TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Saat Mekanizmaları ve Teknik Bilgiler Konusunda Paylaşım Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Mekanizmaları Bölümünde Birçok Mekanizma Üreticisi Firmanın Model, Kalbre ve Makine Verilerine Detaylı Fotoğrafları ile Ulaşabilirsiniz. Ayrıca Saatlerde Kullanılan Teknolojileri Açıklayan Detaylı Bilgilendirme Konularını Okuyabilirsiniz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: ETA 2824 Mekanizma Bilgi ve Grade Opsiyonları

Mesaj Heesh » 07 Kas 2015, 22:17

Anlamadım. Gibi :)
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj Heesh » 08 Kas 2015, 14:05

Brera yazdı:
Heesh yazdı:Bu arada in house bir saat konumunda oluyor demek ki ve sistem 51 saniye durmuyor atomik saate ayar Nasıl yaptın :)

Karşılıklı saniyeleri ölçerek yapabilirsiniz. Çok zor bir uygulama değil. Japon mekanizmalı saatimde de hacking olmadığı için uzun süredir bu tür saatlerde bunu yapıyorum. Tutarlı oluyor, oynayabileceği maksimum 0,5-1 saniyedir o da önemli değil zaten.

Ben atomik saate göre ayarlıyorum da saniye önde gittiği için onu tam ayarlayamıyorum var mı bir yolu ?
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj eyimen » 08 Kas 2015, 14:11

Heesh yazdı:
Brera yazdı:
Heesh yazdı:Bu arada in house bir saat konumunda oluyor demek ki ve sistem 51 saniye durmuyor atomik saate ayar Nasıl yaptın :)

Karşılıklı saniyeleri ölçerek yapabilirsiniz. Çok zor bir uygulama değil. Japon mekanizmalı saatimde de hacking olmadığı için uzun süredir bu tür saatlerde bunu yapıyorum. Tutarlı oluyor, oynayabileceği maksimum 0,5-1 saniyedir o da önemli değil zaten.

Ben atomik saate göre ayarlıyorum da saniye önde gittiği için onu tam ayarlayamıyorum var mı bir yolu ?

Aradaki saniye farkina bakin diyor kisaca. Ornegin ilk baktiginizda 20 sn'mi onde, bir sonraki gun ayni saatte bakin 25 sn onde ise, bir gun icerisinde saatiniz 5 sn ileri gitmis demektir.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj Heesh » 08 Kas 2015, 15:12

Onu anladım eymen hocam hani belki dedim saniyeleri eşitleme yolu bulmuştur arkadaş :)
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj Okanito » 08 Kas 2015, 18:47

Heesh yazdı:Onu anladım eymen hocam hani belki dedim saniyeleri eşitleme yolu bulmuştur arkadaş :)

7S36-C mekanizmasında akrep ile yelkovanı geriye sararsanız saniye kolu da olduğu yerde duruyor ya da geriye gidiyor ama bu bir özellik değil dişlileri zorlama. Geriye harekette optimum ayarı tutunca saat yönünün tersinde ilerliyor saniye kolu ama zararlı olduğunu düşünüyorum.
IG: mrokanito
"Do better if possible, and that is always possible."
Kullanıcı avatarı
Okanito

Mesaj Heesh » 09 Kas 2015, 19:07

DokunmAya gerek yok o zaman
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj boolat » 08 Oca 2016, 02:49

merhaba, cok güzel konu...
anladığıma göre saat almadan önce mekanizma eta 2824 olması daha sağlıklı oluyor... peki bu 2824-2 ile arada fark nedir? birde uygun fiyata hangi markaya bakmak gerekiyor eta 2824 lü mekanizma olanlar? teşekkürler
Kullanıcı avatarı
boolat

Mesaj eyimen » 08 Oca 2016, 11:39

boolat yazdı:merhaba, cok güzel konu...
anladığıma göre saat almadan önce mekanizma eta 2824 olması daha sağlıklı oluyor... peki bu 2824-2 ile arada fark nedir? birde uygun fiyata hangi markaya bakmak gerekiyor eta 2824 lü mekanizma olanlar? teşekkürler

2824-2, 2824'un guncel versiyonu. Zaten su an uretilen 2824-2, eski mekanizmali yeni saat bulamazsiniz kisaca.
ETA 2824 kullanan o kadar cok marka var ki :D En bilinen ve kanimca uygun fiyatlilari Tissot, Hamilton, Longines..
Kullanıcı avatarı
eyimen

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Mekanizmaları & Teknik Bilgiler - Movements & Technical Info

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 44 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners