TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Blancpain Super Trofeo

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Blancpain Super Trofeo

Mesaj drk » 01 Kas 2010, 21:15

Herkese merhabalar. Daha önce internetten gördüğüm bir saati geçen günlerde canlı inceleme fırsatı buldum. Sizlerden de bu saat hakkında fikirlerinizi yazmanızı rica ediyorum. Saat Blancpain Super Trofeo.

Resim

Sadece Lamborghini Gallardo araçlarla yapılan super trofeo yarışına özel 2009 yılında 300 adet limitli üretilmiş bir model. Güncel modellerden birinde ufak değişiklikler yapmak yerine tamamen farklı yepyeni bir tasarım geliştirmeyi seçmiş Blancpain. Saatin tasarımında motorsporlarının etkisini bolca görmek mümkün.

Kutusundan başlayayım

Resim

Resim

Kasa 43,5mm çapında, DLC kaplama. Oldukça özel ve dayanıklı bir yöntem olduğunu için hem şık hemde sağlam bir yapısı var. TSF Special Edition ı DLC almak isteyenler için güzel bir haber. Saat çok rahat, bu rahatlığı sağlayan en önemli etken kayış ve kasa yapısı. Kayış alkantaradan, çok yumuşak ve ince yalnız bir o kadar da hassas. Saat vitrinde durmasına rağmen kayışın kasaya değen kısımlarındaki alkantaranın tüyleri deforme olmuş. Alkantara nedir diyenler için; %60 polyester ipliğin %40 poliüretan iplik ile karıştırılmasından elde edilen döşemelik bir suni kumaş türü. Çok dayanıklı bir kumaş ve lüks araç, teknelerin her türlü yüzey döşemesinde kullanılıyor. Oldukça da pahalı bir malzeme.

Resim

Kasanın boynuz kısımları aşağı doğru hafifçe eğim yapıyor ve konforu maksimuma çıkarıyor. Bir diğer önemli nokta ise kasanın inceliği. Bu inceliği sağlayan ise mekanizmanın bir özelliği.

Resim

İçinde Frederic Piguet 1185 mekanizma bulunuyor. Mekanizmayla ilgili Sayın Modern60 ın daha önceki bir yazısından alıntı yapmak istiyorum.

FP 1181/1185/1186 DÜNYANIN EN DAYANIKLI OTOMATİK Kronograf makinesidir. AP, BREGUET, Vacheron Constantin, bir ara Breitling ve daha çok üst düzey marka kullandı ve kullanmaya devam ediyor.

Bu da Sayın Clk nin bir iletisinden alıntı

FP 1185 ayni zamanda günümüz Chronograph mekanizmalarin en üst düzey temsilcisi olan Rolex 4130'un da atasi. Rolex dizayn ofisi kendi Chronograph mekanizmalarini dizayn ederken örnek aldiklari ve gelistirdikleri tek makine 1185. Bu cümleden su anlasilmasin, 1185 ile 4130'un boyutlari dahil herseyleri farkli. Kisacasi ortada bir ebouche kullanma olayi yok ancak 1185 o kadar mükemmel bir makine ki Blancpain gibi bir firmanin Chronograph mekanizmalarda ki tek tercihi.

Blancpain bu mekanizmayı in-house olarak adlandırıyor. Aslında in-family demek daha doğru olur çünkü iki firmada aynı gruba bağlı çalışıyor. Mekanizma Audemars Piguet, Vacheron Constantin gibi markalarda da kullanılıyor. Mekanizmanın en önemli özelliği dünyanın en ince otomatik kronografı olması. 40 saat güç rezervi var ve neredeyse hiç kullanılmayacak flyback fonksiyonu.

Resim

Saatin ön ve arka camı safir kristal, mekanizma da özel bir malzemeyle kaplanmış, rengi çok hoş. Kayışın kelebek tokasıda yine DLC kaplama.

Resim

Saate bakınca ilk gözüme çarpan büyük 12,9 yazıları ve kırmızı kronograf butonu oldu. Aslında kırmızıdan ziyade elma şekeri renginde. Saat genel hatlarıyla çok hoşuma gitti. Gelelim en can alıcı noktaya. Liste fiyatı epey yüksek. Kalite olarak saate kusur bulmak çok güç ancak tarz olarak benzerlerinin çok çok daha ucuza satıldığınıda düşünürsek bu fiyatı vermek ne kadar doğru tartışılır. Birde 2. eldeki Blancpain saatlerin hemen hemen hepsi için geçerli olan değer kaybetme sorunununda limitli üretim olmasına rağmen bu saati de etkileyeceğini sanıyorum. Unutmadan yazayım 20000tl civarında satılıyor. Saati sorayım derken inceleme yazdım. Sorum tarzınıza hitap eden bir saat olsa bu fiyat segmentinde böyle spor bir modeli tercih eder misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
drk

Re: Blancpain Super Trofeo

Mesaj Clk » 01 Kas 2010, 21:28

Gercek limitli bir Blancpain almak ise amac alinir ama onun disinda bu saati 20.000 TL yapacak herhangi bir güzelligi yok. (Flyback fonksiyonu disinda)

20.000 TL'ye bir adet Rolex Daytona ve üzerine bir adet Omega Speedmaster alabilecegini hatirlatirim. Omega'da 1185 makine var Daytona'da da yukarida yazdigin gibi 1185'i ata kabul etmis 4130.

Sonucta bu tamamen kisisel tercih meselesi. Ben bu paraya ikinci el bile olsa Patek, Vacheron, Lange, AP yada Rolex bakardim. Blancpain alanada sadece bos gözlerle tebrik mesaji yazardim :)

Not: Ben olsam diye yaziyorum :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj 2fast4u » 01 Kas 2010, 21:50

saatın kutusu mesajı cok net vermıs
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj herofb » 01 Kas 2010, 21:57

çok güzel bir saat fakat 20.000 TL konusunda clk'ya katılıyorum.

bu arada alanlara kesinlikle saygı duyarım fakat ben Bentley sahibi olmadan Breitling for Bentley ya da Ferrari sahibi olmadan Vertu Ferrari kullanmayı tercih etmem
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj mlm » 02 Kas 2010, 00:51

Bu saat tarzıma hitap eden bir saat olsa idi, bu fiyat segmentinde bu saati yine de tercih etmezdim Dorukcum.. :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj drk » 02 Kas 2010, 08:44

Yorumlarınız için teşekkürler, sanırım genel kanı fiyatını haketmediği yönünde.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mavisakal86 » 02 Kas 2010, 11:46

saat cok guzel ama kesinlikle 2000 lik deyil... indirim yapmiyolar mi..?
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

Mesaj herofb » 02 Kas 2010, 11:57

mavisakal 2000 olsa hiç düşünmeden hemen şimdi alırdım :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 109 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners