TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

TSF Rus Saat Projesi Fikir Payla覺m覺

Rus Saatleri Hakk覺nda Bilgilere Ulaabileceiniz B繹l羹m

Re: TSF Rus Saat Projesi Fikir Payla覺m覺

Mesaj Skywalker87 » 05 Ara 2018, 07:02

ok g羹zel proje olur ger癟ekten, bende merak ediyorum bu Rus saatlerini uzun zamand覺r bir ara bakt覺m ama karar k覺lamay覺p vazge癟tim nedense.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullan覺c覺 avatar覺
Skywalker87

Ya: 36
Kay覺t: 19 May 2014, 23:08

Mesaj almenche » 05 Ara 2018, 12:20

g羹zel olur +1 :thumbup:
'''''''an覺 yaa^^^^
Kullan覺c覺 avatar覺
almenche

Kay覺t: 26 Eki 2018, 00:21

Mesaj neperliva » 05 Ara 2018, 15:48

Ben de varim.

Bu aralar dikkat ceken bir tasarim olarak Nodus'tan ilham alinabilir: :champ:

[url=https://hizliresim.com/OvkX6nResim[/url]

[url=https://hizliresim.com/aljZr2Resim[/url]

Resim
"Hata yapmayan kii asl覺nda genel olarak hi癟bir ey yapm覺yor demektir".
Kullan覺c覺 avatar覺
neperliva

Kay覺t: 25 Ara 2015, 02:10

Mesaj cbmad » 05 Ara 2018, 16:16

neperliva yazd覺:Ben de varim.

Bu aralar dikkat ceken bir tasarim olarak Nodus'tan ilham alinabilir: :champ:

[url=https://hizliresim.com/OvkX6nResim[/url]

[url=https://hizliresim.com/aljZr2Resim[/url]

Resim

ok g羹zelmi modeller sade, 覺k :champ:
Ka癟 kii oluruz bir liste tutsak mi, baka bal覺k a癟覺lmadan buradan devam edebiliriz galiba.
Kullan覺c覺 avatar覺
cbmad

Ya: 46
Kay覺t: 16 Au 2012, 13:47

Mesaj neperliva » 05 Ara 2018, 16:33

Modeller m羹thi. Bezellerde de "superluminova" var. :super:

Modeli belirledikten sonra birka癟 kii daha bulabilirim. Saat hastas覺 tan覺d覺klar覺m var (Tag Heurer ald覺 ge癟enlerde) b繹yle bir f覺rsat覺 ka癟覺rmayacaklard覺r. :thumbup:
En son neperliva taraf覺ndan 05 Ara 2018, 16:49 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
Kullan覺c覺 avatar覺
neperliva

Mesaj cbmad » 05 Ara 2018, 16:39

neperliva yazd覺:Modeller m羹thi.

Modeli belirledikten sonra birka癟 kii daha bulabilirim. Saat hastas覺 tan覺d覺klar覺m var (Tag Heurer ald覺 ge癟enlerde) b繹yle bir f覺rsat覺 ka癟覺rmayacaklard覺r. :thumbup:

bu modeller i癟in sanki vostok genel hatlar覺 d覺覺na 癟覺k覺lmas覺 gerekeceini d羹羹n羹yorum, bu da biraz zor olabilir.
Kullan覺c覺 avatar覺
cbmad

Ya: 46
Kay覺t: 16 Au 2012, 13:47

Mesaj neperliva » 05 Ara 2018, 16:48

cbmad yazd覺:
neperliva yazd覺:Modeller m羹thi.

bu modeller i癟in sanki vostok genel hatlar覺 d覺覺na 癟覺k覺lmas覺 gerekeceini d羹羹n羹yorum, bu da biraz zor olabilir.

Yap覺labilirlii forumda tart覺覺l覺r, 羹reticiye iletilir ona g繹re d羹羹n羹r羹z. Kat覺l覺m覺 y羹ksek tutal覺m da, bu sefer kat覺l覺mc覺lardan bir 繹n 繹deme al覺nmas覺 mant覺kl覺 olabilir, bu durumda saati yapmaya daha istekli olacaklard覺r. 8-)
Kullan覺c覺 avatar覺
neperliva

Mesaj Kakefe » 05 Ara 2018, 19:19

Quote"
Re: Vostok modlama bilgi
Mesaj Bond 罈 04 Ara 2018, 00:30

Arkadalar herkese merhaba 癟ok 繹nceden beri akl覺m覺zda olan bir proje asl覺nda ama b羹t癟elendirme, adet ve model gibi kriterler konusunda ortak bir karara varmak laz覺m. Basit bir proje olduktan sonra bence anlams覺z. Ger癟ekten bize 繹zel olacak bir model yap覺labilirse elbette akl覺m覺zda baka projeler olmas覺na ramen makul fiyatland覺rma ile bunu da yapt覺rma imkan覺m覺z olabilir.

Hen羹z konumad覺k ama Kakafe arkada覺m覺z destek vereceini s繹ylemi Brera'ya. Bende kendisi ile haberleeceim k覺sa zamanda. Rus saatleri ile ilgili baka tecr羹beli ve bilgili arkadalar覺m覺zda mevcut forumda onlarda katk覺da bulunur ise daha rahat ilerlenir. Ben ahsen Ankthas'覺n g繹nderdii modeli bir hayli beeniyorum ve ilk rus saatim olmas覺na hay覺r demem :) Ama bildiim kadar覺 ile bu Rus projeleri 繹zellikle meranom'un yapt覺klar覺 癟ok yava ilerliyor. Senelerdir s羹ren projeler var. Belki Vostok i癟in farkl覺 kanallardan talepte bulunulabilir. u an tam arat覺rmad覺m biraz ekstra bilgi edinince ayr覺 konu a癟覺l覺p elbette duruma bakabiliriz.

Selamlar " Quote
sevgili Baskan ve degerli arkadaslar merhaba

Konuyu bu baslik altinda tekibimiz daha dogru olacak diye dusunerek burden cevap vereyim.
Daha once WUS a ait iki ve ispanyol forumuna ait saat projelerine dahil oldum. Ayrica yerel rus forumunda da 3-4 projeye katildim.Su anda yine bir WUS projesi devam ediyor ( Vostok elbrus)ve birde yerel proje ( slava Sadko). Wus un ve ispanyol forumunun saatlerinin ureticisi meranom du diger wus projesinin de yerel ve daha ufak capta ve kisitli secenekler sunabilen bir firma idi.

Eger ozel design bir saat talep ediliyorsa Baskanin da dedigi gibi surec cok uzun oluyor. 2-3 yila varan projeler var.Ortaya cikan design bazen cok tatmin edici olsa da( Slava Amphibia projesi) surec cok sIkIcI olabiliyor ve surec uzadikca motivasyon dusuyor projeden ayrilanlar oluyor maliyetler artiyor vs vs..
Oncelikle bu konuda bir karar verilmesi gerekli ...hizli olmasini istedigimiz bir proje mi veya uzun surecli ve ozel bir design li ( yukarida paylastigim ispanyol forumundaki gibi ) bir proje mi ? Ozel designdan kastim bezel ,bezel insert ve kadran ve tepe nin sifirdan uretildigi ve/veya design edildigi designlar. sunu da belirtmeliyim ki ozel design projelerde bu konuda hakikaten deneyimli Teknik forumdaslara ihtiyac var. extra emek kan ve gozyasi dolu bir surec olabilir :)

Kisisel gorusum mevcut bilesenlere yapilabilecek ufak tweak lerle bir proje uzerine fokus olmanin daha fizibl olacagi yonundedir.

Gri kadranli mod lu saatlerle ilgili ozel den cok soru geliyor o sebeple biraz detaya gireyim.
120 kasa kadran ve kollar meranom SE serisinden. Kadran Sandwich ve lumesi gayet yeterli .ama su anda uretimi yok kadranin. Yeniden uretilme imkani varmi meranomla konusmak lazim bilgim yok.

Ilk resimdeki bezel yekpare.. pers184 nickli bir bezeli genelde 1 ayda yapan bir rus arkadas tarafindan yapilan bir bezel. ikinci resimdeki benim moddaki bezel de ilk nesil amphibia lardaki bezel ve artik uretimi yok.

Bilgi icin 120 kasalara 333 kodlu bezel https://meranom.com/ru/amphibian-classic/spare-parts/vostok-amphibia-black-bezel.htmlveya meranomun yeni cikardigi universal bezel https://meranom.com/ru/amphibian-classic/spare-parts/vostok-amphibia-black-universal-bezel.htmluyabilir. Daha genis bezeller tepe ile cakistigi icin tam oturmuyor.
120 kasa her bilege uygunluk acisindan ideal bir kasa , hem military saatlere hem de diver tipi saatlerle uyum gosterebiliyor.

p.s :Revize edilip yeniden uretilen 020 kasalar da son donemde tutulan kasalardan.Her tip bezele uygunlugu ve bilege oturusu . bilege uyumu lug araliginin 20 mm olmasi avantajlari ve esasinda 120 kasalarla boyutlari ayni 120 nin tepe koruyuculari sebebi ile. ikisininde kasa genislikleri 41mm.

referans olmasi acisindan boyutlari bu linkte bulabilirsiniz.
https://www.pinterest.it/pin/570127634073890164/

kissadan hisse :forumda bir rus saati projesi olmasi beni mutlu eder. Maliyetinin yuksel olmamasi katilimi arttirabilir ama bu konuda genel talep( adet design) ne ben cok tahmin edemiyorum calisilmasi gerek.Meranom yukarida da belirttigim gibi 200 saatten asagi ozel uretim yapmiyor. mevcut parcalarla yapilabilecek ve cok degisiklik gerektirmeyecek projelerde ise bir min sinir koyarlarmi bilmiyorum . (Meranom disinda vostok design adli bir uretici ile de WUS ta proje yapmistik ama bu uretici sadece 060 kasalarla calisiyor ve secenekler kisitli ama onlar 50 saatlik bir proje yapmislardi mesela )
neyse uzattim sanirim .. simdilik bu kadar..
Kullan覺c覺 avatar覺
Kakefe

Ya: 51
Kay覺t: 21 Nis 2013, 15:06

ncekiSonraki

D繹n TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners