimed

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 95 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners