
Sadece Lamborghini Gallardo araçlarla yapılan super trofeo yarışına özel 2009 yılında 300 adet limitli üretilmiş bir model. Güncel modellerden birinde ufak değişiklikler yapmak yerine tamamen farklı yepyeni bir tasarım geliştirmeyi seçmiş Blancpain. Saatin tasarımında motorsporlarının etkisini bolca görmek mümkün.
Kutusundan başlayayım


Kasa 43,5mm çapında, DLC kaplama. Oldukça özel ve dayanıklı bir yöntem olduğunu için hem şık hemde sağlam bir yapısı var. TSF Special Edition ı DLC almak isteyenler için güzel bir haber. Saat çok rahat, bu rahatlığı sağlayan en önemli etken kayış ve kasa yapısı. Kayış alkantaradan, çok yumuşak ve ince yalnız bir o kadar da hassas. Saat vitrinde durmasına rağmen kayışın kasaya değen kısımlarındaki alkantaranın tüyleri deforme olmuş. Alkantara nedir diyenler için; %60 polyester ipliğin %40 poliüretan iplik ile karıştırılmasından elde edilen döşemelik bir suni kumaş türü. Çok dayanıklı bir kumaş ve lüks araç, teknelerin her türlü yüzey döşemesinde kullanılıyor. Oldukça da pahalı bir malzeme.

Kasanın boynuz kısımları aşağı doğru hafifçe eğim yapıyor ve konforu maksimuma çıkarıyor. Bir diğer önemli nokta ise kasanın inceliği. Bu inceliği sağlayan ise mekanizmanın bir özelliği.

İçinde Frederic Piguet 1185 mekanizma bulunuyor. Mekanizmayla ilgili Sayın Modern60 ın daha önceki bir yazısından alıntı yapmak istiyorum.
FP 1181/1185/1186 DÜNYANIN EN DAYANIKLI OTOMATİK Kronograf makinesidir. AP, BREGUET, Vacheron Constantin, bir ara Breitling ve daha çok üst düzey marka kullandı ve kullanmaya devam ediyor.
Bu da Sayın Clk nin bir iletisinden alıntı
FP 1185 ayni zamanda günümüz Chronograph mekanizmalarin en üst düzey temsilcisi olan Rolex 4130'un da atasi. Rolex dizayn ofisi kendi Chronograph mekanizmalarini dizayn ederken örnek aldiklari ve gelistirdikleri tek makine 1185. Bu cümleden su anlasilmasin, 1185 ile 4130'un boyutlari dahil herseyleri farkli. Kisacasi ortada bir ebouche kullanma olayi yok ancak 1185 o kadar mükemmel bir makine ki Blancpain gibi bir firmanin Chronograph mekanizmalarda ki tek tercihi.
Blancpain bu mekanizmayı in-house olarak adlandırıyor. Aslında in-family demek daha doğru olur çünkü iki firmada aynı gruba bağlı çalışıyor. Mekanizma Audemars Piguet, Vacheron Constantin gibi markalarda da kullanılıyor. Mekanizmanın en önemli özelliği dünyanın en ince otomatik kronografı olması. 40 saat güç rezervi var ve neredeyse hiç kullanılmayacak flyback fonksiyonu.

Saatin ön ve arka camı safir kristal, mekanizma da özel bir malzemeyle kaplanmış, rengi çok hoş. Kayışın kelebek tokasıda yine DLC kaplama.

Saate bakınca ilk gözüme çarpan büyük 12,9 yazıları ve kırmızı kronograf butonu oldu. Aslında kırmızıdan ziyade elma şekeri renginde. Saat genel hatlarıyla çok hoşuma gitti. Gelelim en can alıcı noktaya. Liste fiyatı epey yüksek. Kalite olarak saate kusur bulmak çok güç ancak tarz olarak benzerlerinin çok çok daha ucuza satıldığınıda düşünürsek bu fiyatı vermek ne kadar doğru tartışılır. Birde 2. eldeki Blancpain saatlerin hemen hemen hepsi için geçerli olan değer kaybetme sorunununda limitli üretim olmasına rağmen bu saati de etkileyeceğini sanıyorum. Unutmadan yazayım 20000tl civarında satılıyor. Saati sorayım derken inceleme yazdım. Sorum tarzınıza hitap eden bir saat olsa bu fiyat segmentinde böyle spor bir modeli tercih eder misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.