Bir saat sevdalisi olarak saatlerime her zaman temiz bakarim. Onlari surekli kutularinda muhafaza eder, kullanim talimatlarina uygun hareket ederim. Diger yandan - ne kadar dikkatli olsamda - arada ufak cizikler kacinilmazdir, bu cizikler beni cogunlukla rahatsiz etmez. Hatta temiz bir sekilde saat eskitmekten mutluluk duyarim. Arada (bircogumuzun yaptigi gibi) tum detaylarini inceler, hayranlikla bakarim onlara.
Yine birgun en sevdigim saatlerimden birini incelerken (bu incelemeler camin guzelce temizlenmesiyle baslar), camin uzerinde cikmayan bir toz zerrecigi gordum. Daha da dikkatli bakinca anladim ki bu toz camda degil kadranin uzerinde.
Efendim saatimiz Rolex Submariner. 2010 senesinde yetkili saticisindan sifir olarak alindi. Kendileri en gozde saatimiz oldugundan hep ozenle kullanildi. Gelin gorun ki birden asagidaki toz peydahlaniverdi.Kadranin merkeziyle - "Submariner" yazisinin ortasinda.

Cok cok dikkatli bakinca kadranda bunun ufagi bir baska toz daha buldum ama onu fotograflamak mumkun degil.
Aldigimda boyle bir toz olmadigina adim gibi eminim. Forumlari taradim, bu tarz sorunlarin goruldugunu anladim. Ancak genelde ya saat ilk alindiginda, veya servisten sonra goruldugunden kalite kontrolda gozden kacmis toz olabilecegini yaziyor insanlar.
Diger yandan benim ornegimde aklima gelen ilk sey bunun toz degil luminova parcasi olmasi.
Degerli ustadlara sorum:
- Sizce bu toz nasil belirdi?
- Bunun kolayca temizlenmesi mumkun mu?
- Rolex gibi musteri hizmetlerine deger veren bir firmanin, kullanici hatasi disinda gelisen bu durumu telafi etme imkani var midir?
Ne yalan soyleyeyim, evet cok goze batmiyor ama markaya yakistiramadigimdan biraz sogudum saatimden.
tesekkur ederim.