TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Meslek Seçimi Yardım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Meslek Seçimi Yardım

Mesaj Vector » 03 Mar 2012, 13:18

http://enescaldir.com/2012/01/15/makine-muhendsligi-hakkinda/

Makine mühendisliği hakkında yazdığım bir yazı.
Kullanıcı avatarı
Vector

Mesaj retrograde » 03 Mar 2012, 13:26

Ayrıca eğer bu bölümü benim yüzümden seçerseniz, günün birinde bana sayıp sövmeyin. O yüzden gidin iyice araştırın. Ben kendi gördüklerimi yazdım buraya :)

Enewwss bir solukta okudum, teşekkürler paylaşımın için. :champ:

'El-farah seb'ate eyyâm vel huzn tûlül ömr'
Kullanıcı avatarı
retrograde

Mesaj Drago » 03 Mar 2012, 16:56

Turkmen yazdı:Bir erkek için meslek ve eş seçimi çok önemlidir bence. İleride yetiştireceğin çocuğun karakterine bile etkili olacaktır bu. İnsanların karakterinde bile baba mesleklerinin etkisini görebilirsin ama anne mesleğinin fazla etkisi olduğunu düşünmüyorum. Kim olursan ol, severek yapabileceğin ve yaşamın boyunca farklılıklar gösterecek beklentilerine cevap verecek bir mesleği seçmelisin. Meslek seçiminde ailenin, çevrenin, uzmanların ya da seni tanıyanların fikirlerinden yardım al ama kararı verirken gönlünü dinle. Toplum içinde saygın bir birey olmak, güven içinde yaşamak, elit ve entellektüel bir çevreye sahip olmak günümüz şartlarında çok insanın sahip olmak istediği yaşam tarzıdır. Ama unutulan bir şey vardır ki her yaşamın bir sonu vardır, her canlının sonu aynıdır. Bu şartlara kavuşmak için çırpınan insan, kavuştuktan sonra şartları korumak için çırpınıyor. Hatta bu uğurda karakterinden, toplumca genel kabul görmüş etik ederlerden ödün vermeye başlıyor. Çünkü mutluluğu şartlandırmaya başlıyor. Kariyer sahibi insanların yanını "bazı" alımlı bayanlar bu sebeple seçer. Asıl öğrenilmesi gereken mutluluğu şartsız yaşayabilmektir. Asgari gelirle 4 boğazlı bir evi geçindirip, zengin ailelere göre daha tasasız yaşayan aileler tanıyorum. Keşke bunu herkes yaşayabilse. Sabah lüks dairesinden çıkıp, son model arabasının aynasında kravatını düzelten, şık saatine bakıp, bey diye anıldığı iş yerine yol alma gibi burjuvazi duygularla süslenmiş hayalleri kuran insanların arasında yaşıyoruz. Bu şartlara sahip olan kimse, bu şartları 1 liralık kaza kurşunuyla kaybedebilir ya da kaybetmemek için herşeyi yapabilir. Sonunda anlamsız bir hala gelir yaşamı, hatta kadınsı bir hal alır (erkek magazinini inceleyen ne demek istediğimi anlar) Yaşamak istediğin hayata sen karar vermezsen, başkalarının planlarının bir parçası olursun. Bu kararı kendi özgür iradenle, gönlünü rehber edinerek ver. Özgür olmak için çalış, sahip olduklarının ve yaşadığın toplumun özgürlüğünü kısıtlasına izin verme. Kendince yaşa...

Aynen :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj AboveTheRim » 04 Mar 2012, 00:11

4n6 yazdı:Boğaziçi'nde herhangi bir bölüme gir, bitir..

(Bu lafın altına sayfalarca yazardım ama çok zor geldi şimdi..)

Evet! Aynen katılıyorum :champ:

Benden çok daha az bilgili olduğunu düşündüğüm bir elektronik mezunu boğaziçi mezunuysa Consulting veriyorlar bana software developer (bilişim kölesi) ol diyorlar :D

Bende yeni mezunum elektronik haberleşme/telekom/bilişim sis. müh olarak adlandırabilirsin.Büyük 3 operatörden 1'i yle ve IT dalında Dünyanın en iyisi olduğunu iddia eden bir Danışmanlık şirketiyle görüştüm. Her nekadar 2'sinden de 2.5 istesemde :D mülakatların genel olarak iyi geçtiğini düşünüyorum.Ama beni ameleliğe Boğaziçi mezununu takım elbise giydirip dolaşıcağı,gerektiğinde Dünya turu attırıcak müşterilere yönlendiriyor... Bana diyorki sen gel sabahtan akşama bilgisayar başından kalkma program yaz,bizim consultant ların hatalarını düzelt sana verelim maaş 1.200-1.500 öteki altında Audi A4 şirket arabası keyif yapsın mühendisim diye başlasın 2.600-3.000 ile :D Tabi saygı duyuyorum Boğaziçi Elektronik :D Kazanması zor.Diğer elektronikler hep böyle çok sivrilenler hariç.

Lakin birde tezat örnek veriyim.Birbaşka arkadaşım Boğaziçi Endüstriyi bitirdi.15 tane red 3-4 tane kabul aldı.Girdi başka bir danışmanlık şirtketine başladı 1.600 ile :) Mutlu yani yükselir ilerde maaşım diyor.

Ama endüstride müh. mühendislik mi gerçekten? :D Birçoklarına göre değil.Daha idari tarz birşey.

Çalışıcaksan İstanbulda çalış mühendislikte.Yoksa vur kapıyı çek git Avrupaya :champ:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Turkmen » 05 Mar 2012, 12:30

Bence asıl mesele doğru mesleği tercih edebilmekte, "Bir işi yapıyor olmaktan aldığın keyif, o işi yapıyor olmaktan dolayı kazandığın parayı harcarken aldığın aldığın keyiften daha fazla ise, doğru işi yapıyorsun demektir" Kendim için konuşuyorum, Mimar olayım, hayalini kurduğum yapıları tasarlayım yeter bana asgari ücrete razıyım. Malesef ki puanını daha ince yakalayabilmeme rağmen Mimar değilim. :( Çok mimarla tanıştım, olsaydım bile hayalini kurduğum iş yaşamını asla süremeyeceğini söylüyorlar. Yaşadığın hayat, yaşamak istediğin hayat olsun. Bütün tercihlerinde bu yönde olsun!
Kullanıcı avatarı
Turkmen

Mesaj whiskey » 05 Mar 2012, 19:05

Turkmen yazdı:Bence asıl mesele doğru mesleği tercih edebilmekte, "Bir işi yapıyor olmaktan aldığın keyif, o işi yapıyor olmaktan dolayı kazandığın parayı harcarken aldığın aldığın keyiften daha fazla ise, doğru işi yapıyorsun demektir" Kendim için konuşuyorum, Mimar olayım, hayalini kurduğum yapıları tasarlayım yeter bana asgari ücrete razıyım. Malesef ki puanını daha ince yakalayabilmeme rağmen Mimar değilim. :( Çok mimarla tanıştım, olsaydım bile hayalini kurduğum iş yaşamını asla süremeyeceğini söylüyorlar. Yaşadığın hayat, yaşamak istediğin hayat olsun. Bütün tercihlerinde bu yönde olsun!

Mesleğiniz nedir?
Kullanıcı avatarı
whiskey

Mesaj Miriel » 12 Mar 2012, 17:20

Turkmen yazdı:Bir erkek için meslek ve eş seçimi çok önemlidir bence. İleride yetiştireceğin çocuğun karakterine bile etkili olacaktır bu. İnsanların karakterinde bile baba mesleklerinin etkisini görebilirsin ama anne mesleğinin fazla etkisi olduğunu düşünmüyorum. Kim olursan ol, severek yapabileceğin ve yaşamın boyunca farklılıklar gösterecek beklentilerine cevap verecek bir mesleği seçmelisin. Meslek seçiminde ailenin, çevrenin, uzmanların ya da seni tanıyanların fikirlerinden yardım al ama kararı verirken gönlünü dinle. Toplum içinde saygın bir birey olmak, güven içinde yaşamak, elit ve entellektüel bir çevreye sahip olmak günümüz şartlarında çok insanın sahip olmak istediği yaşam tarzıdır. Ama unutulan bir şey vardır ki her yaşamın bir sonu vardır, her canlının sonu aynıdır. Bu şartlara kavuşmak için çırpınan insan, kavuştuktan sonra şartları korumak için çırpınıyor. Hatta bu uğurda karakterinden, toplumca genel kabul görmüş etik ederlerden ödün vermeye başlıyor. Çünkü mutluluğu şartlandırmaya başlıyor. Kariyer sahibi insanların yanını "bazı" alımlı bayanlar bu sebeple seçer. Asıl öğrenilmesi gereken mutluluğu şartsız yaşayabilmektir. Asgari gelirle 4 boğazlı bir evi geçindirip, zengin ailelere göre daha tasasız yaşayan aileler tanıyorum. Keşke bunu herkes yaşayabilse. Sabah lüks dairesinden çıkıp, son model arabasının aynasında kravatını düzelten, şık saatine bakıp, bey diye anıldığı iş yerine yol alma gibi burjuvazi duygularla süslenmiş hayalleri kuran insanların arasında yaşıyoruz. Bu şartlara sahip olan kimse, bu şartları 1 liralık kaza kurşunuyla kaybedebilir ya da kaybetmemek için herşeyi yapabilir. Sonunda anlamsız bir hala gelir yaşamı, hatta kadınsı bir hal alır (erkek magazinini inceleyen ne demek istediğimi anlar) Yaşamak istediğin hayata sen karar vermezsen, başkalarının planlarının bir parçası olursun. Bu kararı kendi özgür iradenle, gönlünü rehber edinerek ver. Özgür olmak için çalış, sahip olduklarının ve yaşadığın toplumun özgürlüğünü kısıtlasına izin verme. Kendince yaşa...

Hocam teşekkürler

Diğer arkadaşlara da çok teşekkürler
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj necati » 10 Nis 2012, 13:06

Bence al bir seiko. Zaman heşeyin ilacıdır :D
Kullanıcı avatarı
necati

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners