TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2000 Lira Bütçeye Uygun Saat Önerisi

Mesaj fecstasy » 10 Nis 2011, 23:59

clk yazdı:Damadimiz kac yasinda? Tarzi nedir? Aslinda Razz bu sorularin hepsini farkli bir yöntem ile sormus ama cevap alamamis.

Longines Legend Diver hem klasik hem sportif hem de takim elbise ile takilabilecek bir saat. Türkiye'de halen satista olan varmidir bilmiyorum ama bu saat Mesh bilezik ile de mükemmel uyum sagliyor. Ancak bahsettigim kombinasyon tamamen zevk meselesi. Bu saat ismi gibi bir efsane ve nakit alimda Türkiye yada Avrupa'dan 3000 TL altina almak mümkün.

Daha sade bir model düsünülüyor ise Frederique Constant Vision yine elbise saatidir ve mekanizmasi gibi kalitesi de gayet tatmin edicidir.

Yine Tudor firmasinin taleplerinizi karsilayacak bir cok modeli var. Tudor Rolex markasidir ve kaliteleri cok yüksektir. Fiyat olarak 1700 Euro civarina (Liste fiyati) Tudor Hydronaut II - Chronosuz düz modeli alinabilir ki bir dönemler pesinde kostugum bir saatti ama yine Rolex agir basti benim icin :D

Kisacasi esinizin begenilerini biraz daha bariz bir sekilde ortaya koyabilirseniz yardimci olmak daha kolay olacaktir.

damat 32 yaşında; her zaman olmasa da arasıra takım elbise ve klasik giyinen bir mühendis; dolayısıyla klasik/spor arası birşey daha içime sinecek; ayda yılda bir taksın istemem; kaansın tissot önerisine bayıldım; sadece roma rakamları ve kronometre takıldı kafama; tek saati olan swiss army'de de kronometre yok; hem klasik hem de kronometreli şık birşey mi daha hoş olur sizce? size hangisinden alınsa daha çok beğenirdiniz diyeyim ya da? (kronometre konusunda ne ister çok kestiremediğimden kamuoyu yoklaması yapıyorum yakın arkadaşları arasında :S)
-yaşamın adaletine inancı var-
Kullanıcı avatarı
fecstasy

Mesaj fecstasy » 11 Nis 2011, 00:02

beyler sanırım yine dağıldım ama 1 pilli bir de otomatik saat soracağım size; kriterleri daraltamadım gitti :(
tissotun saatlerini hakikaten çok zarif buldum

http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=28599&product=Tissot
http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=30210&product=Tissot-T035.439.11.031.00
Kullanıcı avatarı
fecstasy

Mesaj fecstasy » 11 Nis 2011, 00:05

arkadaşlar forumu kurcaladıkça yılların deneyimiyle yapılan yorumlar bir miktar kafamı karıştırdı; pilli ile kinetik arasında dağıldım; kinetikleri takmadığında ve saat durduğunda yeniden takarsa ayarlaması gerekir mi? -çok acemiyim çok :(:(-
Kullanıcı avatarı
fecstasy

Mesaj fecstasy » 11 Nis 2011, 00:12

herojd11 yazdı:punk o zaman yapılmışını göstereyim hem sana hem de hanımefendi'nin eşine seçenek olsun :)

Resim

kadranın yerleşimi cidden çok efektif; longineste de vardı buna benzer; göstergelerin konumu bence çok ideal görünüyor ama fiyatını bulamadım; pırlantta satılıyormuş galiba sadece;

bir de lafı açılmışken; saatte cidden %20-30 indirimler oluyor mu? pırlantta pazarlık yapabileceğimi düşünemedim birden çok kibirli adamlar :(
Kullanıcı avatarı
fecstasy

Mesaj Frax » 11 Nis 2011, 00:49

Kinetik saat olarak biz Seiko'nun Kinetic serisi modellerini tanımlamıştık, çünkü siz otomatik saat istemiyorum demiştiniz, sanıyorum burada bir yanlış anlaşılma olmuş :)

Seiko Kinetik: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=1902#axzz1J9tuXozO

Otomatik saatlerin ortalama olarak 40 saat kullanım süresi var, bu süre boyunca takılmadığında duracağı için her seferinde yeniden ayar yapmak gerekiyor ama bu üşenilecek kadar büyük bir mesele değil, hele ki günlük takılan bir saat için ihtiyaç bile değil :)

Bence tercihinizi otomatik saatlerden yana yapın sonuçta en azından 1000 TL para vereceksiniz bu para pilli saat için çok fazla.

Kronograf kullanışsız bir özellik, saate görsel olarak spor bir hava kattığından dolayı tercih ediliyor genellikle.

Tissot konusuna gelirsek PRC 200 gayet mantıklı ama diğer saat için ben aynı şeyleri düşünmüyorum.

Bütçeniz itibariyle size en uygun marka -eğer otomatik tercih edecekseniz- Oris. Pırlant konusunda ise şu ana kadar şikayetçi olan olmadı bu forumda, Konyalı Saat konusunda yorum yapmıyorum :)

Şu bağlantıdaki saatlere göz atınız:

http://www.e-pirlant.com/catinfo.asp?offset=4&cid=&src=&mrk=2&grp=&cmp=&brw=&kactane=60&stock=&typ=&order=&direction=

Kolay gelsin. :)
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj asymptote » 11 Nis 2011, 00:51

Saatin pirlanttaki fiyatı 1852 TL. Pazarlık her saatçide olur:)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj herofb » 11 Nis 2011, 08:14

evet pırlant'ta yaklaşık %25 civarı pazarlık yapılabiliyor fakat nakit ödeme indirim konusunda elinizi güçlendirebilir hele bir de saat vitrindeyse
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj fecstasy » 11 Nis 2011, 09:06

Frax1 yazdı:Kinetik saat olarak biz Seiko'nun Kinetic serisi modellerini tanımlamıştık, çünkü siz otomatik saat istemiyorum demiştiniz, sanıyorum burada bir yanlış anlaşılma olmuş :)

Seiko Kinetik: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=49&t=1902#axzz1J9tuXozO

Otomatik saatlerin ortalama olarak 40 saat kullanım süresi var, bu süre boyunca takılmadığında duracağı için her seferinde yeniden ayar yapmak gerekiyor ama bu üşenilecek kadar büyük bir mesele değil, hele ki günlük takılan bir saat için ihtiyaç bile değil :)

Bence tercihinizi otomatik saatlerden yana yapın sonuçta en azından 1000 TL para vereceksiniz bu para pilli saat için çok fazla.

Kolay gelsin. :)

Frax evet baştan bir yanlış anlama oldu ama uyarılarınızla pilli modellere o kadar para vermenin çok akıllıca olmadıını anladım;
bugüne dek tissot seiko ve oris'ten birkaç model önerdiniz ve cidden şık saatlerdi; herkese çook teşekkürler;
marka prestiji ve satış sonrası olarak hangisi daha iyidir?
bir de şunu soracağım; kimse henüz longines önermedi; ben de müdürümün longines kullanışından mıdır nedir çok havalı bulmuştum longinesleri; bir sebebi var mı pek önerilmeyişinin? :lol:
Kullanıcı avatarı
fecstasy

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners