2fast4u yazdı:nasıl ki hergun aynı ayakkabıyı kullanmıyorsak hergun aynı saatı takmak ta ozellıkle pahalı bır saatse gereksiz bir hareket olacaktır.Netıcede kolda ısıl ısıl parlayan bır submarıner senelerce koldan çıkmaz ise sonu matlaşmış çizilmiş bir saat olmaktan farklı olmaz.Bu patek de vacheron da olmaz değişmez.Gshock ise ıstısnadır.Zaten genellikle pahalı saat tutkunu kısılerın veya saat zevkı olanların en az 3 saatı oldugundan sorunda yok.

katiliyorum. ben ' ozel gun saati ' ' gundelik saat ' ayiriminin yilmaz bir savunucusuyum. burada benim icin onemli olan, en pahali saatinizin her zaman yeni gibi kalmasini saglamak. bunun altindaki motivasyon ise, bu saatin ( submariner, navitimer vs ) surekli yenilenebilecek yatirimlar olmamasi. ben oyle bir yatirim yaptigim saatimin surekli yeni gibi durmasini tercih ederim. boylece, saatimi saatci vitrininde izlerken icim sizlama, ya da reklamini izlerken. bu sahsen benim icin onemli birsey. zira bu yatirim, 2-3 senede bir yenilenebilecek bir yatirim degil, benim icin.
bunun yerine, tabii ki son derece sik, kalite hissini her detayiyla veren, orta - orta ust siniftan saatleri degistire degistire takmayi tercih ederim.