TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Kadraninda Beliren Toz

Saat Tamiri Ustaları, Ekipmanları, Servis Ve Bakım Merkezlerinden Bilgiler
Forum kuralları
Sayın Üyelerimiz, Saat Servis Merkezi bölümümüzde saat tamiri ve servisi konularındaki sorularınızı saat ustalarına sorabilirsiniz. Ustalar ve merkezler tarafından verilecek tavsiye ve yardımlar gönüllülük prensibi neticesinde yapılmaktadır. Forumumuza üye olan ustalar veya saat tamir merkezlerinin yardım zorunluluğu bulunmamaktadır, sorularınızı sorarken bu durumu dikkate almanızı rica ederiz.

TSF

Rolex Kadraninda Beliren Toz

Mesaj onuratamer » 23 May 2013, 13:58

Ustadlar merhaba,

Bir saat sevdalisi olarak saatlerime her zaman temiz bakarim. Onlari surekli kutularinda muhafaza eder, kullanim talimatlarina uygun hareket ederim. Diger yandan - ne kadar dikkatli olsamda - arada ufak cizikler kacinilmazdir, bu cizikler beni cogunlukla rahatsiz etmez. Hatta temiz bir sekilde saat eskitmekten mutluluk duyarim. Arada (bircogumuzun yaptigi gibi) tum detaylarini inceler, hayranlikla bakarim onlara.

Yine birgun en sevdigim saatlerimden birini incelerken (bu incelemeler camin guzelce temizlenmesiyle baslar), camin uzerinde cikmayan bir toz zerrecigi gordum. Daha da dikkatli bakinca anladim ki bu toz camda degil kadranin uzerinde.

Efendim saatimiz Rolex Submariner. 2010 senesinde yetkili saticisindan sifir olarak alindi. Kendileri en gozde saatimiz oldugundan hep ozenle kullanildi. Gelin gorun ki birden asagidaki toz peydahlaniverdi.Kadranin merkeziyle - "Submariner" yazisinin ortasinda.

Resim

Cok cok dikkatli bakinca kadranda bunun ufagi bir baska toz daha buldum ama onu fotograflamak mumkun degil.

Aldigimda boyle bir toz olmadigina adim gibi eminim. Forumlari taradim, bu tarz sorunlarin goruldugunu anladim. Ancak genelde ya saat ilk alindiginda, veya servisten sonra goruldugunden kalite kontrolda gozden kacmis toz olabilecegini yaziyor insanlar.

Diger yandan benim ornegimde aklima gelen ilk sey bunun toz degil luminova parcasi olmasi.

Degerli ustadlara sorum:

- Sizce bu toz nasil belirdi?
- Bunun kolayca temizlenmesi mumkun mu?
- Rolex gibi musteri hizmetlerine deger veren bir firmanin, kullanici hatasi disinda gelisen bu durumu telafi etme imkani var midir?

Ne yalan soyleyeyim, evet cok goze batmiyor ama markaya yakistiramadigimdan biraz sogudum saatimden.

tesekkur ederim.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Re: Rolex kadraninda beliren toz

Mesaj fsinan » 23 May 2013, 14:19

Bence sonradan dışarıdan gelen bir toz olamaz. Luminova yüzeyden ayrılmış bir parçacık olabilir dediğiniz gibi. Şanssızlık, zaten yetkili servisinde düzeltirler. Ama açtırmak için değecek birşey değil bence ama canınızı da sıkıyordur.. :?
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Rolex kadraninda beliren toz

Mesaj herofb » 23 May 2013, 14:25

senede 3 gün Razz'ı görmem dışında saatimdeki hiç bir çizik toz aklıma gelmiyor :)

ama eminim dikkat eden biri için can sıkıcıdır , bende bu yüzden açtırmanın doğru olmayacağına inanıyorum çünkü 1 tozu çıkartmak için 10 taneyi içeri alabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
herofb

Re: Rolex Kadraninda Beliren Toz

Mesaj onuratamer » 23 May 2013, 16:40

Gorusleriniz icin tesekkur ederim. Aslinda ben de farkindayim cok kucuk bir sorun oldugunu, hatta belki rastlanilan bir durumdur, ama simdiye kadar her fiyat seviyesinden yuzlerce saat gecti elimden, hic kadranda toz vs gibi yabanci bir maddeye rastlamadim.
Sanirim en iyisi servis zamanini beklemek, ve servis yaptirirken bu durumun duzeltilmesini talep etmek.
Hazir yeri gelmisken sormak isterim, Rolex'in internet sitesinden bakinca Turkiye'de yetkili servis goremiyorum. Bu durumda saatimi yurtdisinda bir servise gondermek zorunda kaliyorum. Saatim servisten sonra bana geri gelirken gumrukte sorun cikar mi dersiniz?
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj vmetin » 23 May 2013, 16:48

Bu işleri en iyi Razz biliyor, servis var galiba İstanbul'da.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj razz » 23 May 2013, 17:20

Benim için rahatsız edici bir mevzu değil ancak bu durumdan rahatsız iseniz İstanbul Nişantaşı'nda, Rolex Anlaşmalı Servis Noktası olarak Rhodium ( Engin Bey ) ve Storks'tan garanti kapsamında servis talep edebilirsiniz.. Herhangi bir sorun olmadan gerekli işlemin yapılacağını düşünüyorum..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj serdarfb » 23 May 2013, 17:31

Normal de bana çkardı böyle şeyler ama tek değilmişim demek ki. :lol:

Onurtamer, aynı problemle karşılaştığımda RazZ Başkan'ın samimi tavrı ile bana sunduğu alternatifler aşağıda belirtilmiştir. ;) :arrow:

- Saati geri veririm ; Senin için pek imkan dahilinde değil,
- İçinde bırakır öyle kullanırım ;
- Tozu serviste temizlettiririm.

Kendisinin seçimleri sırası ile bu şekilde idi. :thumbup:

Ben saati temizletmeyi tercih ettim ve doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Onu bildiğin müddetçe saat saat olmaktan çıkacak ve o toz zerresine bürünecek. Yetkili serviste temizlet için rahat etsin. :thumbup: :thumbup:
En son serdarfb tarafından 23 May 2013, 19:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj herofb » 23 May 2013, 17:33

Serdar abi'nin sıradaki dalgıç saatinden balık çıkmasını bekliyorum bir o eksik kaldı :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Sonraki

Dön TSF Saat Servis Merkezi - Watch Service Centre

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners