TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Parfüm Tercihleriniz ve Tavsiyeleriniz

Parfüm Üzerine Paylaşımlar Bölümü

Re: Parfüm Tercihleriniz ve Tavsiyeleriniz

Mesaj SeRxx » 24 Tem 2014, 23:53

Miriel yok, ben kör dalışı başka bir kokuya saklıyorum kardeşim :D

Peki parfümden daha çok verim almak için nereye, ne kadar sıkmak gerekiyor? :)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: Ynt: Parfüm Tercihleriniz ve Tavsiyeleriniz

Mesaj Miriel » 25 Tem 2014, 00:08

Serkan abi şöyle bir link vereyim. :)
http://www.cilt.net/parfum-nasil-kullanilir/
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Thevenin » 25 Tem 2014, 01:25

Butun siseleri birbirine benzeyen John Varvatos parfumlerinden her gorusumde denemeye calismama ragmen, ardindan uzerime dogru istemsiz sikilan diger parfumler yuzunden begendigimin daha sonra ne oldugunu bulamadim, bu konuda caba da sarf etmedim :D

Nihayet gecenlerde stat101 donanimi son derece yuksek bir calisana denk gelince tutarli ve saglam veri topladim. Bunlar Artisan, Artisan Vintage, Artisan Acqua ve JV Classic.

Ertesi gunku sniff sniff koklamalar sonucu her zaman begendigim parfumun Artisan Vintage oldugu sonucuna vardim.

Aralarindan ilk defa gordugum Artisan Acqua yeni sanirim ve en bir ferah olani, harika.

En begenmedigim Classic ise kesinlikle son sirada.

Bir deneme yamulma gunlugu de benden :D
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj bubora » 31 Tem 2014, 16:44

Merhabalar.21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Sonbahar-Kış kullanmak için parfüm arayışlarına girdim.En son kullandığım parfüm Diesel Only The Brave idi.Bu diesel için siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ancak bence orta sınıf bir parfüm.Kokusunu çok sevmeme ve kalıcılığının farkedilirliğinin iyi olmasına rağmen bu konuyu okuduktan sonra daha üst sınıf bir parfüm kullanmaya başlasam mı diye düşündüm ve bu konuda danışmak istedim.Parfümde aradığım özellikler kalıcılık ve farkedilirlik.Bunları şöyle tanımlayayım.Yani parfümü sabah evden çıkmadan sıktığımda nasıl kokuyorsa akşam eve döndüğümde de buna yakın bir şekilde kuvvetle kokmasını istiyorum.Farkedilirlik ise mesela böyle bir odaya veya sınıfa girildiğinde her yer böyle buram buram parfümümden koksun herkes farketsin yada sokakta yürürken böyle kokusu herkesi etkilesin istiyorum :) Daha önce bir çok parfüm kullandım ve hiçbiri bu bahsettiğim özelliklere sahip değildi.Yani hiçbir zaman "a a parfümün ne güzel kokuyormuş markası ne" diyen olmadı :D Ama başkalarının parfümleri sokakta yürürken burnuma buram buram kokuyorlar ve ben böyle niye kokmuyorum diye sorguluyordum kendimi.Ama artık bende öyle bir parfüm bulmayı kafaya koydum.Koku olarakta böyle şekerli,tatlı,baharatlı kokular istiyorum.Çünkü daha önce bu notalara sahip bir parfüm kullanmadım hiç.İlk aday olarak Tom Ford Black Orchid karşıma çıktı.Çok çeşitli yorumlar var.Beğenen var beğenmeyen var.Jean Paul Gaultier Le Male ve Paco Rabanne Black Xs adaylar arasında.Bunlar herkesin sevdiği parfümler sanırım.Çok istediğim tatlı,şekerli tanımına uymasada Dior Homme Intense ve Dior Fahrenheit ta adaylar arasında.Belkide isteklerime uymayan ve üst sınıf olmayan adaylardır bu saydığım 5 adaydan bazıları tam emin değilim.İsteklerim doğrultusunda sizlerden tavsiyeler bekliyorum.Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

(Not:Adaylar arasında bir tek Tom Ford u daha önce koklamadım.Diğer 4ünü kokladım ancak tam net olarak aklımda değil kokuları)
Kullanıcı avatarı
bubora

