Zino guzelmis tavsiye ederim.
Ama mumkunse bana detay sormayin henuz puro 101 deyim.
V
Bg17 yazd覺:
Ama mumkunse bana detay sormayin henuz puro 101 deyim.
Bg17 yazd覺:Bir sorum olacak. Korkarim ki, purolarim kurumaya basladi sanirim. Aldigim humidor u kondusyonlamak icin nemlendirme zimbirtisini bir sure saf suda beklettim, kuruttum. Nem gostergesi 60 ken su anda 70 de. Acaba neyi eksik yaptim da kuruma basladi? Farkli yapabilirim? Yapabilirdim?
ErkGS yazd覺:Bg17 yazd覺:Bir sorum olacak. Korkarim ki, purolarim kurumaya basladi sanirim. Aldigim humidor u kondusyonlamak icin nemlendirme zimbirtisini bir sure saf suda beklettim, kuruttum. Nem gostergesi 60 ken su anda 70 de. Acaba neyi eksik yaptim da kuruma basladi? Farkli yapabilirim? Yapabilirdim?
Humidoru ilk kullanmadan once icini saf su ile(eczanede bulunabilir) ya da aku suyu(ayni sey) ile silmek lazimdi. Bir sungeri islatip onunla iyice sildikten sonra kapatip 24 saat beklemek, sonra ayni islemi ikinci defa tekrarlamak, ardindan da nemlendiriciyi yine saf suyla islatip icine birakmak lazim. Ilk gun hafif nemli olan sungeri humidorun icinde birakmak da iyidir. (altina plastik bir posey vs koymak lazim direk agaci islatmasin..
Sedir cok rutubet emen ve saklayabilen bir agac oldugu icin tercih ediliyor.
Kapagin iyi kapandigindan, icinden bisey alirken mumkun oldugunca kapagi fazla acik birakmamaktan emin olmak lazim.
Ayrica higrometre de muhtemelen dogru olcmuyordur. Orada 70 dedigine bakma hocam belki de 60 gercekte. Kalibre etmek icin basit bir tuz testi var. Youtube da humidor hygrometer calibrate sana cokca video getirir![]()
Son olarak.. Bu suyla hazirlanan nemlendiriciler genelde dandik oluyor. Boveda adi verilen ve nemi sabit tutmaya yarayan solusyon paketler var. Onlardan alirsan basin agrimaz
Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 16 misafir
|