Her An Her Yerde Saat Günlüğü
razz » 01 Eyl 2010, 13:21
Sedir, saatinizin 90lı yılların başından bir model olduğunu tahmin ediyorum.. Döneminin nadir 1/10sn. analog kronolarından..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
-

razz
-
sedir » 01 Eyl 2010, 14:00
Evet, saatim yaklaşık 15 yaşında. Üretim tarihini tam bilmiyorum ama bundan en az birkaç sene eskidir. Çünkü ben almadan önce vitrinde yaklaşık bir yıl takip etmiştim! Saniyesinin indeksleri ortalamasından şikayetçiyim. Sanırım sökülerek saniye yeniden hizalanıp takılırsa düzelebilecek bir sorun. Bu nedenle bugüne kadar canımı sıksa da ameliyata götürmedim. Resimde sanki saniyenin sapması az gibi görünüyor ama fotoğraf tam karşıdan çekilirse indeks aralarını ortalayan saniye kolu can sıkıyor. Onun dışında sadece iki yılda bir pili değişiyor. Sorunsuz bir saat.
Vakit nakittir.
-

sedir
-
pavese » 01 Eyl 2010, 14:40
Sn. Sedir,
Güzel bir titanium modeli. Pilini değiştirirken su geçirmezlik contasını da kontrol edip gerekirse değiştiriyorlar mı? bu tür saatlerinizi (varsa mekanik olanlar da dahil) kendi markasının bayisine mi götürüyorsunuz yoksa kendi bildiğiniz bir saat ustasına mı? Bu konularda bazen tereddütte kalıyorum.
-

pavese
-
razz » 01 Eyl 2010, 14:42
Saatinizin kollarını gerçekten gerekmedikçe söktürmeyin derim.. Zira bu işlem sırasında kol üzerinde iz kalma ihtimali çok yüksek.. İkinci el olarak baktığım kaç saati sadece bu yüzden elediğimi hatırlayamıyorum.. Kol sökmek, kol tutmak ve geri takmak azami dikkat ve hassas alet gerektiren bir iştir.. Ucu elli türlü alakasız işe kullanılmaktan kör karasabana dönmüş çiftliyle tutulan koldan bir daha hayır gelmez..
-

razz
-
razz » 01 Eyl 2010, 14:44
@pavese; Prensipte WR50 ve üzeri değere sahip her saatin açıldıktan arka kapak contasının değişmesi gerekir..
-

razz
-
-

pavese
-
sedir » 01 Eyl 2010, 16:20
Bulunduğum şehirde yetkili Seiko servisi yok. Aslında araştırmadım. Belki yetki almış biri vardır. Bu yazı üstüne bir bakayım. Pillerimi hep aynı saatçide değiştiririm, o da vidalı kapak altında bir silikonlamadan bahseder. Bu conta değişimi midir, onun yerine bir işlem midir bilmiyorum ama 15 yıldır bir su alma sorunu yaşamadım. (50 metre WR özellikteki bu saatimi günlük kullanımda duş, oto yıkama, bahçe sulama ve benzeri hiç bir işte sudan sakınmam).
Vakit nakittir.
-

sedir
-
sedir » 01 Eyl 2010, 16:28
Evet Aydın Saat kendisinden başka yetkili servis belirtmiyor. Bir saati her pil değişiminde İstanbul'a kargo ile göndermek, beklemek de pratik bir yol değil. Çok sayıda Yetkili Satıcı var ama yetkili servis yok. Mahallemin saatçisine devam edeceğim.
Vakit nakittir.
-

sedir
-
Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: ahmetemin, Archimed, Cimuanos, Google [Bot], Mtn, Ozgur, sasuta ve 31 misafir