Mesaj DenizKSK » 31 Tem 2014, 17:21

Paco'dan 1 Million'ı denedinizmi? Çünkü tanımların çoğuna uyan tatlı-şekerli ve fark edilirliği oldukça yüksek bir parfüm.
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj raven » 31 Tem 2014, 18:52

bubora yazdı:Merhabalar.21 yaşında üniversite öğrencisiyim.Sonbahar-Kış kullanmak için parfüm arayışlarına girdim.En son kullandığım parfüm Diesel Only The Brave idi.Bu diesel için siz ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ancak bence orta sınıf bir parfüm.Kokusunu çok sevmeme ve kalıcılığının farkedilirliğinin iyi olmasına rağmen bu konuyu okuduktan sonra daha üst sınıf bir parfüm kullanmaya başlasam mı diye düşündüm ve bu konuda danışmak istedim.Parfümde aradığım özellikler kalıcılık ve farkedilirlik.Bunları şöyle tanımlayayım.Yani parfümü sabah evden çıkmadan sıktığımda nasıl kokuyorsa akşam eve döndüğümde de buna yakın bir şekilde kuvvetle kokmasını istiyorum.Farkedilirlik ise mesela böyle bir odaya veya sınıfa girildiğinde her yer böyle buram buram parfümümden koksun herkes farketsin yada sokakta yürürken böyle kokusu herkesi etkilesin istiyorum :) Daha önce bir çok parfüm kullandım ve hiçbiri bu bahsettiğim özelliklere sahip değildi.Yani hiçbir zaman "a a parfümün ne güzel kokuyormuş markası ne" diyen olmadı :D Ama başkalarının parfümleri sokakta yürürken burnuma buram buram kokuyorlar ve ben böyle niye kokmuyorum diye sorguluyordum kendimi.Ama artık bende öyle bir parfüm bulmayı kafaya koydum.Koku olarakta böyle şekerli,tatlı,baharatlı kokular istiyorum.Çünkü daha önce bu notalara sahip bir parfüm kullanmadım hiç.İlk aday olarak Tom Ford Black Orchid karşıma çıktı.Çok çeşitli yorumlar var.Beğenen var beğenmeyen var.Jean Paul Gaultier Le Male ve Paco Rabanne Black Xs adaylar arasında.Bunlar herkesin sevdiği parfümler sanırım.Çok istediğim tatlı,şekerli tanımına uymasada Dior Homme Intense ve Dior Fahrenheit ta adaylar arasında.Belkide isteklerime uymayan ve üst sınıf olmayan adaylardır bu saydığım 5 adaydan bazıları tam emin değilim.İsteklerim doğrultusunda sizlerden tavsiyeler bekliyorum.Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

(Not:Adaylar arasında bir tek Tom Ford u daha önce koklamadım.Diğer 4ünü kokladım ancak tam net olarak aklımda değil kokuları)

sabahtan akşama kadar kokuyu aynı seviyede tutabilen bir edt duymadım ve edt ler saat ilerledikçe yoğunluğunu kaybeder ayrıca akşama kadar farklı notalar öne çıkar. kullandığımız edt nin kokusunu ilerleyen saatlerde biz almasak da çevremiz genellikle alır. illa girdiğim ortamı kokudan yıkayım diyorsanız hacı yağı bunu rahatlıkla yapar :D
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj bubora » 31 Tem 2014, 20:01

DenizKSK yazdı:Paco'dan 1 Million'ı denedinizmi? Çünkü tanımların çoğuna uyan tatlı-şekerli ve fark edilirliği oldukça yüksek bir parfüm.

Abimin kullandığı bir parfüm.Siz söyleyince farkettim isteklerime yakın bir parfüm söylediğiniz gibi.Bu tercihi hiç düşünmemiştim.Abimin evine gidince kokusuna tekrar bakarım kafama yatarsa olabilir :)
En son bubora tarafından 31 Tem 2014, 20:06 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
bubora

Mesaj bubora » 31 Tem 2014, 20:05

raven yazdı:sabahtan akşama kadar kokuyu aynı seviyede tutabilen bir edt duymadım ve edt ler saat ilerledikçe yoğunluğunu kaybeder ayrıca akşama kadar farklı notalar öne çıkar. kullandığımız edt nin kokusunu ilerleyen saatlerde biz almasak da çevremiz genellikle alır. illa girdiğim ortamı kokudan yıkayım diyorsanız hacı yağı bunu rahatlıkla yapar :D

Ben zaten akşamda ilk sıktığımdaki gibi koksun demedim ilk sıktığıma yakın koksun dedim.Aynı kokmayacağı çok açık.Ayrıca edt olsun diye belirtmedim.Saydığım parfümler arasında edp lerde var.Hacı yağı yaşım için biraz ağır kaçar ama ilerleyen yıllarda neden olmasın ;)
Kullanıcı avatarı
bubora

ÖncekiSonraki

Dön TSF Parfüm - Perfume

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners