TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Eşim İçin 2000-2500 TL Bütçeli Erkek Saati Önerisi

Mesaj punk » 15 Nis 2011, 22:30

Üstteki Kaans'ın "Because i can not afford it..." söylemi bana PMWF'deki bir mottoyu hatırlattı: "I hate Rolex until I can afford for a Submariner." :D
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Clk » 15 Nis 2011, 23:25

Isteyin hepinizi Oscar'a abone yapayim :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 16 Nis 2011, 00:15

asymptote yazdı:Seriye devam.. Yabancı bir sitede bakın Rolex hakkında ne demişler:

I don't know how is in America,but in most European countries having Rolex is very often associated with some illegal activities, whether criminal or political...

Sen avrupayı bilirsin clk, durum böyle mi harbiden? Senin çevirdiğin yasadışı işler de var mı? :)

Simdi yazacagim seyler yine ortaligi karistirabilir ama kimse üzerine alinmasin genel olarak yaziyorum.

Kedi uzanamadigi cigere mindar dermis diye bir atasözü var. Rolex markasi cigere karsi gelen en iyi madde; yukarida ki cümleyi yazan tipte acliktan kemikleri sayilan kedi. Baska hicbirsey degil...

Geriye dönüp bir bakalim, Seiko Grand Seiko'yu üretti. Belkide üretilmis en iddiali saatlerden bir tanesi (mekanizma, hassasiyet v.s.) peki toplumun tepkisi ne oldu? "ne olursa olsun Seiko, bu kadar para verilmez" dendi. Peki bunun nedeni nedir? Imaj, prestij sahibi olmak. Herkesin aklinda bu kadar para veriyorsam marka olmali mantigi var. Bu yanlis birsey degil, sadece insanlarin kendi kendisine itiraf etmeye cekindigi bir nokta. Neden AP, Patek yada A.Lange & Söhne bu kadar özel sayiliyor? Az üretiliyor, erisilmesi güc ve koluna taktigin zaman pure prestige!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gelelim Rolex'e... Michael Jakson ile Rolex aynidir. Gözü ve kulagi olan herkes bilir, bilenlerin taniyanlarin da yarisi nefret eder. Bu cok normal cünkü nefret sevgiden gelir. Adamlar dünya saatcilik tarihinin gidisatini degistirmis, yeni bir ufuk acmis ve halen öncü görevini yürütmekte, halen yerden yere vuruluyor. Övülen sevilen Blancpain markasinin (markaya yada ürünlerine bir diyecegim yok) 18.000 CHF ile el degistirdigini biliyormusunuz? Toplam degeri 18.000 CHF olan bir firmanin tek bir saatine bugün 18.000 CHF verince mutlu olunuyor. Kimse bu firmanin neden 18.000 CHF gibi bakkal fiyatina satildigini sormuyor. Cünkü herkesin Rolex gibi güclü bir markanin karsinda tutunmaya calistigi tek nokta az bulunurluk...

Uzun lafin kisasi, bu muhtesem markalar!!!!!!!!!!! gercekten farkliliklara ve öncülüklere imza atmis olsalardi bugün Rolex'in üstlenmis oldugu sektörün amiral gemisi pozisyonunu üstlernirlerdi.

Illegal isler ile ilgili olarak aciklama basit. Edinmis oldugu is, pozisyon yada ticari kademede kendisine böyle bir maddi imkani yaratacagini hayal bile edemeyen kisi topu direkt illegal yollara atar. Bu sekilde kendi kendisine yalan söyleyerek kendi ticari basarisizligini bastirmis ve aslinda gözünün kaldigi ürünü kötülemis olur. En azindan kendisi öyle zanneder :D Fare'nin daga küsmesi hesabi.

Bilmem anlatabildim mi?
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 16 Nis 2011, 00:39

clk yazdı:yukarida ki cümleyi yazan tipte acliktan kemikleri sayilan kedi. Baska hicbirsey degil...

Bu kişi ben mi oluyorum, yabancı forumda yazan kişi mi? :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Kaans » 16 Nis 2011, 00:53

asymptote yazdı:
clk yazdı:yukarida ki cümleyi yazan tipte acliktan kemikleri sayilan kedi. Baska hicbirsey degil...

Yok üstadım... Hoş benim kemiklerim sayılmıyor ama... iyi ki burada hepimiz hoşgörülü ve şakadan anlayan insanlarız... (Değil mi ?) Ama ne yalan söyleyeyim, if i could afford a rolex watch, i would buy it... My expression was just a joke...

İyi akşamlar...
Hayata nicelik değil, pozitif nitelik kattığımızda yaşadığımız zaman değerlenir...
Kullanıcı avatarı
Kaans

Mesaj Clk » 16 Nis 2011, 08:18

asymptote yazdı:

Soruyu sorarken zaten cevabini biliyorsun :lol: ama ben yinede cevap vereyim.

Yabanci forumun yersiz öten horozu tabii ki ;)
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 16 Nis 2011, 12:07

Sırf muziplik olsun diye yabancı bir forumdan alıntı yaptığım cümle üzerine madem bu kadar derin bir marka ve sektör analizi yapıldı ben de birkaç laf edeyim.

Öncelikle meselenin ulaşılamayan ciğer benzetmesiyle açıklanmaya çalışılmasını gerçekçi bulmuyorum. Ulaşılamayan sadece Rolex midir? Ulaşamadığımız nice markalar var, en azından benim ulaşamadığım :) Rolex, kim ne derse desin saat piyasasında hakim güç durumunda, tek başına neredeyse diğer tüm lüks saatler kadar satıyor. Bu kadar yaygın olması belki de birçokları tarafından sevilmemesinin en önemli nedenidir. Bu birçokları arasında markaya ulaşabilenler de azımsanmayacak kadar fazladır diye düşünüyorum. Windows işletim sistemi gibi Rolex, herkes sayar söver ama yine de en çok kullanılan odur. Pazara hakim olmuştur çünkü bir kere. Kimse bana Rolex in çeliği ve makinası iyi, saatçilik tarihinde birçok yeniliğin sahibi vs sebeplerden dolayı tüketiciden itibar gördüğünü söylemesin. Bu markayı alanların yüzde kaçı Rolexi diğer markalardan farklı kılan ayırt edici özellikleri(teknik manada) biliyor sizce? Rolex alan kişi Rolex in ismini satın alıyor, bir anlamda prestij sahibi olacağına inanarak. Rolex in bana göre lüks saat pazarında dominant olmasını sağlayan etkenler önem sırasına göre pazarlamadaki başarısı, doğru fiyat politikası ve hiç değişmeyen kendine has çizgisidir.

Gelelim benim kişisel tercihime. Kaans ın söylediğinin aksine ben diyorum ki "if I could afford a Rolex watch, i wouldn't buy it, i would buy another luxury brand instead". Neden? Kurt Klaus usta diyor ki mekanizmadır esas olan. Usta haklı ama saatin tasarımı beni ikna etmiyorsa isterse quartz hassasiyetinde dünyanın en sağlam ve uzun ömürlü makinesine sahip olsun, o saati almam ben. Rolex in kasası çok hoş ama kadran tasarımları bana hep çok itici gelmiştir. Çok kimsenin bayıldığı Daytona örneğin, hayatta para verip almam :) Beğendiklerim yok mu? Var tabi, Explorer ın bazı modelleri ve Milgauss. Birkaç tane IWC saatim olduktan sonra yanına bir tane Milgauss alabilirim, neden olmasın? :)

Forumda daha önce çokça tartışılan konuşulan bir meseleyi tekrar etmiş olduk, sözü uzattık, gürültü ettik.
Now, I am afraid Piranha is about to wake up :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Frax » 16 Nis 2011, 12:12

Sizi Rolex Düşmanları başlığına yönlendirsem :) Bu konudaki mesajları da oraya taşıyalım daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum sayın clk :D

viewtopic.php?f=12&t=2908&p=31854#p31854
Kullanıcı avatarı
Frax

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 147 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners