TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

400-500 TL'ye Kaliteli Bir Saat Alınabilir mi?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 400-500 TL'ye Kaliteli Bir Saat Alınabilir mi?

Mesaj bizantolog » 26 Ara 2009, 14:04

canayaz yazdı:Öncelikle zaman ayırıp cevap veren herekese çok teşekkür ederim. Anlıyacağınız üzere sadece amatör bir saat kullanıcısıyım.
Tissot kelimesini duyunca biraz canım sıkılıyor. 2003 yılında aldığım TISSOT TXL SEVEN T60.1.588.51 model saatimin geçen yıl pil değişimini sıradan bir yerde yaptırdıktan sonra içine su kaçmasıyla saatim pert oldu. Saatçi, eskiyen kapak contasını değiştirmediği için. Yoksa Tissot markasına karşı ayrı bir sempatim var her zaman.
Forumda okuduğum kadarıyla daha çok otomatik saatler tercih ediliyor gibi geldi bana. Ben Tissot'u yaklaşık 40% iskonto ile o zaman bayilik yapan bir arkadaştan temin etmiştim. O yüzden şu an liste fiyatı 1000 TL olan bir saati yaklaşık 500-600 TL'ye alabilirmem gerekiyor diye düşünüyorum. Ancak arkadaşın bayiliği bırakması benim açımdan pek iyi olmadı.
Tissot Heritage ve Tissot Le Locle modelleri tasarım olarak çok hoşuma gidiyor. Ancak fiyat segmentleri çok yüksek.

Çok ucuz ve insana güven veren otomatik saatler de var. Pilli saatlere karşı değilim, senelerce kullandım, ancak mekanik saatlerin ayrı bir havası vardır, canlıdır onlar adeta. Bir kere mekanik bir saatin cazibesine kapıldınız mı zamanın tatlı sularından yüzmeye başlarsınız. Sadece saatin kendisi ile değil arkasındaki felsefe de işin içine girer çünkü. Mekanik saat bir kültürdür, salt mekanizmaya da indirgenenez. Tarih, felsefe ve bilimin el ele verdiği sanat eserleridir bunlar, hangi zaviyeden baktığınıza bağlı.

Manevi babamın -hakkını ödeyemem- oğluma hediye ettiği Seiko 5 mesela, her tanıdığıma öneriyorum, bence mükemmel bir saat. Hiçbir eksiği yok. Şurası şöye olabilirdi, burası böyle olabilirdi filan denilebilir ancak dediğim gibi mekanik bir saat olarak insana verdiği duygu bambaşka. 9 Yaşındaki oğlum ile bu saate hayranız! Düşünün aramızda seneler var, kültür ve yaşanmışlık farkı var, ancak rotorun dönüşü, kadrandaki sayılar, saniye iğnesinin pıtır pıtır ilerleyişi en pahalı saatlerde de temelde aynıdır zaten.

Orient var ayrıca yukarıda da bir arkadaş önermiş zaten. Onlar da şahane saatlerdir.

[Zaten aradan biraz zaman geçsin, gönül gözünüz de açılacak ve kendi saatinizi aramaya başlayacaksınız. Bunu bir kehanet olarak bir yere not edin. ;) ]
Kullanıcı avatarı
bizantolog

Mesaj yeşilevlerdeki » 26 Ara 2009, 14:39

Biraz araştırma ve sabır. Bunlar sayesinde ucuza kaliteli saaat bulabilirsiniz. Ben bulduğumu düşünüyorum iki tane. Her hafta sonu saatçilere uğramaya çalışıyorum. Fiyatlarına bakıyorum kolumda deniyorum falan filan. Bunların sayesinde iki tane saat aldım. İkisi de kaliteli 300 ve 350 tl ye aldım. Şimdi de sigarayı bıraktım ve her gün sigara parasını biriktiriyorum. Ne için tabiki Mido All Dial için. Bakalım dört beş ay içinde parasını biriktiririm diye düşünüyorum.

Mesaj TimeKeeper » 26 Ara 2009, 17:55

Sayın yeşilevlerdeki hangi saatleri aldınız merak ettim, belki bize de uygun düşer :)
Tell me what your watch is, I'll tell you who you are..
Kullanıcı avatarı
TimeKeeper

Mesaj yeşilevlerdeki » 26 Ara 2009, 20:23

Saatlerin biri hamilton. Alışverişsaati diye bir siteden aldım %70 indirimle 350 tl ye..Diğeri oscar marka bir saat.. Pırlant tan aldım oda 300 tl. İkisindende memnunum. ikiside otomatik mekanizma ve eta makinaları var..Oscar saatler hakkında bir kaç şey
http://www.oscarnewyork.com/olgun.html bu linkteki saatlere bakın isterseniz kurmalı ve otomatik saatler var ayrıca site ana sayfasında mağazalar hakkında da bilgiler mevcut..
Ayrıca @bizantolog unda söylediği orient saatlerde kesinlikle bakın..Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
yeşilevlerdeki

Mesaj TimeKeeper » 27 Ara 2009, 00:44

bizantolog yazdı:
canayaz yazdı:Öncelikle zaman ayırıp cevap veren herekese çok teşekkür ederim. Anlıyacağınız üzere sadece amatör bir saat kullanıcısıyım.
Tissot kelimesini duyunca biraz canım sıkılıyor. 2003 yılında aldığım TISSOT TXL SEVEN T60.1.588.51 model saatimin geçen yıl pil değişimini sıradan bir yerde yaptırdıktan sonra içine su kaçmasıyla saatim pert oldu. Saatçi, eskiyen kapak contasını değiştirmediği için. Yoksa Tissot markasına karşı ayrı bir sempatim var her zaman.
Forumda okuduğum kadarıyla daha çok otomatik saatler tercih ediliyor gibi geldi bana. Ben Tissot'u yaklaşık 40% iskonto ile o zaman bayilik yapan bir arkadaştan temin etmiştim. O yüzden şu an liste fiyatı 1000 TL olan bir saati yaklaşık 500-600 TL'ye alabilirmem gerekiyor diye düşünüyorum. Ancak arkadaşın bayiliği bırakması benim açımdan pek iyi olmadı.
Tissot Heritage ve Tissot Le Locle modelleri tasarım olarak çok hoşuma gidiyor. Ancak fiyat segmentleri çok yüksek.

Çok ucuz ve insana güven veren otomatik saatler de var. Pilli saatlere karşı değilim, senelerce kullandım, ancak mekanik saatlerin ayrı bir havası vardır, canlıdır onlar adeta. Bir kere mekanik bir saatin cazibesine kapıldınız mı zamanın tatlı sularından yüzmeye başlarsınız. Sadece saatin kendisi ile değil arkasındaki felsefe de işin içine girer çünkü. Mekanik saat bir kültürdür, salt mekanizmaya da indirgenenez. Tarih, felsefe ve bilimin el ele verdiği sanat eserleridir bunlar, hangi zaviyeden baktığınıza bağlı.

Manevi babamın -hakkını ödeyemem- oğluma hediye ettiği Seiko 5 mesela, her tanıdığıma öneriyorum, bence mükemmel bir saat. Hiçbir eksiği yok. Şurası şöye olabilirdi, burası böyle olabilirdi filan denilebilir ancak dediğim gibi mekanik bir saat olarak insana verdiği duygu bambaşka. 9 Yaşındaki oğlum ile bu saate hayranız! Düşünün aramızda seneler var, kültür ve yaşanmışlık farkı var, ancak rotorun dönüşü, kadrandaki sayılar, saniye iğnesinin pıtır pıtır ilerleyişi en pahalı saatlerde de temelde aynıdır zaten.

Orient var ayrıca yukarıda da bir arkadaş önermiş zaten. Onlar da şahane saatlerdir.

[Zaten aradan biraz zaman geçsin, gönül gözünüz de açılacak ve kendi saatinizi aramaya başlayacaksınız. Bunu bir kehanet olarak bir yere not edin. ;) ]

Bu yazıdan sonra bir Seiko 5 alasım geldi. GG'dekler orjinal midir, 120 tl civarı satılıyorlar.
Tell me what your watch is, I'll tell you who you are..
Kullanıcı avatarı
TimeKeeper

Mesaj nickynick » 27 Ara 2009, 00:54

Ben de Seiko 5 istiyorum :)
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Bond » 27 Ara 2009, 01:12

Bende Seiko Panda 6138-8020 alacağım bir tane, çok tatlı saat. Beyaz dikişli deri kayışla çok iyi duruyor. Az bulunan bir vintage olduğu için aralarda çıkıyor, takipteyim temizi için.

Bizantolog'un kelamı çok kuvvetli öyle yazarsa almak istersin tabii Nicky.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj canayaz » 28 Ara 2009, 15:07

hepinize önerileriniz için ayrı ayrı teşekkürler.
rahmetli babam da seiko 5 kullanırdı. seiko 5 her erkeğin gardırobunda olması gereken bir saat. bunu Sn. Bizantolog söyedi diye söylemiyorum. gönülden söylüyorum.
araştırmaya devam edeceğim.
Kullanıcı avatarı
canayaz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 76 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners