Güle güle kullanın.....
Vostok un bu modeli poor man's watch klasmanında bazı yabancı forumlarda 1 numaraya yerleşmiş. 2. sırada Orient Makolar geliyor.
http://www.pmwf.com/Phorum/list.php?100 Kalite olarak submariner a benzetilmiş PMW klasmanındaki diğer saatlerle aynı hissi vermese de, kişisel düşüncem bu klasmandaki en kendine özgü saat olduğu. Dolayısıyla kişilikten kazanıyor. Henüz alamadığım Steinhart Ocean ve Seiko 007 serisi haricinde bu klasmandaki saatleri, son aldğım Invicta 8926 ile tamamladığım için, kişisel görüşüm en özgün olanının Vostok olduğu dur. En eleştirdiğim olmasına karşın.
Bezel, bilezik, ince işcilik, luminova, hassas zaman tutma gibi konularda mütevazı kalsa da, her saat severin koleksiyonunda bir tane olmalıdır diye düşündüğüm saatlerden.
Ancak bir konuya katılmıyorum o da bu saatlerin araba yıkama, pazara alışverişe gitmek vb işlerde uygun olduğu görüşü. Çünkü fiyat/performans oranı yüksek olarak görülsede, bu klasmandaki saatler çok kolay çiziliyor ve eski/ucuz bir görüntü veriyor.
Kaliteli markaların daha üst segmentteki modelleri bu bakımdan rahatsız edici bir görüntüye bürünmezken, bu klasmandaki saatler biraz fazla eskimişllik sergiliyor....
Bu arada bir anekdot da aktarmalıyım.
Geçenlerde kolumdaki Vostok ampihibian a gözü takılan "erkek kuaförü" ağbi saatin çok çaça duruyor dedi. Kendi kendime söylendim, Vostokla dolaşırsan böyle densizliğe muhatap olursun diyerek.
Arkadaşa da çıkıştım, ayıp değilmi ne biçim şaka yapıyorsun diye? Ne bilelim güzel türkçemize böyle anlamlı esprilerle katkıda bulunulduğunu? Mahçup oldu, güzel anlamda söyledim sen yanlış anladın dedi. Bir de bunun fiyatı 3000-4000 Tl varmı dır diye sorunca sen hem doğru Türkçeden hem de saatlerden nasibini almamışsın dedim. Ve Vostok konusunu arkadaşa izah ettik.
Bahsettiğim cin gibi, 40 yaşlarında, tarz olarak son derece düzgün ve saatlere düşkün birisi.
Sonuç olarak anlatmak istediğim, ortalama tüketici gözünde bu tür saatlerin fiyatıyla kıyaslanamayacak ölçüde ilgi çektiği. Eski ve ucuz bir görüntüye bürünmedikçe....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein