her fotoğraf dizisinin altında o saate ait bilgileri de yazdım. fakat bir kol saatim (ingraham- amerikan yapımı-1940'lar) ve nick'ime de esin kaynağı olan ilk aldığım amerikan yapımı saatim (trenton watch company-1908 öncesi, çünkü 1908 de trenton saat şirketi ingersoll şirketine satılıyor ve ismi ingersoll- trenton oluyor) şu an bakımda olduklarından fotoğraflarını koyamadım. kıymetli vakitinizi ayırıp değerli fikirlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim

Saygılarımla,
Ferhat
ELGİN NATİONAL WATCH COMPANY

elgin national watch company cep saati 1904 yapımı, avcı kasa altın kaplama, makine boyutu 12 size(orta boy)- 7 taşlı, porselen kadran arap rakamlı. saatin yanında yine o yılara ait olduğunu düşündüğüm zinciri ve zincirin ucunda altın kaplama bir cep çakısı var. (çalışıyor)
AMERİCAN WALTHAM WATCH COMPANY

american waltham watch company cep saati 1892 yapımı, avcı kasa altın kaplamada yer yer aşınmalar meydana gelmiş, makine boyutu 18 size (en büyük boy çapı 55mm), roma rakamlı porselen kadran, (çalışıyor)
HAMPDEN WATCH COMPANY

hampden watch company cep saati 1906 yapımı, avcı kasa altın kaplamada yer yer aşınmalar meydana gelmiş, makine boyutu 12 size, makine taşlı fakat taş sayısı belirtilmemiş. makine üzerinde hampden saat şirketinin kullanmış olduğu isimlerden biri olan "general stark" kısaltması var, kardan porselen ve arap rakamlı. (çalışıyor)

american waltham watch company cep saati 1903 yapımı, açık kasa çelikten yapılmış, makine boyutu 18 size, porselen kadran arap rakamlı. (çalışıyor)

american waltham watch company cep saati 1883 veya 1886 yapımı iki farklı kaynakta iki farklı tarih var, çelik kasa, makine boyutu 18 size, porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)

american waltham watch company cep saati 1891 yapımı, altın kaplama avcı kasa, makine boyutu 18 size, porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)

elgin national watch company cep saati 1893 yapımı. altın kaplama avcı kasa, makine boyutu 18 size -17 taşlı, porselen kadran roma rakamlı (çalışıyor)

american waltham watch company cep saati 1877 yapımı. gümüş avcı kasa, makine boyutu 18 size, anahtarla kuruluyor ve kadrandan anahtarla ayarlanıyor. porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)
İLLİNOİS WACTH COMPANY

illinois wacth company cep saati 1907 yapımı. açık kasa, kasa üzerindeki altın kaplamanın neredeyse hepsi silinmiş, makine boyutu 18 size -15 taşlı, porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)
LANCASHİRE WATCH COMPANY

lancashire watch company cep saati 1901 yapımı. gümüş açık kasa, anahtarla kuruluyor ve kadrandan anahtarla ayarlanıyor. porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)
ROCKFORD WATCH COMPANY

rockford watch company cep saati 1904 yapımı. açık kasa, makine boyutu 18 size -17 taşlı, porselen kadran arap rakamlı. (çalışıyor)

elgin national watch company cep saati 1888 yapımı. altın dolgu avcı kasa, makine boyutu 6 size (42 mm), porselen karanı roma rakamlı, yelkovanı eksik. (çalışıyor)

elgin national watch company cep saati 1887 yapımı. gümüş avcı kasa, makine boyutu 18 size -11 taşlı, porselen kadranı roma rakamlı. (çalışıyor)

elgin national watch company cep saati 1890 yapımı. açık kasa, makine boyutu 18 size- 7 taşlı, porselen kadran roma rakamlı. saat çalışmıyor yedek parça niyetine elimde tutuyorum

elgin national watch company 1890 yapımı. açık kasa, makine boyutu 18 size -11taşlı, porselen kadran arap rakamlı. (çalışıyor)
DOXA CEP SAATİ

doxa markalı isviçre yapımı cep saati, 1910-1930 arası yapılmış olduğunu düşünüyorum herhangi bir kayda ulaşamadım internetten, açık kasa büyük boy- 55 mm, porselen kadran arap rakamlı. (çalışıyor)
LES BRENETS -OSMANLI PAZARI İÇİN CEP SAATİ

1890-1900 arası yapılmış bir saat olabilir. bu gümüş saat bana babaannem tarafından verildi

OSMANLI PORSELEN CEP SAATİ KADRANI

sanat tarihi hocam, Sayın Gürçağların sitesinden aldığım bilgiyi aktarıyorum: Osmanlı mine cep saati kadranı, Sultan V.Mehmed Reşad tuğralı, tuğrayı çeken hattat Selim Efendi, tarih H.1327/M.1912, 4.3cm çapındadır.
SOVYET YAPIMI CEP SAATİ

sovyet yapımı cep saati. babaannemden aldığım dedeme ait ikinci saatte bu saat:) ama bozuk, çalışmıyor. ben de alınca biraz kurcalamıştım. ama görüntüsü güzel bi saat. 1950-1980 arası yapılmış olabilir.
WESTEND WATCH COMPANY

westend watch company kol saati tahmini olarak 1930'lu 1940'lı yıllarda üretilmiş olabilir. art deco kasa altın kaplama.
işte tüm saatlerim bu kadar (ikisi tamide olduğu için fotoğrafları yok). oldukça uzun oldu umarım vaktinizi harcamanıza değer ve beğenirsiniz. beni de bilmediğim konularda bilgilendirisiniz. açıklamalar öyle çok uzun ve bilgilendirici olmadı. ama emin ki eksikleri siz tamamlarsınız. burda, forumda öğreneceğim çok şey var:)