TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Kamasu 2 Hakkında Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Orient Kamasu 2 Hakkında Bilgi

Mesaj Khonnsou » 25 Tem 2024, 20:31

Öncelikle herkese merhaba, mezun oldum ve yakın zamanda çalışmaya başlayacağım. Kazandığım parayla alacağım ilk saati araştırıyordum ve hem model olarak hem de fiyat bandı açısından bana makul gelen bir seçim olan Orient Kamasu 2'yi gördüm. Bu saat hakkında bazı sorularım var. F6922, Safir Cam, ve Bilezik. Öncelikle F6922'nin genel anlamda ne kadar dayanıklı ve düzgün bir mekanizma olduğundan emin değilim. Sapma değerleri vs. elbette yazıyor ve bunları okudum ancak uzun vadede kullanım ömrü ne kadar olur emin değilim (7-8 senede bir bakımı yapıldığı varsayılırsa.) ve bu bağlamda Seiko saatlerde alternatiflerine baktığımda fiyatlar uçuyor. Ben bu saati biraz da ileride olacak çocuğuma bırakma fikri ile istiyorum o yüzden ömrü ne kadar olur tahmini aydınlatabilirseniz sevinirim. Safir cam hakkında da pek bir bilgim yok. Mineral camlardan daha iyi, ancak safir camların da kendi arasında bir sınıflandırması vs. var mı? Ayrıca bilezik kalitesi hakkında da net bir fikir sahibi değilim.

Özet geçmem gerekirse:

-Saatin bakımları yapıldığı sürece kullanım ömrü hakkında,
-Safir cam hakkında,
-Bilezik kalitesi hakkında bilgi eksiğim var.

Bu bağlamda bana yardımcı olabilecek ve buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
Khonnsou

Re: Orient Kamasu 2 Hakkında Bilgi

Mesaj Eterna » 25 Tem 2024, 22:22

Mekanik saatlerin bir ömrü yoktur. Güzel kullanıp bakımlarını yaptırırsanız 50 yıl, 100 yıl, veya daha fazla da gider.

Safir cam iyidir kolay çizilmez. Antirefle kaplama cart curt olayları var ama boş verin safir camlı saatinizi gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Bilezik solid yani içi dolu diye biliyorum. Bir isviçre saatin materyal kalitesini veya işçiliğini beklemeyin. Ama sağlamdır ve gayet güzel kullanırsınız.
Kullanıcı avatarı
Eterna

Mesaj Khonnsou » 26 Tem 2024, 00:34

Eterna yazdı:Mekanik saatlerin bir ömrü yoktur. Güzel kullanıp bakımlarını yaptırırsanız 50 yıl, 100 yıl, veya daha fazla da gider.

Safir cam iyidir kolay çizilmez. Antirefle kaplama cart curt olayları var ama boş verin safir camlı saatinizi gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Bilezik solid yani içi dolu diye biliyorum. Bir isviçre saatin materyal kalitesini veya işçiliğini beklemeyin. Ama sağlamdır ve gayet güzel kullanırsınız.

Cevabınız için teşekkür ederim, peki üst seviye saat mekanizmaları ile orta seviye saat mekanizmaları arasındaki fark nedir? Kompleks bir yapı olması yani işte gmt, date gibi detaylar olmasından yana özel bir fark var mı?
Kullanıcı avatarı
Khonnsou

Mesaj Heesh » 26 Tem 2024, 10:32

Genel kamuda almak istediğiniz saat güzel kaliteli bir saat fosforu da çok güzeldir çelik bilezik seikolardan daha sağlam makina zaman tutması iyidir.bazı yerlerde seikodan bile daha dakik olduğu söylenmekte orient zaten seikoya bağlı ama ayrı saat üreten bir firma ilk saat için harika bir seçim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Heesh

Mesaj hknmtn » 27 Tem 2024, 01:53

Miltat kadar kaliteli ve ağır bir çelik bilezik beklemeyin ama asla kötü değil gayet tatmin edici bir bileziği var Kamasu'ların.
Safir cam tabi kalite kalite ama Orient'ten bahsediyoruz Çin malı saatlerde olan safir camlar gibi değil gayet bildiğimiz safir yani. Ayrıca yansıma önleyici kaplama ile de net bir görüntü sunar Kamasu. Ayrıca tabi dayanıklılık olarak da Safir çok öndedir.
Mekanik olarak düzgün kullanıldığı ve bakımları da yapıldığı sürece dededen toruna kalır Orient'ler. Yıllardır kendi mekanizmalarını üreten bir marka. Cal. F6922 de yılların deneyimiyle sunulmuş bir mekanizma.
Benim elimden bir kaç tane Kamasu ve Kamasu 2 gelip geçti. Güzel saatler gerçekten. Alanı üzmez diyebilirim.
Yurt dışı fiyatlarıyla alınabilirse fiyat performans olarak yanına yaklaşabilecek bilindik marka saat yok diyebilirim. Yurt içinde biraz daha yüksek fiyata geliyor distribütörün fiyatlandırma politikası nedeniyle. Gene de pazarlık ile daha uyguna gelebilir.
Velhasıl Kamasu, Kamasu 2 alınır.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Mesaj MacGyver » 27 Tem 2024, 17:45

-Saatin bakımları yapıldığı sürece kullanım ömrü hakkında

bunu bilemeyiz. belki evladınıza bırakırsınız, belki 3-5 sene sonra kritik bir parça değişimi gerekebilir. şans işi.

-Safir cam hakkında,

düşük çizilme riski açısından safir tercih edin elbette. antirefle kaplama olması saatin içini de daha net gösterecektir.

-Bilezik kalitesi hakkında bilgi eksiğim var.

ortalama kalitede diyelim.
Kullanıcı avatarı
MacGyver

Mesaj Khonnsou » 28 Tem 2024, 21:53

Yurtdışında bazı Authorized Retailer'lar var. TUS Watches gibi. Buralardan satın aldığım zaman 14.000 civarında bir fiyata geliyor Kamasu 2. Daha önce duydunuz mu veya yurt dışından alabileceğim bir yer var mı?
Kullanıcı avatarı
Khonnsou

Mesaj hknmtn » 29 Tem 2024, 02:56

Khonnsou yazdı:Yurtdışında bazı Authorized Retailer'lar var. TUS Watches gibi. Buralardan satın aldığım zaman 14.000 civarında bir fiyata geliyor Kamasu 2. Daha önce duydunuz mu veya yurt dışından alabileceğim bir yer var mı?

Yurt dışından kargoyla gelecekse 150€ üstü ürün almak mantıklı olmayabilir. İthalat kotasını aşar o da yeni masraflara yol açar.
Getirebilecek birisi varsa amazon vb siteler yeterli oluyor.
Kullanıcı avatarı
hknmtn

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners