Bg17 yazdı:Icim acidi...
Senin icin acidi beni dizlerim. O kadar siseden cikan liquid miktarini bir düsün, her yer cam bir de o koku
6 saat temizledim, bir de siselerden biri yumurta likörüydü. Her yer yapis yapis, mutfagin altina girdi, hadi sök herseyi yat yere mutfagin altini temizle.

O koku 3 gün cikmadi
18 yil üstü viskilere gelince. Ben zaten viskileri 3'e ayiriyorum.
1- Su gibi giden viskiler: Bu kategoride bourbon agir basiyor. Jack Daniel's özellikle silver edition, Jim Beam Devil's Cut, Four Roses Single Barrel Straight Bourbon favorilerim. Arkadas ziyareti yada party esnasinda buz hatta cola ile mix seklinde gayet keyifle icilebilecek secenekler.
2- Keyif viskileri : Tamamen zevk meselesi olmakla birlikte Single malt high lander yada Islay benim damak tadima uyan secenekler. Macallan en büyük favorim. Buz kullanmam ve mümkünse sakin bir ortamda, background müzik esliginde icmeyi tercih ederim. Yanina da Montecristo eklendi mi... Blended viski hicbir zaman tercihim olmadi. Hediye gelen bir Dimple var, kac senedir ellemedim bilmiyorum. Sürekli tozunu sil yine vitrine koy
3- 18 + viskiler : Bu nokta her türlü yoruma acik. Fiyat performans oraninda ciddi dengesizlik olmasina ragmen özellikle kullanilan ficinin cinsine göre her sene viskiye cok daha güzel bir tat verebiliyor. Ficilarin menseei yada yapilmis oldugu agaclar hatta daha önce bu ficilarin hangi üretimde kullanilmis olduklari o viskinin tadina tad katan faktörler. Sunu da unutmamak lazim ki 25 senelik bir viskiden bahsediyorsak ayni zamanda 25 senelik bir bekleme süresinden bahsediyoruz. Bunun fiyata yansimasindan daha dogal ne olabilir ki.
Bu tip viskileri fiyatlarindan dolayi arada sirada alip sadece özel günlerde viskiden keyif alan arkadaslar ile iciyorum. Masanin basinda oturan iki adam düsün tek yaptiklari bir yudum alim " himmm hummm" seklinde sesler cikarttiktan sonra viskinin kokusu, aromasi, sertligi v.s. hakkinda yorum yapmasi. Disaridan komik görünse de bence cok keyifli bir hobi. Bu yazdiklarimin tamami Grappa icin de gecerli

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...