TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Bireysel Spor veya Takım Sporu Yapanlar

Genel Yaşam Stili Konularını Bulabileceğiniz Bölüm

Re: TSF Bireysel Spor veya Takım Sporu Yapanlar

Mesaj 2fast4u » 02 Mar 2012, 18:55

evet bu eskı konuyu hortlatan arkadasa :thumbup: bende hala spora devam fakat yenı guncellemeler yaparak elbette mesela ara verdığım muaythai'e başladım. Turkmen bu arada sana başarılar kaç kg'dasın. Son dönemde yıne ağırlık idmanlarımı cok yenı tanıstığım crossfit tarzıyla mıxledim. Tavsiye ederim. Özellikle boks yuzme vs.gıbı kondısyon ısteyen ıslerde agırlık kaldırarak tek tip antreman modelıne alışmıs sertlesen kasları esnetmekte ve uzun soluklu calısmalara hazırlık acısından faydalı. Mesela en sert spor dallarından bırı olan MMA dövüşculeri bu programla hazırlık yapıyor.
www.crossfit34.com istanbul'da yasıyan arkadaslar ıcın doğru baslangıc noktası. Ben spor salonumda Hakan Demıray hocanın programıyla calısıyorum.Bunun için salonumu değiştirmedim.pekı crossfit nedir dersek buyrun

yenı spora baslayanlar veya acemı crossfitciler için tavsıye edılmez. Sonu ayılma bayılma ve kusma ıle bıtebılır.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Scubat » 02 Mar 2012, 19:41

Mma dedin icimi sızlattın, eger sakatligim olmasaydi thai-box a bir kac ay devam ettikten sonra bjj ye de baslayacaktim :(

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj Turkmen » 02 Mar 2012, 22:29

Scubat,

Muhtemelen tekme çıkarken, taşıyıcı ayağını pence kısmından döndürmemişsindir. Bazı sporcular bu işi tekmeye çıkmadan yapıyorlar fakat bu sefer vuruşun etkisi azalıyor. En doğrusu kalçayla paralel hareket etmesi. Sakatlığından antrenörüne bahsettin mi? Şaşırtıcı gelebilir ama bazı antrenörlerin salık önerileri birebir tutuyor. Kendimden örnek vereyim, pazar müsabakaya katıldım, pazartesi idmana devam ettim fakat yıkanırken şimdi yazamayacağım bir yerimde yumruk büyüklüğünde şişlik gördüm. Ağrı yok, sızı yok sadece inanılmaz bir şişlik var. Salı sabahı doktora gidip, muayne oldum, fıtık teşhisi koydular. Olayın üzüntüsüyle antrönörüme danıştım. Bana dedi ki bir hafta dinlen geçmezse git ameliyat ol. Bir hafta sonra idmana devam ettim :D Sonra öğrendim ki bizim doktor bir süre kick boksla ilgilenmiş, ah yolunu şaşırıp bizim salona gelse diye bekliyorum. Esneme sırasında Lif mi yırtıldı, yoksa tekmemi yedim bende anlamadım. (Koruyucu kuki olduğundan tekme tesir etmiyor ama sonradan şişirebiliyormuş)

2fast4u,

Ben 57 kg'yim boyum 1.68. Bahsettiğin ağırlık çalışmalarını bazı antrenörler boksla beraber yaptırıyor. Muay Thai'de başarılar, eşli çalışmalarda dirsek çalıştığınız oluyor mu? :D
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj Scubat » 02 Mar 2012, 23:34

Turkmen yazdı:Scubat,

Muhtemelen tekme çıkarken, taşıyıcı ayağını pence kısmından döndürmemişsindir. Bazı sporcular bu işi tekmeye çıkmadan yapıyorlar fakat bu sefer vuruşun etkisi azalıyor. En doğrusu kalçayla paralel hareket etmesi. Sakatlığından antrenörüne bahsettin mi? Şaşırtıcı gelebilir ama bazı antrenörlerin salık önerileri birebir tutuyor. Kendimden örnek vereyim, pazar müsabakaya katıldım, pazartesi idmana devam ettim fakat yıkanırken şimdi yazamayacağım bir yerimde yumruk büyüklüğünde şişlik gördüm. Ağrı yok, sızı yok sadece inanılmaz bir şişlik var. Salı sabahı doktora gidip, muayne oldum, fıtık teşhisi koydular. Olayın üzüntüsüyle antrönörüme danıştım. Bana dedi ki bir hafta dinlen geçmezse git ameliyat ol. Bir hafta sonra idmana devam ettim :D Sonra öğrendim ki bizim doktor bir süre kick boksla ilgilenmiş, ah yolunu şaşırıp bizim salona gelse diye bekliyorum. Esneme sırasında Lif mi yırtıldı, yoksa tekmemi yedim bende anlamadım. (Koruyucu kuki olduğundan tekme tesir etmiyor ama sonradan şişirebiliyormuş)

2fast4u,

Ben 57 kg'yim boyum 1.68. Bahsettiğin ağırlık çalışmalarını bazı antrenörler boksla beraber yaptırıyor. Muay Thai'de başarılar, eşli çalışmalarda dirsek çalıştığınız oluyor mu? :D

Vallahi doktora gittim rontgen muayene falan sonuç: görünürde sorun yok ama eklem normale göre %10 daha esnek, o yüzden zorlamalarda eklem çevresindeki dokuya ağrıyormuş...sadece tekme atarken değil kayak, tenis gibi dize yük binen sporlarda da ağrım oluyor...kısmet...
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj 2fast4u » 03 Mar 2012, 00:31

Dirsek isini kum torbasi ile hallediyoruz:)) .az once sakatlik falan derken salona gectim ve belimi sakatladim muscoril hap agri kesici krem ile yarin hayata donmeyi dusunuyorum:)herkese saglikli gunler sporlar .Turkmen sanada kickbox kariyerinde basarilar ...siklet hain mucadele gerektiren bol kemik sesli olanindan aman diyim :thumbup: scubat jijutsu icin kemerburgaz da bir mekan aciliyor sanirim saadettin saran mma school gibi bir sey acacak bilgin olsun ve gecmis olsun
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Scubat » 03 Mar 2012, 09:35

2fast: ben bu ise ilk Bujin(etiler) de basladim, sonra orasi kapandi, Corvus (kavacik) ile devam ettim. Kaliteli bir ortam icin sonuna kadar Corvus derim....

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Scubat

Mesaj Turkmen » 03 Mar 2012, 10:32

Bizim kulüp K1 formunda çalışıyor, diz ve dirsek hareketlerini haftada 1 ya da 2 defa çalışırız. Oysa K1'de dirsek vuruşları yasak olmasına rağmen. Anlaşılacağı gibi Muay Thai'den hareketler serpiştiriyoruz antremana. Bir çok Muay Thai ismi altında spor yapan arkadaşıma sordum, eşli çalışırken dirsek atmıyorlarmış. milli kampta ise raket kuruyucusuna benzer ekipman kullanılıyormuş.Muay Thai maçları 3dk x 5 round sürüyor, diz-dirsek kombinasyonuyla beraber maça çıkacak arkadaşlara başarılar diliyorum. :lol:
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj Hsnmrycl » 04 Mar 2012, 01:01

bu kadar çok bireysel mücadele sporu yapan insanı bir arada görmek güzel.
ben de düzenli olarak 12 yıldır ağırlık ve 8 yıldır boks ile ilgileniyorum.
bireysel boks lisansım olmasına karşın iki sporda da müsabık değilim.
sporu spor olsun diye yapanlardanım :thumbup:
öd tengri aysar; kişi oglı kop ölgeli törümiş.
Kullanıcı avatarı
Hsnmrycl

ÖncekiSonraki

Dön TSF Yaşam Stili - Lifestyle & Entertainment

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners