Quote"
Re: Vostok modlama bilgi
Mesaj Bond 罈 04 Ara 2018, 00:30
Arkadalar herkese merhaba 癟ok 繹nceden beri akl覺m覺zda olan bir proje asl覺nda ama b羹t癟elendirme, adet ve model gibi kriterler konusunda ortak bir karara varmak laz覺m. Basit bir proje olduktan sonra bence anlams覺z. Ger癟ekten bize 繹zel olacak bir model yap覺labilirse elbette akl覺m覺zda baka projeler olmas覺na ramen makul fiyatland覺rma ile bunu da yapt覺rma imkan覺m覺z olabilir.
Hen羹z konumad覺k ama Kakafe arkada覺m覺z destek vereceini s繹ylemi Brera'ya. Bende kendisi ile haberleeceim k覺sa zamanda. Rus saatleri ile ilgili baka tecr羹beli ve bilgili arkadalar覺m覺zda mevcut forumda onlarda katk覺da bulunur ise daha rahat ilerlenir. Ben ahsen Ankthas'覺n g繹nderdii modeli bir hayli beeniyorum ve ilk rus saatim olmas覺na hay覺r demem

Ama bildiim kadar覺 ile bu Rus projeleri 繹zellikle meranom'un yapt覺klar覺 癟ok yava ilerliyor. Senelerdir s羹ren projeler var. Belki Vostok i癟in farkl覺 kanallardan talepte bulunulabilir. u an tam arat覺rmad覺m biraz ekstra bilgi edinince ayr覺 konu a癟覺l覺p elbette duruma bakabiliriz.
Selamlar " Quote
sevgili Baskan ve degerli arkadaslar merhaba
Konuyu bu baslik altinda tekibimiz daha dogru olacak diye dusunerek burden cevap vereyim.
Daha once WUS a ait iki ve ispanyol forumuna ait saat projelerine dahil oldum. Ayrica yerel rus forumunda da 3-4 projeye katildim.Su anda yine bir WUS projesi devam ediyor ( Vostok elbrus)ve birde yerel proje ( slava Sadko). Wus un ve ispanyol forumunun saatlerinin ureticisi meranom du diger wus projesinin de yerel ve daha ufak capta ve kisitli secenekler sunabilen bir firma idi.
Eger ozel design bir saat talep ediliyorsa Baskanin da dedigi gibi surec cok uzun oluyor. 2-3 yila varan projeler var.Ortaya cikan design bazen cok tatmin edici olsa da( Slava Amphibia projesi) surec cok sIkIcI olabiliyor ve surec uzadikca motivasyon dusuyor projeden ayrilanlar oluyor maliyetler artiyor vs vs..
Oncelikle bu konuda bir karar verilmesi gerekli ...hizli olmasini istedigimiz bir proje mi veya uzun surecli ve ozel bir design li ( yukarida paylastigim ispanyol forumundaki gibi ) bir proje mi ? Ozel designdan kastim bezel ,bezel insert ve kadran ve tepe nin sifirdan uretildigi ve/veya design edildigi designlar. sunu da belirtmeliyim ki ozel design projelerde bu konuda hakikaten deneyimli Teknik forumdaslara ihtiyac var. extra emek kan ve gozyasi dolu bir surec olabilir

Kisisel gorusum mevcut bilesenlere yapilabilecek ufak tweak lerle bir proje uzerine fokus olmanin daha fizibl olacagi yonundedir.
Gri kadranli mod lu saatlerle ilgili ozel den cok soru geliyor o sebeple biraz detaya gireyim.
120 kasa kadran ve kollar meranom SE serisinden. Kadran Sandwich ve lumesi gayet yeterli .ama su anda uretimi yok kadranin. Yeniden uretilme imkani varmi meranomla konusmak lazim bilgim yok.
Ilk resimdeki bezel yekpare.. pers184 nickli bir bezeli genelde 1 ayda yapan bir rus arkadas tarafindan yapilan bir bezel. ikinci resimdeki benim moddaki bezel de ilk nesil amphibia lardaki bezel ve artik uretimi yok.
Bilgi icin 120 kasalara 333 kodlu bezel
https://meranom.com/ru/amphibian-classic/spare-parts/vostok-amphibia-black-bezel.htmlveya meranomun yeni cikardigi universal bezel
https://meranom.com/ru/amphibian-classic/spare-parts/vostok-amphibia-black-universal-bezel.htmluyabilir. Daha genis bezeller tepe ile cakistigi icin tam oturmuyor.
120 kasa her bilege uygunluk acisindan ideal bir kasa , hem military saatlere hem de diver tipi saatlerle uyum gosterebiliyor.
p.s :Revize edilip yeniden uretilen 020 kasalar da son donemde tutulan kasalardan.Her tip bezele uygunlugu ve bilege oturusu . bilege uyumu lug araliginin 20 mm olmasi avantajlari ve esasinda 120 kasalarla boyutlari ayni 120 nin tepe koruyuculari sebebi ile. ikisininde kasa genislikleri 41mm.
referans olmasi acisindan boyutlari bu linkte bulabilirsiniz.
https://www.pinterest.it/pin/570127634073890164/kissadan hisse :forumda bir rus saati projesi olmasi beni mutlu eder. Maliyetinin yuksel olmamasi katilimi arttirabilir ama bu konuda genel talep( adet design) ne ben cok tahmin edemiyorum calisilmasi gerek.Meranom yukarida da belirttigim gibi 200 saatten asagi ozel uretim yapmiyor. mevcut parcalarla yapilabilecek ve cok degisiklik gerektirmeyecek projelerde ise bir min sinir koyarlarmi bilmiyorum . (Meranom disinda vostok design adli bir uretici ile de WUS ta proje yapmistik ama bu uretici sadece 060 kasalarla calisiyor ve secenekler kisitli ama onlar 50 saatlik bir proje yapmislardi mesela )
neyse uzattim sanirim .. simdilik bu kadar..