TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Antika Cep Saatleri, Gümüş Damgaları ve Seri Numaraları

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Antika Cep Saatleri, Gümüş Damgaları ve Seri Numaraları

Mesaj Colortıme » 20 Ağu 2010, 16:25

Antika gümüş cep saatlerinin kapak içlerine baktığımızda birçok ikonlar görürüz,bu ikonların ifade ettiği anlamlar vardır,
bunlar,hangi ülke yapımı,hangi tarih yapımı,hangi usta yapımı olduklarını,saatin meteryalindeki gümüş oranlarını ifade ederler.
Meraklı antika cep saati koleksiyonerlerine faydalı olabileceğini düşündüğüm bir kaç link vermek istiyorum,umarım faydalı olabilir.

DÜNYA CEP SAATLERİ GÜMÜŞ DAMGALARI:
http://www.925-1000.com/importmarks.html

AMERİKAN WALTHAM MARKA CEP SAATLERİNİN SERİ NUMARALARINA GÖRE ÜRETİM YILLARINI BULMA:
http://www.nawcc-info.org/WalthamDB/walsernum.htm

AMERİKAN ELGIN MARKA CEP SAATLERİNİN SERİ NUMARALARINA GÖRE ÜRETİM YILLARINI BULMA:
http://trusted-forwarder.org/elgin/index.html

AMERİKAN ILLINOIS MARKA CEP SAATLERİNİN SERİ NUMARALARINA GÖRE ÜRETİM YILLARINI BULMA:
http://www.antique-pocket-watch.com/illinois-pocket-watch-serial.html
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Re: Antika Cep Saatleri, Gümüş Damgaları ve Seri Numaraları

Mesaj Clk » 20 Ağu 2010, 17:25

Paylasim icin cok tesekkürler. Benim su Rolex tutkum biraz azalirsa, gelecekte Patek yada Vacheron gibi bir cep saatinden Marriage Watch yaptirmak istiyorum. Dolayisi ile bunlar benim icin gelecege yönelik aydinlatici bilgiler.

P.S. Marriage Watch yada Almancasi Hochzeituhr. Bu kavram daha önce forumda gectimi bilmiyorum ama aciklamasini SAW VI bittikten sonra yaparim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 20 Ağu 2010, 18:07

Çok teşekkürler, kesinlikle ilgilenen üyelerimize çok faydası olacak linkler ve bilgiler.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Colortıme » 21 Ağu 2010, 13:01

clk yazdı:Paylasim icin cok tesekkürler. Benim su Rolex tutkum biraz azalirsa, gelecekte Patek yada Vacheron gibi bir cep saatinden Marriage Watch yaptirmak istiyorum. Dolayisi ile bunlar benim icin gelecege yönelik aydinlatici bilgiler.

P.S. Marriage Watch yada Almancasi Hochzeituhr. Bu kavram daha önce forumda gectimi bilmiyorum ama aciklamasini SAW VI bittikten sonra yaparim :D

Merhaba sn.clk.
Marriage Watch ların ilk örneklerini gördükten sonra bende çok imrenmiştim,kuyumcu tamircisi bir arkadışımla birlikte kaynaklarını yaptığım,(çünkü benim hürmüz pek randımanlı değil yetersiz kaldı ondan) kayış takılacak yerlerini kendim tasarladığım bu 8 günlük
bebeği ortaya çıkardık,iyimi ettik bilmiyorum ama baya güzel oldu,güzel oldu yeni bir obje ortaya çıktı,çirkin oldu saatin nostaljisi bozuldu,güzel oldu iyi paraya sattım,çirkin oldu aldığım para içime sinmedi,aslında bu tür antikaların deforme edilmesine karşıyım
ancak arz talep meselesi,yapsan olmuyor yapmasan olmuyor,konu sizin tarafınızdan açılmışken örnekleme gereğini duydum.
Saatin kasa meteryali gümüştür,kullanılan malzeme gümüştür,saatin cam çerçevesi gümüştür ve sonradan tornada yapılmıştır,ve üzerinde
elektroliz altın yaldız vardır.
Saygılar.
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj Clk » 21 Ağu 2010, 15:31

Sevgili Colortime, ortaya koydugunuz iscilik gercektende mükemmel. Sizleri tebrik ederim.

Konu ile ilgili tereddütlere gelince... Bence eski bir saate yeni bir hayat vermenin herhangi bir yanlisi yok. Sonucta cöpe atmaktansa bu sekilde degerlendirmek gelecek nesillere tasimak daha mantikli geliyor.

Benim yapmayi istedigim proje biraz daha farkli. Moser bu tip cep saati mekanizmalarini yeni hayatlarina kavusturabilmek icin hazir kasalar üretiyor. Kasa derinligi 9mm oldugu icin her mekanizma (IWC, Longines, Zenith, Omega etc.) kullanilabilecek durumda. Uyumlu bir tepe ve yine dogru secilmis bir kadran ile muhtesem sonuclar ortaya cikabiliyor.

