TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Cep Saati Koleksiyonum Elgin Waltham Hampden Rockford Doxa

Antika Saatler ve Cep Saatleri Üzerine Paylaşımlar

Cep Saati Koleksiyonum Elgin Waltham Hampden Rockford Doxa

Mesaj trenton » 20 May 2010, 03:23

Ortaokul yıllarında başladı saatlere karşı ilgim ve 8. sınıfta babaannemden aldığımın dedemin saatleriyle daha da arttı. lise yıllarımda babamında katkılarıyla ve ucuz oldukları için sovyet yapımı pek çok saat aldım. aslında, biraz o yıllardaki çahilliğimden olacak gördüğüm her saati alırdım :) hala çok bilgim yok bu konularda. sovyet yapımı cep saatlerim çoktan satıldı şimdi onların yerine gelenleri sizinle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istedim :)
her fotoğraf dizisinin altında o saate ait bilgileri de yazdım. fakat bir kol saatim (ingraham- amerikan yapımı-1940'lar) ve nick'ime de esin kaynağı olan ilk aldığım amerikan yapımı saatim (trenton watch company-1908 öncesi, çünkü 1908 de trenton saat şirketi ingersoll şirketine satılıyor ve ismi ingersoll- trenton oluyor) şu an bakımda olduklarından fotoğraflarını koyamadım. kıymetli vakitinizi ayırıp değerli fikirlerinizi ve bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)

Saygılarımla,

Ferhat

ELGİN NATİONAL WATCH COMPANY

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

elgin national watch company cep saati 1904 yapımı, avcı kasa altın kaplama, makine boyutu 12 size(orta boy)- 7 taşlı, porselen kadran arap rakamlı. saatin yanında yine o yılara ait olduğunu düşündüğüm zinciri ve zincirin ucunda altın kaplama bir cep çakısı var. (çalışıyor)

AMERİCAN WALTHAM WATCH COMPANY

Resim
Resim
Resim
Resim

american waltham watch company cep saati 1892 yapımı, avcı kasa altın kaplamada yer yer aşınmalar meydana gelmiş, makine boyutu 18 size (en büyük boy çapı 55mm), roma rakamlı porselen kadran, (çalışıyor)

HAMPDEN WATCH COMPANY

Resim
Resim
Resim
Resim

hampden watch company cep saati 1906 yapımı, avcı kasa altın kaplamada yer yer aşınmalar meydana gelmiş, makine boyutu 12 size, makine taşlı fakat taş sayısı belirtilmemiş. makine üzerinde hampden saat şirketinin kullanmış olduğu isimlerden biri olan "general stark" kısaltması var, kardan porselen ve arap rakamlı. (çalışıyor)

Resim
Resim
Resim

american waltham watch company cep saati 1903 yapımı, açık kasa çelikten yapılmış, makine boyutu 18 size, porselen kadran arap rakamlı. (çalışıyor)

Resim
Resim
Resim

american waltham watch company cep saati 1883 veya 1886 yapımı iki farklı kaynakta iki farklı tarih var, çelik kasa, makine boyutu 18 size, porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)

Resim
Resim
Resim
Resim

american waltham watch company cep saati 1891 yapımı, altın kaplama avcı kasa, makine boyutu 18 size, porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)

Resim
Resim
Resim
Resim

elgin national watch company cep saati 1893 yapımı. altın kaplama avcı kasa, makine boyutu 18 size -17 taşlı, porselen kadran roma rakamlı (çalışıyor)

Resim
Resim
Resim
Resim

american waltham watch company cep saati 1877 yapımı. gümüş avcı kasa, makine boyutu 18 size, anahtarla kuruluyor ve kadrandan anahtarla ayarlanıyor. porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)

İLLİNOİS WACTH COMPANY

Resim
Resim
Resim

illinois wacth company cep saati 1907 yapımı. açık kasa, kasa üzerindeki altın kaplamanın neredeyse hepsi silinmiş, makine boyutu 18 size -15 taşlı, porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)

LANCASHİRE WATCH COMPANY

Resim
Resim
Resim

lancashire watch company cep saati 1901 yapımı. gümüş açık kasa, anahtarla kuruluyor ve kadrandan anahtarla ayarlanıyor. porselen kadran roma rakamlı. (çalışıyor)

ROCKFORD WATCH COMPANY

Resim
Resim
Resim

rockford watch company cep saati 1904 yapımı. açık kasa, makine boyutu 18 size -17 taşlı, porselen kadran arap rakamlı. (çalışıyor)

Resim
Resim
Resim
Resim

elgin national watch company cep saati 1888 yapımı. altın dolgu avcı kasa, makine boyutu 6 size (42 mm), porselen karanı roma rakamlı, yelkovanı eksik. (çalışıyor)

Resim
Resim
Resim
Resim

elgin national watch company cep saati 1887 yapımı. gümüş avcı kasa, makine boyutu 18 size -11 taşlı, porselen kadranı roma rakamlı. (çalışıyor)

Resim
Resim
Resim

elgin national watch company cep saati 1890 yapımı. açık kasa, makine boyutu 18 size- 7 taşlı, porselen kadran roma rakamlı. saat çalışmıyor yedek parça niyetine elimde tutuyorum :D

Resim
Resim
Resim

elgin national watch company 1890 yapımı. açık kasa, makine boyutu 18 size -11taşlı, porselen kadran arap rakamlı. (çalışıyor)

DOXA CEP SAATİ

Resim
Resim
Resim
Resim

doxa markalı isviçre yapımı cep saati, 1910-1930 arası yapılmış olduğunu düşünüyorum herhangi bir kayda ulaşamadım internetten, açık kasa büyük boy- 55 mm, porselen kadran arap rakamlı. (çalışıyor)

LES BRENETS -OSMANLI PAZARI İÇİN CEP SAATİ

Resim
Resim
Resim
Resim

1890-1900 arası yapılmış bir saat olabilir. bu gümüş saat bana babaannem tarafından verildi :) eee tabii o yıllarda birazda meraklı olduğumdan saat biraz kurcalandı :D kadrandaki atıklar benim yüzümden oldu ama saatin makinesi hiç dokunmadım, neyse ki :lol: ufak bir tamirden sonra mükemmel çalışmaya başladı. tüm eksiklerine ve kötü görüntüsüne rağmen manevi değeri oldukça yüksek benim için :)

OSMANLI PORSELEN CEP SAATİ KADRANI

Resim

sanat tarihi hocam, Sayın Gürçağların sitesinden aldığım bilgiyi aktarıyorum: Osmanlı mine cep saati kadranı, Sultan V.Mehmed Reşad tuğralı, tuğrayı çeken hattat Selim Efendi, tarih H.1327/M.1912, 4.3cm çapındadır.

SOVYET YAPIMI CEP SAATİ

Resim
Resim
Resim

sovyet yapımı cep saati. babaannemden aldığım dedeme ait ikinci saatte bu saat:) ama bozuk, çalışmıyor. ben de alınca biraz kurcalamıştım. ama görüntüsü güzel bi saat. 1950-1980 arası yapılmış olabilir.

WESTEND WATCH COMPANY

Resim
Resim

westend watch company kol saati tahmini olarak 1930'lu 1940'lı yıllarda üretilmiş olabilir. art deco kasa altın kaplama.

işte tüm saatlerim bu kadar (ikisi tamide olduğu için fotoğrafları yok). oldukça uzun oldu umarım vaktinizi harcamanıza değer ve beğenirsiniz. beni de bilmediğim konularda bilgilendirisiniz. açıklamalar öyle çok uzun ve bilgilendirici olmadı. ama emin ki eksikleri siz tamamlarsınız. burda, forumda öğreneceğim çok şey var:)
İrkilmez Ata çocuğu irkilmez:
Zapt edilmez, Atam, zapt edilmez
Biz varken senin hisarının burçları:
Bakışlarımız kılıç uçları,
Bekliyoruz devrimini biz.
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Re: Cep Saati Koleksiyonum

Mesaj Clk » 20 May 2010, 08:17

Resimler cok büyük oldugu icin, bir cogunda sadece yarisi görülüyor. Download'ta sorun var galiba. Kimse yorum yapmaz ise neden bu olabilir. Altin kaplama Elgin ve Waltham'i görebildim sadece. Bu saatleri diger saatleriniz icin referans alirsak, muhtesem bir koleksiyonun oldugunu düsünüyorum. Aciklamalardan anladigim kadari ile IWC yok aralarinda. Özellikle Avrupada IWC cep saatlerine yogun bir ilgi var. IWC koleksiyona hem renk hem de deger katacaktir. Bir sonra ki adim olarak düsünülebilir.
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 20 May 2010, 09:36

Ben fotoğrafları görebildim 1 tanesi hariç.Güzel bir koleksiyon.Özellikle genç yaşlarda cep saatine meraklı olmak herkese farklı geliyordur herhalde :) Tek kol saatin mi var bunu merak ettim.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj trenton » 20 May 2010, 10:54

clk yazdı:Resimler cok büyük oldugu icin, bir cogunda sadece yarisi görülüyor. Download'ta sorun var galiba. Kimse yorum yapmaz ise neden bu olabilir. Altin kaplama Elgin ve Waltham'i görebildim sadece. Bu saatleri diger saatleriniz icin referans alirsak, muhtesem bir koleksiyonun oldugunu düsünüyorum. Aciklamalardan anladigim kadari ile IWC yok aralarinda. Özellikle Avrupada IWC cep saatlerine yogun bir ilgi var. IWC koleksiyona hem renk hem de deger katacaktir. Bir sonra ki adim olarak düsünülebilir.

sitede anlatılan şekilde yükledim resimleri bir sorun çıkacanığı düşünmemiştim :?: iwc gibi avrupa yapımı saatleri şimdilik koleksiyonuma dahil etmek istemiyordum, sadece amerikan saatlerine odaklanmış durumdayım :) nedense beni çeken garip ve güzel bir cazibeleri var :D zaten amerkan saat endüstrisi 160 sene gibi kısa bir tarihe sahip (tamamen, her parçasıyla amerikan yapımı saatler) yani fazla eski bir geçmişi olmadığı için gün gelecek belki bi noktada tıkanıp kalacak o zaman avrupa yapımı saatlere yönelebilirim. zaten arada dayanamayıp bir iki tane aldım avrupa yapımı saat. tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. eğer uygun fiyata bir iwc bulursam kaçırmam, alırım.
saygılarımla
Ferhat
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj trenton » 20 May 2010, 11:03

Frax1 yazdı:Ben fotoğrafları görebildim 1 tanesi hariç.Güzel bir koleksiyon.Özellikle genç yaşlarda cep saatine meraklı olmak herkese farklı geliyordur herhalde :) Tek kol saatin mi var bunu merak ettim.

beğenmenize sevindim. evet, herkese oldukça farklı geliyor; genelde arkadaşlarım bol bol dalga geçerler benimle bu durumdan dolayı :lol: iki tane kol saatim var fakat biri tamirde gelmesini bekliyorum. cep saatleri konusunda çok bilgili olduğum söylenemez, kol saatlerinde durumum daha da vahim :D zaten o kol saatlerini de kullanım amaçlı aldım :) koleksiyona döner mi bilmiyorum :)
saygılarımla,
Ferhat
Çökmeyeceğiz diz...
Kullanıcı avatarı
trenton

Mesaj gurcaglar » 20 May 2010, 12:14

Sevgili Ferhat,

Gönülden tebrikler. Amerikan yapımı cep saatlerine olan merakın takdire şayan. Ben vaktiyle daha çok alamadığıma üzülüyorum, ama bunda ülkemizde Amerikan saatlerinin popüler olmamasının payı büyük. Oysa ABD'de 1850'den hemen sonra muhteşem bir hızla ilerleyen saat endüstrisi ortaya çıkıyor ve orta sınıflarla gelir düzeyi daha da altta olan emekçi sınıfların eskiden hayatlarından göremeyecekleri bir nesne olan saati satın alabilmelerine yol açan kitle üretimini gerçekleştiriyor, böylece saat üreten fabrikalar kuruluyor eğer ABD'de bu üretim felsefesi olmasaydı İsviçre'nin kendini beğenmiş üreticileri de fabrikalaşmaya çok daha geç bir dönemde geçeceklerdi, ancak rekabet üretimi oranını arttırdı, makinalaşmayı hızlandırdı, biliyor musun bu dönemde Amerikan kalibre ve marka adlarını taklit eden isviçre yapımı ancak kalite olarak çok aşağı pek çok saat yapılıp Amerikan pazarına yollanmıştı. Amerikan saat endüstrisi gerçekten mükemmel saatler üretti Waltham'ın Hamilton'ın Hampden'ın rail road sınıfı saatleri döneminin en ileri ve hassas kronometre seviyesinde saatleridir mesela. Ancak resimleri ben de göremedim ne yazık ki.
Yeniden denersen çok iyi olur.
İyi günler,
A.G.
Önyargıları yıkmak kaleleri yıkmaktan zordur...
Kullanıcı avatarı
gurcaglar

Mesaj Frax » 20 May 2010, 14:26

Ben bir soru sorayım.Kalite olarak Amerikan saatleri iyi dediniz peki bu saatlerin o dönemki fiyatları İsviçre'den yukarı mıydı bunun hakkında bilginiz var mı sayın gurcaglar? Yani Amerika İsviçre'den önde miydi? böyle de denilebilir.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Bond » 20 May 2010, 15:40

İnanılmaz modeller toplamışsın Trenton, tebrik ederim. Açıklamalar ve fotolar için teşekkür ederim, emek verip çok sayıda fotoğraf yüklemişsin. Resimler 800x600 olarak yüklenmiş uygun şekilde ve bende tüm resimler sorunsuz olarak görüntüleniyor, diğer arkadaşlardaki sorunun sebebini anlayamadım, belki aynı mesaj içeriğinde çok sayıda olması sorun olmuş olabilir. Sorun devam ederse bir çözüm buluruz.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Sonraki

Dön TSF Antika Saatler & Cep Saatleri - Vintage & Pocket Watches

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners