TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Vostok Amphibian SE 100555KN İncelemesi

Rus Saatleri Hakkında Bilgilere Ulaşabileceğiniz Bölüm

Re: Vostok Amphibian SE 100555KN İncelemesi

Mesaj necati » 19 Kas 2013, 19:38

Güle güle kullanın. Gayet güzel görünüyor :champ:
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Erdem35 » 19 Kas 2013, 19:43

vmetin :champ: :champ:
necati :champ: :champ:
Teşekkürler :thumbup:
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Bond » 19 Kas 2013, 21:32

İnceleme için teşekkürler :thumbup: Güzel günlerde kullanılmasını dilerim :champ: Fotoğraflar :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Erdem35 » 19 Kas 2013, 23:20

teşekkürler Bond :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Triton » 21 Kas 2013, 02:28

Güle güle kullanın.....

Vostok un bu modeli poor man's watch klasmanında bazı yabancı forumlarda 1 numaraya yerleşmiş. 2. sırada Orient Makolar geliyor.

http://www.pmwf.com/Phorum/list.php?100

Kalite olarak submariner a benzetilmiş PMW klasmanındaki diğer saatlerle aynı hissi vermese de, kişisel düşüncem bu klasmandaki en kendine özgü saat olduğu. Dolayısıyla kişilikten kazanıyor. Henüz alamadığım Steinhart Ocean ve Seiko 007 serisi haricinde bu klasmandaki saatleri, son aldğım Invicta 8926 ile tamamladığım için, kişisel görüşüm en özgün olanının Vostok olduğu dur. En eleştirdiğim olmasına karşın.

Bezel, bilezik, ince işcilik, luminova, hassas zaman tutma gibi konularda mütevazı kalsa da, her saat severin koleksiyonunda bir tane olmalıdır diye düşündüğüm saatlerden.

Ancak bir konuya katılmıyorum o da bu saatlerin araba yıkama, pazara alışverişe gitmek vb işlerde uygun olduğu görüşü. Çünkü fiyat/performans oranı yüksek olarak görülsede, bu klasmandaki saatler çok kolay çiziliyor ve eski/ucuz bir görüntü veriyor.

Kaliteli markaların daha üst segmentteki modelleri bu bakımdan rahatsız edici bir görüntüye bürünmezken, bu klasmandaki saatler biraz fazla eskimişllik sergiliyor....

Bu arada bir anekdot da aktarmalıyım.

Geçenlerde kolumdaki Vostok ampihibian a gözü takılan "erkek kuaförü" ağbi saatin çok çaça duruyor dedi. Kendi kendime söylendim, Vostokla dolaşırsan böyle densizliğe muhatap olursun diyerek.

Arkadaşa da çıkıştım, ayıp değilmi ne biçim şaka yapıyorsun diye? Ne bilelim güzel türkçemize böyle anlamlı esprilerle katkıda bulunulduğunu? Mahçup oldu, güzel anlamda söyledim sen yanlış anladın dedi. Bir de bunun fiyatı 3000-4000 Tl varmı dır diye sorunca sen hem doğru Türkçeden hem de saatlerden nasibini almamışsın dedim. Ve Vostok konusunu arkadaşa izah ettik.

Bahsettiğim cin gibi, 40 yaşlarında, tarz olarak son derece düzgün ve saatlere düşkün birisi.

Sonuç olarak anlatmak istediğim, ortalama tüketici gözünde bu tür saatlerin fiyatıyla kıyaslanamayacak ölçüde ilgi çektiği. Eski ve ucuz bir görüntüye bürünmedikçe....
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj Erdem35 » 21 Kas 2013, 12:30

Triton ayrıntılı yorumunuz için teşekkürler :champ: dediğiniz gibi çabuk cizilmeye megilli... Ama rahatsızlık veren derece de cizildiklerinde gidip hemen yenisini elde edebilyorsunuz... Longinesi kullanırken çok tedirgindim, aman çizilmesin aman başına bir şey gelmesin diye takardim koluma... Ama bu segmentlerde böyle bir sıkıntım yok ;)
Rus saatlerinin gerçekten ayırt edici bir karakteri var... Berberiniz tam anlamıyla bir dangalaklik yapmış diyebilirim...

O berberi bir de Hsnmrycl ziyaret etsin derim ben :D :D

Tekrar teşekkürler :champ:
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj Triton » 22 Kas 2013, 15:33

Erdem35 bu çaça sözcüğü şık havalı anlamında kullanılıyormuş. Hatta yeni kutu açılışlarına yapılan yorumlardan birinde de dikkatimi çekti.

Türkiye değişiyor. Dil de öyle. İyi mi oluyor kötü mü bilemem ama örneğin tuvaletin adı lavabo oldu.

Bilindiği gibi eskiler tuvalete yüznumara derlerdi. Anadolu da da ayak yolu vb., tanımlamalar var dı. Aslında yüznumara Fransızcadan gelir. Çünkü Fransızcada kapıları numaralandırılan yerlerde tuvaletlere numarasız anlamında "sans numéro" yani numarasız denirdi. sans sözcüğünün telaffuzu ya da söylenişi 100 rakamının Fransızca telaffuzuyla aynı olduğundan bir ara Fransızca konuşmanın bir üst sınıf göstergesi olduğu ülkemizde tuvalet yüz numaraya dönüşüvermiş.

Her nasılsa "toilette" sözcüğü de doğru anlamlarda kullanılırken (gerçi Belçika Fransızcasında bilinen anlamda tuvalet olarak kabul edilmekte) her nedense kibarlıkta sırayı kimseye bırakmayan ve tv dizilerinin nereden türediği belirsiz Türkçesinden etkilenen milletimiz bu tuvalet sözünü rafa kaldırıp yine Fransızca kökenli lavabo (ki bu sözcükte anlam bakımından tartışmalı olsa da) tuvaletin yerini fiilen aldı. Bende, her söylenişinde bunlar tuvalet yerine lavabo da mı işini görecek duygusu uyanıyor.

Ama çaça kulağıma hiç hoş gelmedi ve aklım fena halde başka yerlere gitti.

Ne yazık ki batı dillerinde de, bu ne diyor yahu dedirtecek argo sözcükler, özellikle mahalle ağzında hakim hale geldiğinden, eleştirmesem de garipsiyorum.

Yani Vostok parladıkça sorun yok..... :champ:
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots." Albert Einstein
Kullanıcı avatarı
Triton

Mesaj mcd » 25 Kas 2013, 00:03

Erdem hayırlı olsun. Güzel günlerde kullan. :champ:
Cihan
Kullanıcı avatarı
mcd

ÖncekiSonraki

Dön TSF Rus Saatleri - Russian Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners