Saatolog 2025 Online Sipariş İçin Tıklayınız

TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Her An Her Yerde Saat Günlüğü

Re: TSF Saatlerimiz Yemekte / Bistro Horology

Mesaj hakan1970 » 23 May 2015, 10:42

Resim
Günaydın herkese
Afiyetler olsun
Her insan huzur verir...Kimileri gelince , kimileri gidince.
Kullanıcı avatarı
hakan1970

TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Mesaj Clk » 23 May 2015, 13:49

whiskey yazdı:Clk harika seçimler! Özellikle konyak seçimleri üst düzey. Naçizane birde Camus XO öneririm. Yalnız o koleksiyona acilen daha fazla Islay eklemek lazım. :champ: :thumbup:

Bir iki ay önce çıktığım viski alış verişinden bir kare:
Resim

Whiskey, bende neler vardi ama maalesef esim tadilat sirasinda siseleri tasimak isterken 30 tane sise kirdi bir anda. Kirilanlardan 12 tanesi üst düzey Single Malt ve Islay'di. 25 yillik Macallan gitti :cry: 15 Yillik Oban gitti :cry:

Alisverise cikacagim ama bakalim ne zaman ;) Yeni ürünleri paylasirim. Dur ben sana benim siselerin fotograflarini cekeyim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bg17 » 23 May 2015, 18:33

Clk yazdı:
whiskey yazdı:Clk harika seçimler! Özellikle konyak seçimleri üst düzey. Naçizane birde Camus XO öneririm. Yalnız o koleksiyona acilen daha fazla Islay eklemek lazım. :champ: :thumbup:

Bir iki ay önce çıktığım viski alış verişinden bir kare:
Resim

Whiskey, bende neler vardi ama maalesef esim tadilat sirasinda siseleri tasimak isterken 30 tane sise kirdi bir anda. Kirilanlardan 12 tanesi üst düzey Single Malt ve Islay'di. 25 yillik Macallan gitti :cry: 15 Yillik Oban gitti :cry:

Alisverise cikacagim ama bakalim ne zaman ;) Yeni ürünleri paylasirim. Dur ben sana benim siselerin fotograflarini cekeyim.

Icim acidi...35 yillik macallan gitti oole direk yazilir mi yaw...cok cok gecmis olsun...

Bende amerikaya tasinirken ufak bir kaza gecirdim. Buraya getirme sansim olmadigi icin votka vs gibi degersiz olanlar atildi, icildi... Viskilerin tamamini yazlik a tasidim... Arabayla giderken iki sise dokulmus bagaja... Sansa biri macallan di 12 yillik. Arabada sirket arabasi baya guzel kokuyordu uzun sure, benden sonra arabayi verdikleri kisi her polis cevirmesinde baya eglenceli vakit geciriyordur tahminimce.

Clk, sende en az benim kadar hatta daha iyi anliyorsun viskiden biliyorum, benim gorusum 12 -18 yilliklarin tuketime daha uygun oldugu yonunde. Iskoc bir arkadasim "18 yildan daha eski viskileri icmek icin degil, zengin rus ve japonlari paralarindan ayirmak icin yapiyoruz" diye ifade etmisti. Hafif grvsek iskoc aksani ile duyunca baya komik gelmisti.

Burda fiyatlar nerdeyse ingiltere duzeyinde, ama koleksiyon olayina girmedin, tuketeceimi aliyorum... Tek aktraksiyonum whiskey in gaziyla green label buldum, fiyat performans olarak super... Zaten fazla iyi oldugu icin uretimden kalkti...
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj kilimanjaro » 23 May 2015, 20:15

Resim
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Bond » 23 May 2015, 22:52

Harika saatler, sofralar ve boozelar :D :super: :champ: Herkese afiyet olsun :thumbup:

Resim

Bu Adana yöresinden şalgamlı fotoda kilimanjaro için gelsin :D :champ:

Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Architecte » 23 May 2015, 23:31

Klimanjaro, Bond afiyetler olsun size. Şalgam rakı super kombi olmuş. Hiç denemedim ama denemek lazım

Clk, büyük adamsın velhasılı kelam :thumbup:
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

Mesaj kilimanjaro » 24 May 2015, 10:27

Bond, kebab benimle bir başka yenir kardeşim :D afiyetler olsun :champ:
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj Clk » 24 May 2015, 10:39

Bg17 yazdı:Icim acidi...

Senin icin acidi beni dizlerim. O kadar siseden cikan liquid miktarini bir düsün, her yer cam bir de o koku :shock:

6 saat temizledim, bir de siselerden biri yumurta likörüydü. Her yer yapis yapis, mutfagin altina girdi, hadi sök herseyi yat yere mutfagin altini temizle. :cry: O koku 3 gün cikmadi :(

18 yil üstü viskilere gelince. Ben zaten viskileri 3'e ayiriyorum.

1- Su gibi giden viskiler: Bu kategoride bourbon agir basiyor. Jack Daniel's özellikle silver edition, Jim Beam Devil's Cut, Four Roses Single Barrel Straight Bourbon favorilerim. Arkadas ziyareti yada party esnasinda buz hatta cola ile mix seklinde gayet keyifle icilebilecek secenekler.

2- Keyif viskileri : Tamamen zevk meselesi olmakla birlikte Single malt high lander yada Islay benim damak tadima uyan secenekler. Macallan en büyük favorim. Buz kullanmam ve mümkünse sakin bir ortamda, background müzik esliginde icmeyi tercih ederim. Yanina da Montecristo eklendi mi... Blended viski hicbir zaman tercihim olmadi. Hediye gelen bir Dimple var, kac senedir ellemedim bilmiyorum. Sürekli tozunu sil yine vitrine koy :lol:

3- 18 + viskiler : Bu nokta her türlü yoruma acik. Fiyat performans oraninda ciddi dengesizlik olmasina ragmen özellikle kullanilan ficinin cinsine göre her sene viskiye cok daha güzel bir tat verebiliyor. Ficilarin menseei yada yapilmis oldugu agaclar hatta daha önce bu ficilarin hangi üretimde kullanilmis olduklari o viskinin tadina tad katan faktörler. Sunu da unutmamak lazim ki 25 senelik bir viskiden bahsediyorsak ayni zamanda 25 senelik bir bekleme süresinden bahsediyoruz. Bunun fiyata yansimasindan daha dogal ne olabilir ki.

Bu tip viskileri fiyatlarindan dolayi arada sirada alip sadece özel günlerde viskiden keyif alan arkadaslar ile iciyorum. Masanin basinda oturan iki adam düsün tek yaptiklari bir yudum alim " himmm hummm" seklinde sesler cikarttiktan sonra viskinin kokusu, aromasi, sertligi v.s. hakkinda yorum yapmasi. Disaridan komik görünse de bence cok keyifli bir hobi. Bu yazdiklarimin tamami Grappa icin de gecerli :champ: :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Bugün Kolunuzda Hangi Saat Var - Daily Wrist Check

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 93 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners