Sırf muziplik olsun diye yabancı bir forumdan alıntı yaptığım cümle üzerine madem bu kadar derin bir marka ve sektör analizi yapıldı ben de birkaç laf edeyim.
Öncelikle meselenin ulaşılamayan ciğer benzetmesiyle açıklanmaya çalışılmasını gerçekçi bulmuyorum. Ulaşılamayan sadece Rolex midir? Ulaşamadığımız nice markalar var, en azından benim ulaşamadığım

Rolex, kim ne derse desin saat piyasasında hakim güç durumunda, tek başına neredeyse diğer tüm lüks saatler kadar satıyor. Bu kadar yaygın olması belki de birçokları tarafından sevilmemesinin en önemli nedenidir. Bu birçokları arasında markaya ulaşabilenler de azımsanmayacak kadar fazladır diye düşünüyorum. Windows işletim sistemi gibi Rolex, herkes sayar söver ama yine de en çok kullanılan odur. Pazara hakim olmuştur çünkü bir kere. Kimse bana Rolex in çeliği ve makinası iyi, saatçilik tarihinde birçok yeniliğin sahibi vs sebeplerden dolayı tüketiciden itibar gördüğünü söylemesin. Bu markayı alanların yüzde kaçı Rolexi diğer markalardan farklı kılan ayırt edici özellikleri(teknik manada) biliyor sizce? Rolex alan kişi Rolex in ismini satın alıyor, bir anlamda prestij sahibi olacağına inanarak. Rolex in bana göre lüks saat pazarında dominant olmasını sağlayan etkenler önem sırasına göre pazarlamadaki başarısı, doğru fiyat politikası ve hiç değişmeyen kendine has çizgisidir.
Gelelim benim kişisel tercihime. Kaans ın söylediğinin aksine ben diyorum ki "if I could afford a Rolex watch, i wouldn't buy it, i would buy another luxury brand instead". Neden? Kurt Klaus usta diyor ki mekanizmadır esas olan. Usta haklı ama saatin tasarımı beni ikna etmiyorsa isterse quartz hassasiyetinde dünyanın en sağlam ve uzun ömürlü makinesine sahip olsun, o saati almam ben. Rolex in kasası çok hoş ama kadran tasarımları bana hep çok itici gelmiştir. Çok kimsenin bayıldığı Daytona örneğin, hayatta para verip almam

Beğendiklerim yok mu? Var tabi, Explorer ın bazı modelleri ve Milgauss. Birkaç tane IWC saatim olduktan sonra yanına bir tane Milgauss alabilirim, neden olmasın?

Forumda daha önce çokça tartışılan konuşulan bir meseleyi tekrar etmiş olduk, sözü uzattık, gürültü ettik.
Now, I am afraid Piranha is about to wake up

"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein