Forumu uzuuuuuuuun bir süredir, ara ara misafir olarak takip ediyordum, üyelik bu güne kısmetmiş.
İsmim Alperen, bir kamu kurumunda hukuk müşaviriyim.
Saatlere olan ilgim küçüklüğüme dayanıyor. Hatta, henüz 6 yaşındayken Samsun'un en işlek caddesinde, saatçi vitrinine dalmışken ailemin benden uzaklaştığını hissetmediğim ve sonucunda kaybolmuşluğum bile vardı. Neyse ki esnaf pek yardımseverdi.

İlk saatim, Beşiktaş'ın Adana Demirspor'u 10-0 yendiği maçın akabinde alınmıştı. Bu da 1989'un sonlarına denk geliyor takriben. 82 doğumlu olduğum düşünülürse 6 yaşımdayken filan alınmış. Markasını filan hatırlamıyorum, ama dijital ve ortasında beşiktaş arması bulunan bir saatti. Kendim Trabzonsporluyum, ailemin tamamı da Trabzonsporlu, neden Beşiktaş saati alındı inanın hiçbir fikrim yok.

Daha sonra birkaç markasını hatırlamadığım saatim daha oldu ama pek kayda değer şeyler değillerdi.
Düzgün hatırladığım ilk saatimi ortaokulda aldım.. Kendisi Casio Databank DB-36 idi... Onu oldukça uzun bir süre kullandım.. İnanılmaz sağlam bir saatti.. Sanıyorum Üniversite 3. sınıfa kadar kullandım.. Daha sonra yine Casio AQ-160WD-2BVDF model, analog-dijital bir saat aldım.. Bu saati de evlenene kadar kulandım.. Evlendikten sonra saat konusunda cozutmaya başladım.. modelini hatırlamadığım, bulmaya da şimdi üşendiğim pek çok saat geldi geçti elimden.. Casio, Ingersoll, Seiko, Orient vs vs vs...
Gel gelelim şuan elimde olan saatlere;
1- Orient ctd09001b... (Quartz) Safir camlı chrono bir saat.. muadili saatlere göre nispeten ince ve kolda zarif duruyor.
2- Orient Bambino (FER24002W0) - (Otomatik)... En sevdiğim saatlerden biri.. bombeli camı ile çok hoş retro bir görünümü var.. sade ve şık..
3- Orient FERAS005B0 (Otomatik) - Siyah kadran siyah deri kordonlu köşeli şık bir saat..
4- Stührling Atrium Elite (Otomatik)
5- Fossil FFS4835 (Quartz)
6- Pulsar.. (Quartz) Modelini hatırlamıyorum.. Kordonu çok kalitesizdi, 3 tane nato kordon aldım, değişik değişik kullanıyorum.. hafta sonu güzel oluyor.
8- Skagen SKASKW6007... (Quartz) çok sevdiğim saatlerimden birisi.. incecik..
9- Citizen Eco-Drive.. (Güneş Pilli) modelini bulamadım şimdilik..
Veee gelelim en son gözdeme...
Bugün satın aldım...
10- Hamilton Pan-Europ... (Otomatik) Mavi renk olanı.. yanında nato kordonuyla birlikte satılıyor.. daha takmadım bile, kutusunda, poşetinde duruyor..
Benim maceram böyle..
Siz arkadaşlar, kardeşler ve abilerimle güzel paylaşımlarda bulunmak dileğiyle...