TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Selam

Yeni Üyelerin Kendilerini Tanıtabilecekleri Bölüm
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz. Lütfen Forum Kurallarımıza Özen Gösterelim. Tüm Kurallar Sizin Daha Rahat ve Seviyeli Bir Ortamda Paylaşım Yapabilmeniz İçindir.

Forumlarımıza Kayıt Olduktan Sonra Kendinizi Tanıtmanız Tüm Üyelerimizi Memnun Edecektir.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Selam

Mesaj safir » 30 Nis 2010, 17:38

merhabalar ,izmirli bir saat sever olarak böyle bir forumun kurulmasına çok sevindim,forumun çoğu kısmını okudum ve beğendim

çok sevdiğim halde artık saatçilerde göremediğim ,çevremdeki küçük saatçilerin "artık onların zamanı doldu ,zamanı doğru tutamazlar hemde pahalıdırlar" dedikleri mekaniksaatlerin burada da sevilmesi ve ilgi görmesi güzel,güzel olmayan tek şey mekanik saatlerin üreticileri tarafından artık bir zevk objesi olarak lanse edilmesi dolayısıyla 70 lere nazaran korkunç bir şekilde fiyatlarının artmış oluşu,keşke bu olumsuzlukta ortadan kalksa :)

üretim ve titizlik mantığıyla en öne çıkan isviçre saatlerini çok sevsem de cep yakan fiyatları yüzünden alınca her zaman takmaya korkar insan :),işte bu yüzden hem bilgimi hem paramı biriktirip 2 adet mekaniksaat alacağım,sanırım biri orta alt grup isviçre olur diğeri ya japon ya da herhangi uygun fiyatlı saat olur ,sahte saatlere karşı tavır almanız iyi, onların da kalitelisinin olduğunu söylemek imkansızdır herhalde,öğrenmek istediğim şey isimsiz saatler nadir olarak piyasada bulunuyormuş ,bu saatler hakkkında ne düşünürsünüz ve bulabilirsem almayı tavsiye eder misiniz ?
mesela içinde gerçek eta ya da isviçre makinesi olan ve isimsiz oluşu sayesinde ucuza alınabilecek herhangi bir markalı saatin sahtesi olmayan saat bulabilmek mümkün müdür?
1-2 defa ebayde içinde gerçek eta olduğu söylenen ve kalibresinin fotoğrafları gerçek eta gibi görünen hiç bir fark bulamadığım isimsiz saate denk geldim ama bunun benim gibi replika sevmeyenleri tavlamanın farklı bir yolu olabalir diye vazgeçtim ve bilgi toplamaya başladım

diğer bir konu mekanik saatlerin ne kadar dayanıklı olduğu konusu,elbette düşüp zarar görmedikçe en uzun ömürlü saat olduğu söyleniyor ama şu var:mesela gün içinde farklı farklı işler yapıyoruz kimi zaman koşturmamız ,elimizi kolumuzu sert bir şekilde sallamamız bile gerekebiliyor ,en basitinden el yıkayınca kolumuzu elimizi silkeliyoruz ,bu gibi durumlar saate bir zarar verirmi ve bildiğim kadarıyla zamanlama ayarı yapma imkanı olan bu saatlerin hassaslığının kaçmasına ,ayarının bozulup normalden çok daha fazla ileri gitmesine ya da geri kalmasına sebep olabilir mi acaba ?
yani ne bileyim mesela bir gün kolumda böyle mekanik saat varken baltayla odun kırmaya,balyozla taş kırmaya ,bir yere çivi çakmaya yada toprağa çapa yapmaya mecbur kalsam bu gibi durumlardan ne kadar etkilenir bu saatler ? :) zorlu doğa koşullarına ne kadar dayanıklıdırlar,bunu soruyorum çünkü sadece banyo ederken saati kolumdan çıkarırım ,size de oluyormu bilmem saat takmadığımda bir şeyler eksik oluyor kendimi çıplakmış gibi hissediyorum bu koşula uygun saat g-shock olsa da mekanik saatleri daha çok seviyorum

bu arada söylemeden geçemeyeceğim ;hepiniz bu işe gönül vermiş ve ayrıntıları çok iyi bilen kişilersiniz yanlış anlamayın ve ayıp ediyorsam beni affedin ama modern60 isimli üyenin derin bilgisine hayran olmamak mümkün değil ,sorulan en ince ayrıntılara bile istenilenden çok daha fazlasıyla cevap verişi takdire şayan ,bu işin eğitimini almış bir profesyonel olduğunu düşünüyorum,kendisi konu açmadığına göre sanırım vakit bulamıyor sadece sorulara cevap verebiliyor,umarım bizi çok daha fazla aydınlatacak konulara değinir ,zaten benim kendimi en çok geliştirmek istediğim ilk konu da teknik bilgiler ,ülkemizde saatlerin değerinin dış görünüşünden ibaret olduğu düşüncesi göz önüne alınca başta modern60 olmak üzere buranın oluşu çöldeki vaha misali

Saygılar
Kullanıcı avatarı
safir

Re: Selam

Mesaj Frax » 30 Nis 2010, 17:52

Aramıza hoşgeldiniz sayın safir.
Dün sormuş olduğum sorulara yanıt verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim.Saatler konusunda ben de buradan sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum siz de bilgilerinizi mutlaka bizlere aktarınız.Saygılarımla :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Zemberek » 30 Nis 2010, 19:24

TSF'ye hoşgeldiniz Sayın Safir. Fikirlerinizin pek çoğuna içten katılıyorum, iyi vakit geçirmeniz dileğiyle :).
Kullanıcı avatarı
Zemberek

Mesaj Bond » 30 Nis 2010, 20:07

Safir TSF'ye hoşgeldiniz. Detaylı tanıtım mesajınız için teşekkür ederim. Modern60 nickli üyemiz Alan Hosman, ülkemizde sadece saat konusunda değil, müzisyen kimliği ve Hi-fi konusundaki çalışmaları ile de önemli bir isim. Kendisi ile ilgili detaylı tanıtım daha sonra yapacağız. Diğer sorduğunuz soru ile ilgili kısaca bilgi vermek isterim, şoklara dayanma konusunda saat mekanizmalarında sistemler mevcut, bazı konularda değinilmişti ama daha sonra daha detaylı olarak işleriz. Fiziksel şok karşısında dayanıklılık amacı ile üretilen sistemlerden en önemlisi Incabloc Shock Protection olarak bilinir. Incabloc 1934 yılında Chaux-de-Fonds İsviçre Universal Escapements Ltd'de Georges Braunschweig and Fritz Marti isimli mühendisler tarafından icat edildi. Benzer sistemlere örnek olarak ETA Etachoc, Rolex Kif, Seiko Diashock ve Citizen Parashocku verebiliriz. İyi forumlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj safir » 30 Nis 2010, 21:04

Alan Hosman'mı? :o :shock: madem ki bu mucit abimizi burada bulduk peşini bırakmayalım ;)
gerçekten de birçok konuyla ilgilendiğini gördüğüm için buraya ayıracak vakti oldukça az oluyordur,dediğim gibi umarım bizi başta teknik konular olmak üzere saatler hakkında aydınlatıcı yazılar yazmaya vakti olur ,forumda sürekli olması dileğiyle,

herkese teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
safir

Mesaj sedir » 30 Nis 2010, 22:26

Hoşgeldin safir.
Böyle meraklı sorular iyi oluyor. Hareket getiriyor.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj herofb » 30 Nis 2010, 23:01

Merhabalar sayın safir.Hoşgeldiniz,ne iyi ettiniz
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj nickynick » 01 May 2010, 00:11

safir yazdı:
mesela içinde gerçek eta ya da isviçre makinesi olan ve isimsiz oluşu sayesinde ucuza alınabilecek herhangi bir markalı saatin sahtesi olmayan saat bulabilmek mümkün müdür?
1-2 defa ebayde içinde gerçek eta olduğu söylenen ve kalibresinin fotoğrafları gerçek eta gibi görünen hiç bir fark bulamadığım isimsiz saate denk geldim ama bunun benim gibi replika sevmeyenleri tavlamanın farklı bir yolu olabalir diye vazgeçtim ve bilgi toplamaya başladım

Saygılar

Safir öncelikle TSF'ye hoşgeldin, hızlı bir giriş yaptın :)

Bu bahsettiğin saatler "homage" olarak geçer ve orijinallerine göre çok çok daha ucuz paralara satılırlar. Benim en çok karşılaştığım Panerai'nin "homage"ları. Örnek vermek gerekirse:

Panerai Homage
Resim

Ama bunların yanında diğer bir çok markanında homage modelleri mevcut.

Bell&Ross Homage
Resim

Rolex Homage
Resim

Bunların kalitesi ya da etik olup olmadığı konusunda ise bir yorum yapmayacağım...

Umarım bilgiler faydalı olur.
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Dön TSF Üyelerimiz & Tanışma - Member Introductions

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 29 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners