Sevgili clk ve bond arkadaşlarım,
elimden geldiğince sizleri yanıtlamaya çalışayım,saat tamirciliği yaşantımın ,ki bu 40 yılı buluyor,uzun bir dönemi sadece ustamın ve
onun arkadaşlarının yanında gördüklerim onlardan öğrenebildiklerime ilaveten kendi deneme yanılma yöntemlerimle geçti.Para kazanabilmek için her türlü saati açıp kapadım,ehil olmadığım halde,ancak mantığımın basmadığı,gözümün kesmediği,yapabileceğime inanmadığım saati sırf müşterinin parasını almak adına yarım yamalak yapıp kendisine vermedim,hala daha bu felsefedeyim,ve tüm saatçi arkadaşlarıma ustalarıma,nacizane tavsiyem,orjinalliğini bozmadan yapamıyacakları saatleri deforme parçalarla yapmaya çalışmasınlar, bu hem saatin sahibine hakaret , hemde saatin kendisine ihanettir.
Bunu yazmamın sebebi clk arkadaşımın, (Bence eski bir saate yeni bir hayat vermenin herhangi bir yanlışı yok. Sonuçta çöpe atmaktansa bu şekilde değerlendirmek gelecek nesillere taşımak daha mantıklı geliyor.) deyişine atfendir clk arkadaşımda yanlış anlamasın lütfen,bir bakıma haklı,ancak benim düşüncem antika saatlerde saatin orjinalliğini hiç bozmadan,ona ilk günki görüntüsünü günümüz yöntemleri ile kazandırabilmek.
Bu günümüz teknolojisinde artık hiçte zor değil haa ben çokmu teknolojik aletlerle çalışıyorum,hayır sadece elimde bir torna bir freze
ultrasonik yıkama,ayar makinesi,bir redresör,elektroliz banyo ve gerekli bir sürü el aleti var.Yani hiçte o kadar teknolojik değilim,ama üretkenim çalışkanım,düşünürüm,tasarlarım,araştırırım ve yaparım.Mozer'in de bu tür kasalar imal ettiğini ilk defa clk arkadaşımdan duydum.Bunun için kendisine teşekkür ederim.
Netice,antikalar gelecek nesillere üretici firmasının ürettiği şekilde onarılarak deforme edilmeden ilk günki görüntüsüne kavuşturularak yansımalı diye düşünüyorum.
Bond arkadaşımın elektroliz ile ilgili sorusunuda şu şekilde yanıtlamaya çalışayım,elektroliz göz boyamaktan başka birşey değil efendim, ancak gümüş meteryalin üzerinde biraz daha fazla tutunuyor ve kullanımda biraz daha fazla dayanıyor. Benim yaptığım elektroliz altıneriyikli, banyoda anottan katoda micron bazında olmayan bir yükleme,micron bazında yani 2 micron 3 micron gibi bir yükleme için zaman gerekli ve masraflı,gümüşün üzerine altın yaldız yapmamız kendi kusurlarımızı kapatabilmek adına oldu,altın kaynağı da kolay erir altın kaynak yaptık tabiiki sırıttı

bizde yaldız kaplama yaptık o yüzden diyorum içime sinmedi, ama müşterisi böyle olmasını istedi. Altın yaldız çelik krom gibi meteryallerin üzerine hiç tutunamaz yani çok çabuk beyazlar gider, kusur kapatmaktanda başka bir işe yaramıyor desem yeri var.
Marriage watchlar, ebayda satış yapan arkadaşlarım var onların isteği dogrultusunda yapmaya çalıştığım saatler hani ne derler müşteri her zaman haklıdır, onların istekleri doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmak, bizim işimiz ,hakk ederek, kazanmak en iyisini en sağlıksını yaparak.
Sevgi ve saygılarımla efendim.