TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? / Daily Wrist Shot Arşiv

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var? Daily Wristshot

Mesaj razz » 01 Eyl 2010, 13:21

Sedir, saatinizin 90lı yılların başından bir model olduğunu tahmin ediyorum.. Döneminin nadir 1/10sn. analog kronolarından..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sedir » 01 Eyl 2010, 14:00

Evet, saatim yaklaşık 15 yaşında. Üretim tarihini tam bilmiyorum ama bundan en az birkaç sene eskidir. Çünkü ben almadan önce vitrinde yaklaşık bir yıl takip etmiştim! Saniyesinin indeksleri ortalamasından şikayetçiyim. Sanırım sökülerek saniye yeniden hizalanıp takılırsa düzelebilecek bir sorun. Bu nedenle bugüne kadar canımı sıksa da ameliyata götürmedim. Resimde sanki saniyenin sapması az gibi görünüyor ama fotoğraf tam karşıdan çekilirse indeks aralarını ortalayan saniye kolu can sıkıyor. Onun dışında sadece iki yılda bir pili değişiyor. Sorunsuz bir saat.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj pavese » 01 Eyl 2010, 14:40

Sn. Sedir,

Güzel bir titanium modeli. Pilini değiştirirken su geçirmezlik contasını da kontrol edip gerekirse değiştiriyorlar mı? bu tür saatlerinizi (varsa mekanik olanlar da dahil) kendi markasının bayisine mi götürüyorsunuz yoksa kendi bildiğiniz bir saat ustasına mı? Bu konularda bazen tereddütte kalıyorum.
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj razz » 01 Eyl 2010, 14:42

Saatinizin kollarını gerçekten gerekmedikçe söktürmeyin derim.. Zira bu işlem sırasında kol üzerinde iz kalma ihtimali çok yüksek.. İkinci el olarak baktığım kaç saati sadece bu yüzden elediğimi hatırlayamıyorum.. Kol sökmek, kol tutmak ve geri takmak azami dikkat ve hassas alet gerektiren bir iştir.. Ucu elli türlü alakasız işe kullanılmaktan kör karasabana dönmüş çiftliyle tutulan koldan bir daha hayır gelmez..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj razz » 01 Eyl 2010, 14:44

@pavese; Prensipte WR50 ve üzeri değere sahip her saatin açıldıktan arka kapak contasının değişmesi gerekir..
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj pavese » 01 Eyl 2010, 16:13

Aslında ben biraz daha farklı açıdan sormuştum. Genellikle swatch saatlerim olduğu için arka kapak da pil için ayrı bir kapak daha var, ondan dolayı genellikle pil değişiminde bayilerde conta değişimine gitmiyorlar, veya hem analog hem digital olan bir saatin pili değişirken resetlenmesi gerektiğini saatçilerin bir kısmı bilmiyor bilen de nasıl yapacağını bilmiyor (ya da benim gittiklerim öyle). Zaten ben de bu yüzden sordum aslında. Hem otomatik hem de pilli saatlerle ilgili farklı markalar hakkında bilgi sahibi olan saatin modeline göre ne tür conta kullanılması gerektiğini bilen, bakımlarını özenle yapan (araba servisleri gibi direk parça değişimine gidip fahiş fiyat uygulayanlar hariç) sizlerin bildiği tavsiye edebileceğiniz saat ustaları var mı şeklinde sormak istemiştim aslında. Ama dolaylı yoldan sormaya kalkınca olmamış :lol: :lol:
Kullanıcı avatarı
pavese

Mesaj sedir » 01 Eyl 2010, 16:20

Bulunduğum şehirde yetkili Seiko servisi yok. Aslında araştırmadım. Belki yetki almış biri vardır. Bu yazı üstüne bir bakayım. Pillerimi hep aynı saatçide değiştiririm, o da vidalı kapak altında bir silikonlamadan bahseder. Bu conta değişimi midir, onun yerine bir işlem midir bilmiyorum ama 15 yıldır bir su alma sorunu yaşamadım. (50 metre WR özellikteki bu saatimi günlük kullanımda duş, oto yıkama, bahçe sulama ve benzeri hiç bir işte sudan sakınmam).
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj sedir » 01 Eyl 2010, 16:28

Evet Aydın Saat kendisinden başka yetkili servis belirtmiyor. Bir saati her pil değişiminde İstanbul'a kargo ile göndermek, beklemek de pratik bir yol değil. Çok sayıda Yetkili Satıcı var ama yetkili servis yok. Mahallemin saatçisine devam edeceğim.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Energie ve 112 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners