Öncelikle herkese merhaba, mezun oldum ve yakın zamanda çalışmaya başlayacağım. Kazandığım parayla alacağım ilk saati araştırıyordum ve hem model olarak hem de fiyat bandı açısından bana makul gelen bir seçim olan Orient Kamasu 2'yi gördüm. Bu saat hakkında bazı sorularım var. F6922, Safir Cam, ve Bilezik. Öncelikle F6922'nin genel anlamda ne kadar dayanıklı ve düzgün bir mekanizma olduğundan emin değilim. Sapma değerleri vs. elbette yazıyor ve bunları okudum ancak uzun vadede kullanım ömrü ne kadar olur emin değilim (7-8 senede bir bakımı yapıldığı varsayılırsa.) ve bu bağlamda Seiko saatlerde alternatiflerine baktığımda fiyatlar uçuyor. Ben bu saati biraz da ileride olacak çocuğuma bırakma fikri ile istiyorum o yüzden ömrü ne kadar olur tahmini aydınlatabilirseniz sevinirim. Safir cam hakkında da pek bir bilgim yok. Mineral camlardan daha iyi, ancak safir camların da kendi arasında bir sınıflandırması vs. var mı? Ayrıca bilezik kalitesi hakkında da net bir fikir sahibi değilim.
Özet geçmem gerekirse:
-Saatin bakımları yapıldığı sürece kullanım ömrü hakkında,
-Safir cam hakkında,
-Bilezik kalitesi hakkında bilgi eksiğim var.
Bu bağlamda bana yardımcı olabilecek ve buraya kadar okuyan herkese çok teşekkür ederim.