çok sevdiğim halde artık saatçilerde göremediğim ,çevremdeki küçük saatçilerin "artık onların zamanı doldu ,zamanı doğru tutamazlar hemde pahalıdırlar" dedikleri mekaniksaatlerin burada da sevilmesi ve ilgi görmesi güzel,güzel olmayan tek şey mekanik saatlerin üreticileri tarafından artık bir zevk objesi olarak lanse edilmesi dolayısıyla 70 lere nazaran korkunç bir şekilde fiyatlarının artmış oluşu,keşke bu olumsuzlukta ortadan kalksa

üretim ve titizlik mantığıyla en öne çıkan isviçre saatlerini çok sevsem de cep yakan fiyatları yüzünden alınca her zaman takmaya korkar insan

mesela içinde gerçek eta ya da isviçre makinesi olan ve isimsiz oluşu sayesinde ucuza alınabilecek herhangi bir markalı saatin sahtesi olmayan saat bulabilmek mümkün müdür?
1-2 defa ebayde içinde gerçek eta olduğu söylenen ve kalibresinin fotoğrafları gerçek eta gibi görünen hiç bir fark bulamadığım isimsiz saate denk geldim ama bunun benim gibi replika sevmeyenleri tavlamanın farklı bir yolu olabalir diye vazgeçtim ve bilgi toplamaya başladım
diğer bir konu mekanik saatlerin ne kadar dayanıklı olduğu konusu,elbette düşüp zarar görmedikçe en uzun ömürlü saat olduğu söyleniyor ama şu var:mesela gün içinde farklı farklı işler yapıyoruz kimi zaman koşturmamız ,elimizi kolumuzu sert bir şekilde sallamamız bile gerekebiliyor ,en basitinden el yıkayınca kolumuzu elimizi silkeliyoruz ,bu gibi durumlar saate bir zarar verirmi ve bildiğim kadarıyla zamanlama ayarı yapma imkanı olan bu saatlerin hassaslığının kaçmasına ,ayarının bozulup normalden çok daha fazla ileri gitmesine ya da geri kalmasına sebep olabilir mi acaba ?
yani ne bileyim mesela bir gün kolumda böyle mekanik saat varken baltayla odun kırmaya,balyozla taş kırmaya ,bir yere çivi çakmaya yada toprağa çapa yapmaya mecbur kalsam bu gibi durumlardan ne kadar etkilenir bu saatler ?

bu arada söylemeden geçemeyeceğim ;hepiniz bu işe gönül vermiş ve ayrıntıları çok iyi bilen kişilersiniz yanlış anlamayın ve ayıp ediyorsam beni affedin ama modern60 isimli üyenin derin bilgisine hayran olmamak mümkün değil ,sorulan en ince ayrıntılara bile istenilenden çok daha fazlasıyla cevap verişi takdire şayan ,bu işin eğitimini almış bir profesyonel olduğunu düşünüyorum,kendisi konu açmadığına göre sanırım vakit bulamıyor sadece sorulara cevap verebiliyor,umarım bizi çok daha fazla aydınlatacak konulara değinir ,zaten benim kendimi en çok geliştirmek istediğim ilk konu da teknik bilgiler ,ülkemizde saatlerin değerinin dış görünüşünden ibaret olduğu düşüncesi göz önüne alınca başta modern60 olmak üzere buranın oluşu çöldeki vaha misali
Saygılar