Gecenlerde bir Patek Phillipe cep saati bulmustum ama ayni meblagda Omega Speed Master Schumacher bulunca bu projeden vazgectim. Insallah yakin zamanda bunu basaracagim...

Tekrar ortaya koydugunuz basarili iscilikten dolayi sizleri kutlarim.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Bond » 21 Ağu 2010, 16:10

Tebrikler Colortime. Çok hoş bir saat olmuş. Elinize sağlık. Gümüş bir modelin elektroliz altın yaldız yapılması sık görülen bir durum mu? Normal çelik yada başka materyal üzerine yapılmasından daha mı sağlıklı bir durum oluşuyor. Bana o kısım biraz ilginç geldi.

Marriage watchların isminden anlaşılan tanımı dışında, özelliği nedir? Kendim araştırmadım Clk kavramı açıklarım deyince buradan sormak istedim.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Colortıme » 21 Ağu 2010, 18:25

Sevgili clk ve bond arkadaşlarım,
elimden geldiğince sizleri yanıtlamaya çalışayım,saat tamirciliği yaşantımın ,ki bu 40 yılı buluyor,uzun bir dönemi sadece ustamın ve
onun arkadaşlarının yanında gördüklerim onlardan öğrenebildiklerime ilaveten kendi deneme yanılma yöntemlerimle geçti.Para kazanabilmek için her türlü saati açıp kapadım,ehil olmadığım halde,ancak mantığımın basmadığı,gözümün kesmediği,yapabileceğime inanmadığım saati sırf müşterinin parasını almak adına yarım yamalak yapıp kendisine vermedim,hala daha bu felsefedeyim,ve tüm saatçi arkadaşlarıma ustalarıma,nacizane tavsiyem,orjinalliğini bozmadan yapamıyacakları saatleri deforme parçalarla yapmaya çalışmasınlar, bu hem saatin sahibine hakaret , hemde saatin kendisine ihanettir.

Bunu yazmamın sebebi clk arkadaşımın, (Bence eski bir saate yeni bir hayat vermenin herhangi bir yanlışı yok. Sonuçta çöpe atmaktansa bu şekilde değerlendirmek gelecek nesillere taşımak daha mantıklı geliyor.) deyişine atfendir clk arkadaşımda yanlış anlamasın lütfen,bir bakıma haklı,ancak benim düşüncem antika saatlerde saatin orjinalliğini hiç bozmadan,ona ilk günki görüntüsünü günümüz yöntemleri ile kazandırabilmek.

Bu günümüz teknolojisinde artık hiçte zor değil haa ben çokmu teknolojik aletlerle çalışıyorum,hayır sadece elimde bir torna bir freze
ultrasonik yıkama,ayar makinesi,bir redresör,elektroliz banyo ve gerekli bir sürü el aleti var.Yani hiçte o kadar teknolojik değilim,ama üretkenim çalışkanım,düşünürüm,tasarlarım,araştırırım ve yaparım.Mozer'in de bu tür kasalar imal ettiğini ilk defa clk arkadaşımdan duydum.Bunun için kendisine teşekkür ederim.

Netice,antikalar gelecek nesillere üretici firmasının ürettiği şekilde onarılarak deforme edilmeden ilk günki görüntüsüne kavuşturularak yansımalı diye düşünüyorum.

Bond arkadaşımın elektroliz ile ilgili sorusunuda şu şekilde yanıtlamaya çalışayım,elektroliz göz boyamaktan başka birşey değil efendim, ancak gümüş meteryalin üzerinde biraz daha fazla tutunuyor ve kullanımda biraz daha fazla dayanıyor. Benim yaptığım elektroliz altıneriyikli, banyoda anottan katoda micron bazında olmayan bir yükleme,micron bazında yani 2 micron 3 micron gibi bir yükleme için zaman gerekli ve masraflı,gümüşün üzerine altın yaldız yapmamız kendi kusurlarımızı kapatabilmek adına oldu,altın kaynağı da kolay erir altın kaynak yaptık tabiiki sırıttı :) bizde yaldız kaplama yaptık o yüzden diyorum içime sinmedi, ama müşterisi böyle olmasını istedi. Altın yaldız çelik krom gibi meteryallerin üzerine hiç tutunamaz yani çok çabuk beyazlar gider, kusur kapatmaktanda başka bir işe yaramıyor desem yeri var.

Marriage watchlar, ebayda satış yapan arkadaşlarım var onların isteği dogrultusunda yapmaya çalıştığım saatler hani ne derler müşteri her zaman haklıdır, onların istekleri doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmak, bizim işimiz ,hakk ederek, kazanmak en iyisini en sağlıksını yaparak.

Sevgi ve saygılarımla efendim.
Kullanıcı avatarı
Colortıme

Mesaj Bond » 26 Ağu 2010, 13:22

Sayın Colortime, bu mesajınızı kaçırmışım. Harika bilgiler ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Konulara yaklaşımınız, nezaketiniz ve samimiyetiniz ile aramızda bulunduğunuz için hepimiz çok şanslıyız.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 48 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners